maandag, oktober 31, 2005

"Echt vrolijk zal het nooit worden"

In ons laatste Spinvis bericht werd het al aangekondigd. Spinvis is er weer. Vanaf 1 december ligt ´Dagen Van Gras, Dagen Van Stro´, het tweede album in de winkels. Het is de opvolger van het titelloze debuutalbum, waarmee Spinvis in 2002 onverwacht vele harten stal en een kassucces werd voor het Excelsior label met meer dan twintigduizend verkochte cd's. Toch is er volgens Erik de Jong, het gezicht achter Spinvis, weinig veranderd. "Ook dit keer heb ik het meeste thuis opgenomen. Al kon ik het me dit keer wel permitteren meer muzikanten partijen live in te laten spelen: cello, live drums. Dat is wat bewerkelijker, maar het betaalt zich terug in een veel mooiere klank." Lees het gehele interview door op bovenstaande link te klikken.

Beluister het nieuwe album van BSS op de site van Arts & Crafts.

Gisteren is mij ter ore gekomen dat niet iedereen die Without Music leest ook regelmatig www.m4rc.nl checkt. Niet zo slim, want anders hadden jullie al lang kunnen weten dat het nieuwe album van Broken Social Scene te beluisteren is op de site van hun label 'Arts & Crafts'.

Veel plezier ermee: http://www.galleryac.com/product_info.php?products_id=492

--
Marc (compleet mét katertje)

www.m4rc.nl

vrijdag, oktober 28, 2005

THE DEAD MUSICIAN DIRECTORY


Wat hebben Aaliyah, Jim Croce, John Denver, Buddy Holly, Glenn Miller, Otis Redding, Ritchie Valens en Stevie Ray Vaughan gemeen…. Juist, vliegen is de meest veilige manier van reizen, muzikanten uitgezonderd.
THE DEAD MUSICIAN DIRECTORY op www.elvispelvis.com.

And I'm BA motherfucking Baracas, bitch!


Ook zo'n zorgen gemaakt of het met Mr. T wel helemaal goed gekomen is? Maak je geen zorgen! En listen to the words this wizard has to say mofo!

woensdag, oktober 26, 2005

Is this my morning jacket?

De zon laat zich steeds korter zien, de donkere dagen komen er aan. De eerste kerstbomen zijn gesignaleerd, dus moet ik denken aan My Morning Jacket. Want kerst is geen kerst meer zonder deze heren uit Kentucky. Sinds hun ep ‘Does Xmas Fiasco Style’, kan deze ongelovige hedonistisch dertiger met een gerust hart een kerstcd in de collectie hebben.

Nu dan een nieuw album, geen kerst ep maar een volwaardig album. Zelf ren ik zo naar de platenboer voor het nieuwe schijfje, want de recensie op 3 voor 12 belooft meer dan voldoende. Zo te horen zijn ze nog steeds My Morning Jacket.

Tom in Purple


Op file under staat een prachtige foto van Tom Barman. Genomen tijdens het concert dat dEUS gisteren avond gaf in Paradiso. Even kijken dus!

Yoko: Bono is Lennons zoon

Bono heeft laten weten dat Yoko Ono hem ziet als John Lennons zoon. De 45-jarige U2-zanger verklaarde dat Yoko ooit naar hem toen kwam toen hij ergens in de twintig was en dat ze tegen hem zei: 'Jij bent Johns zoon'.

Daarnaast liet Bono weten dat Lennons soloalbum John Lennon And The Plastic Ono Band, waarin hij over zijn overleden moeder zingt, hem hielp om te gaan met het overlijden van zijn eigen moeder toen hij 14 jaar was.

"Zijn tekst maakte voor mij alles duidelijk, de schellen vielen me van de ogen. Ik kijk nu naar buiten met de helderheid die de liefde je brengt. Dat gevoel herinner ik me goed."

http://www.rocknieuws.nl/

Oude concertaffiches onder de hamer

Ruim honderd oude concert- en festivalaffiches, posters en andere artikelen van muzikanten gaan 20 november onder de hamer. De Pop & Rock Memorabilia Veiling is onderdeel van de tweedaagse Mega Platen & CD Beurs in de Jaarbeurs in Utrecht.

De affiches voor concerten en festivals komen uit de jaren zestig. Zo wordt er een poster aangeboden van een optreden van Pink Floyd voor 85 mensen in Bussum in 1968. Ook zijn er veel Beatles- en Stones-snuisterijen. De dag voor de veiling kunnen alle stukken worden bekeken.

(ANP)

dinsdag, oktober 25, 2005

Darkness-zanger schrijft lied over kaal worden

Darkness- zanger Justin Hawkins is nooit te beroerd om zijn zieleroerselen op plaat te vereeuwigen. Zo stond op Permission to land de tranentrekker Holding my own, een lied waarin het vasthouden van het eigen lid wordt bezongen. Op het nieuwe album One Way Ticket To Hell…And Back staat het nummer Bald, een rock epic over kaal worden. Justin Hawkins is zo ongerust over het verliezen van zijn hoofdhaar dat hij een lied heeft geschreven over het onderwerp.
De zanger van de Britse glamrockband The Darkness geeft toe dat het liedje over hemzelf gaat. "Het gaat over mij, maar alle mannen maken zich natuurlijk zorgen over het verliezen van hun haar. Ik weet niet of dit de eerste rock epic is over kaal worden, maar het is in ieder geval de langste." De song Bald duurt volgens Hawkins zes minuten.Op 28 november brengt The Darkness zijn langverwachte tweede album uit. Twee weken eerder verschijnt de eerste single, One Way Ticket.

Mars Volta Live in de huiskamer

Dit zijn goede berichten: Live album Mars Volta komt eraan .
Als er ook nog een DVD'tje bij zit wordt het helemaal feest.
Lees meer op M4rc

Logisch! dEUS in de HMH

dEUS & Support Act 28/02/2006 Heineken Music Hall voorverkoop 29/10/2006.

maandag, oktober 24, 2005

Persoonlijker dan debuut

‘Dagen van gras, dagen van stro’ is de titel van het langverwachte tweede album van Spinvis. De opvolger van z’n prijswinnende, titelloze debuut verschijnt eind november via Excelsior Recordings/V2 Records. Begin die maand komt er een single uit, getiteld ‘Het voordeel van video’. In de weken na de release van het album gaat Spinvis, het alias van Erik de Jong (1961, Spijkenisse), op toernee langs de grote zalen van België en Nederland. Volgens De Jong is het nieuwe album veel persoonlijker dan z’n eerste: "De liedjes lijken vanouds weer te gaan over de nimmer eindigende worsteling van het individu met de anderen, maar nu meer vanuit de ik-vorm. De afgelopen drie vreemde jaren leverden daarvoor stof in overvloed." Aldus is het album ook de weerslag van die periode waarin De Jong behalve een grote naam in de popmuziek werd, ook tegen wil en dank betrokken raakte bij de maatschappelijke onrust hier te lande; dit vanwege z’n composities voor Theo van Gogh en het ‘verboden’ stuk ‘Het mes van God’. ‘Dagen van gras, dagen van stro’ verschijnt in twee edities, te weten een blauwe en een roze verpakking. Officiële verschijningsdatum is maandag 28 November. De clubtour begint twee weken later. Zie verder http://www.excelsior-recordings.net/

Homer(us) Simpson

Homer Simpson is door het tijdschrift Men´s Health gekozen tot ´filosoof van dit decennium´. ´Homerus´heeft volgens het tijdschrift ´een generatie geleerd hoe de uitdaging van het moderne vaderschap aan te gaan en te winnen´. Daarnaast verkoos het blad Bob Geldof tot activist, Damon Albarn (Blur) als ´muzikant´ en Lance Amstrong als ´sportman´. Hoe ziet jouw lijstje eruit?

dEUS is groter dan God


Sommige dingen vind je leuk, andere haat je. Van enkele dingen hou je. Dat kunnen levensgezellen zijn, kinderen, een mooi bloesje of een band. dEUS is een band om van te houden. De liefde bestaat al lang. In 1994 hoorde ik bij het verhuizen van S. op een rammelig transistortje de nieuwe Belgische sensatie. De band heeft me sindsdien nooit meer losgelaten. Als praktisch elke liefde zijn er wat downs. Plots kan het gebeuren dat het briljante Hotellounge je neus uitkwam of dat ze bij een concert (Paradiso, twee jaar geleden of Pinkpop vlak voor het uitkomen van ‘in a bar under the sea’) de altijd hooggespannen verwachtingen niet kunnen voldoen.

De liefde overleefde zelfs een wachttijd van zes jaar op nieuw werk. Het laatste album bleek het wachten waard en de aan het album gekoppelde concert in Tivoli deed het verlangen om onze Belgische vrienden aan het werk te zien alleen maar vergroten. De zenuwen mochten, na het afzeggen een week ervoor, nog even in de koelkast worden gezet, maar zondag stond gevoelsmatig volledig in het teken van het concert.

Razend vroeg in Tivoli om het gewenste plekje te bemachtigen. Dat lukte makkelijk. Vervolgens bleef het bekenden regenen en je kunt alleen maar hopen dat zoveel leuke mensen op je verjaarspartijtje komen. Lampjes uit en dEUS trapt af. Als iedere keer dat je ze ziet zijn er weer een paar nieuwe gezichten. Nu zelfs drie. Geen flamboyante bassist, maar een gedegen, gedienstige en vriendelijk ogende bassist die weet wat stuwen is. Oud-drummer Jules was altijd de zwakste schakel en is vervangen door een drummer die weet wat rechtuitslaan is. En Mauro… Vanaf moment één is hij de man die alles net even verandert. De gitaar wordt met meer gemak gehanteerd dan een groenteman een prei vasthoudt. De erotische uitstraling geeft de band een meerwaarde en niemand zal ooit beter op zijn plaats zijn dan hij in dEUS. Het is een beetje of Ronaldinho ineens met het Nederlands elftal meespeelt.

De laatste CD wordt bijna in zijn geheel gespeelt en overtuigt volledig. De opener ‘pocket revolution’ en ‘bad timing’ zijn nu al monumenten in de muziekgeschiedenis. Van het oudere werk is ‘Worst Case Scenario’ prachtig gerestaureerd, is het einde van ‘Instant Street’ van angstige klasse, ‘Roses’ zindert van spanning en ‘Suds and Soda’ is de beste tongzoen die je ooit hebt gehad. In een kleine twee uur tijd worden al je meest geliefde emoties tot het uiterste getest en niets is lekkerder om jezelf daar probleemloos in te verliezen.

dEUS doet je beseffen dat je leeft en vooral dat je leven zin heeft. dEUS is een verrijking in elk opzicht en allejezus wat mogen we deze gasten dankbaar zijn.

Wat een avond…

Boek van Salman


Na een uitgebreide indoctrinatie over de onleesbaarheid van Salman Rushdie (zie hier en hier) was het voor deze recalcitrante postmoderne hedonist (althans volgens de methode van www.motivaction.nl , test je zelf hier ) niet meer dan logisch dat ik een boek van hem moest lezen. Shalimar de clown werd het. Een verhaal over een jongen koorddanser die zijn geliefde in de armen van een Amerikaanse diplomaat ziet vallen en daar erg heftig op reageert. Hij wordt een terrorist. Hoe het verhaal precies loopt moet je maar zelf lezen. Want dat is erg aan te raden. De eerste bladzijden waren inderdaad wat wollig, zoals ik al eerder zo hier en daar vermelde, maar als je daar eenmaal door heen bent, dan gaat het verhaal met je aan de haal. Het is nu twee weken geleden dat ik het boek uit las en hij spookt nog steeds door mijn kop. Dus ik zou zeggen, toch maar eens echt proberen om iets te lezen, is het dan nog te moeilijk dan kun je maar beter je leesvoer uit de kattenbak halen. Meer zit er dan niet voor je in.

Quote van de dag!

'Seks, dat is iets voor getrouwde mensen.' Aldus  Anthony Vanden Borre (18), de rechtsachter van Anderlecht en de Rode Duivels (uit HUMO)

dEUS in Tivoli

De 'Without Music' recensie van het fantastische concert in Tivoli zal snel komen... Van S of J of F,wie was er niet bij (M helaas). Reunie avond in Tivoli.

Om alvast wat te lezen zie hier, op het forum van de dEUS site.

For me, the Tivoli gig was the best one I've seen on this tour so far. Very energetic, I was frontrow, shouting like a newbie groupie (though I celebrated my 30th dEUS gig). The setlist was quite similar, but no 7 Days 7W (don't they want to promote the single?) Compared to the Nighttown gig, they now played Little Arithmetics and we got a second encore ('What We Talk About WWTAL). No stage invasion though, which was a good decision since the Tivoli stage is a lot smaller...

vrijdag, oktober 21, 2005

Eerbetoon punkhol CBGB's

In september ging R.A.M redacteur Gijsbert Kamer naar New York om een eerbetoon te maken aan punkhol CBGB's. Het ziet er naar uit dat de club waar zangeres Patti Smith en bands als The Ramones, Blondie en Talking Heads opgroeiden, het einde van het jaar niet meer haalt. Reden is dat de stad New York de huur die CBGB's meer dan verdubbeld. Kamer: "De huisbaas wil van ze af. Omdat de punktent een commerciële huurder is, mag dat. In de rest van het pand waar de club is gevestigd, zit een tehuis voor daklozen. De verhuurder krijgt een toeslag per dakloze. En daarom moet CBGB's weg." Volgens Kamer speelt CBGB's een belangrijke rol in de muziekgeschiedenis: "Het is natuurlijk ook een historische plek. Met de nadruk op 'historische'. Maar het loopt altijd nog goed. Iedere avond staan er vijf bands op het podium en die hoeven niet eens geld mee te nemen. Het is een belangrijke plek voor beginnende bands, ondanks dat je het gevoel hebt in een soort museum te spelen." Want de kracht van CBGB's zit hem in het feit dat er nooit gemoderniseerd is. Kamer: "De posters, stickers en graffiti zitten er vier lagen dik op de muur." Daarom zou hij het betreuren als de zaal echt verdwijnt: "Er zijn weinig zaaltjes van dat formaat in New York: twee- tot driehonderd man. De stad gaat slordig om met het verleden. Er is inmiddels ook geen enkele jazzclub meer te vinden." Naast eigenaar Hilly Kristal laat Kamer Lenny Kaye, uit het kamp van Patti Smith, aan het woord. Niets dan lof over CBGB's. Ook bij de oprichter van Punk Magazine die toevallig voor de camera langs loopt. Kamer: "Ik heb ook geen tegenstanders van de club aan het woord gelaten. Dat vond ik flauw om te doen." Overigens vond Kristal de opnames van R.A.M zwaar. Kamer: "Hij dacht dat hij met één interview klaar zou zijn. Maar we bleven terugkomen. Hij vroeg steeds: wat komen jullie nu weer doen? De laatste dag dat we zouden filmen, zou hij oude fotoboeken meenemen. Maar hij kwam niet meer. Hij zei dat hij ziek was." Kristal is in de 23 jaar dat hij de club runt, een kleurrijk figuur geworden. Kamer: "Hij begint iedere dag om half acht 's ochtend het geld van de avond ervoor te tellen, gewoon, met de deur open in die daklozenbuurt. Hij voelt zich er echt thuis." Zelf is de eigenaar optimistisch over de vrij kansloze positie van zijn club. Er wordt veel geld ingezameld voor rechtzaken om de uitzetting te rekken. Kamer: "De burgemeester zou de uitzetting kunnen tegenhouden, maar vindt CBGB's te onbelangrijk. Inmiddels hebben steden als Londen en Las Vegas aangeboden de club naar hun stad te verhuizen." Maar om een brok muziek geschiedenis te verplaatsen is een hele klus en Kamer betwijfelt dan ook of dat een succes zou worden: "Je kunt alleen de naam verhuizen en laten we wel wezen, Kristal is geen geweldige boeker." Ook het Guggenheim is bezig een reddingsactie voor CBGB's op poten te zetten. En er komt een verzamel-cd uit waarvan de opbrengst ten goede komt aan de punkclub. Kamer: "Maar verder zit er geen echte strategie achter. Kristal weet het eigenlijk niet zo goed." Zelf zag Kamer ooit een onvergetelijke show in het punkhol aan de Bowery. "In '97 zag ik er Patti Smith. Later ben ik er ook nog wel geweest. Ik ga er echt heen om bandjes te kijken." R.A.M Magazine is zondag 23 oktober om 23.10 uur op Net 3 te zien.

Nieuwe bezigheidstherapie Joshua 'pablo' Homme


Josh Homme van de Queens of the Stone Age heeft een nieuwe bezigheidstherapie gevonden. Als hij op tournee is neemt hij de hotelkamer onder handen. Niet op de manier die met rocksterren geassocieerd wordt, maar door er iets aan toe te voegen. Hij tekent of schildert bijvoorbeeld op de muur achter een schilderij of een spiegel, en daarna hangt hij die netjes terug. Pas als de foto's van zijn werkjes online staan, licht hij het hotel in kwestie in. Eén van die hotelketens vond zijn werk zo goed (en zijn laatste album zo slecht) dat ze hem gevraagd hebben om decorateur te worden.

dEUS gaat weer van start!


Gelukkig maar! dEUS, en dan met name de stem van Tommeke, doet het weer!

dEUS resume tour in Nighttown
Author: Arthur
Source: www.dEUS.be

Thursday October 20th, 2005
Four Dutch dates had to be rescheduled, but now that Tom Barman has his voice back, the band will resume the European leg of their 2005/2006 Pocket Revolution tour. First up: Nighttown Rotterdam tomorrow evening!

This Saturday the band will visit den Atelier in Luxembourg. After that the band will play the four rescheduled dates in The Netherlands: Tivoli, Oosterpoort, Paradiso and Effenaar. And then in November the band will kick-off the second leg of the Pocket Revolution tour in the UK (we will announce the third leg of the tour on this website when dates can be confirmed).

Belgian band Admiral Freebee will support dEUS on 6 dates in November.

Poeh... De admiraal in het voorprogramma... Dat is lekker!

donderdag, oktober 20, 2005

Schuldvrije chocola is gewoon lekkerder

Voor het (geweldige) tv programma Keuringsdienst van Waarde van de RVU heeft T-99 een nummer opgenomen om hun slaafvrije chocolade campagne kracht bij te zetten. Het gaat hier om een bewerking van Roy Orbison’s ‘Only The Lonely’, dat de nieuwe titel ‘Tony Chocolonely’ kreeg. De muziek is binnenkort te horen in het spotje voor de chocolade reep dat regelmatig door de RVU uitgezonden zal worden. In de uitzending van 22 november meer chocolade; een making off van dit onschuldige liedje.

Gezocht: eigenzinnige Utrechtse bands

Zaterdag 26 november vindt in de Paperdome in Leidsche Rijn het Life is Live festival plaats. Deze bandcompetitie wordt georganiseerd door Azotod De Meern in samenwerking met stichting DeBeschaving. Voor het Life is Live festival in de Paperdome zoekt de organisatie zes eigenzinnige bands uit de regio Utrecht. De winnaar van het Life is Live festival speelt in de zomer 2006 op festival DeBeschaving in Leidsche Rijn en op het Geinbeat festival in Nieuwegein. Is jouw band geschikt voor deze zomerfestivals? Geef je dan op voor het Life is Live festival door een mail te sturen naar jeroen@gunmagazine.nl. Stuur geen mp3’s op, de organisatie zal de bands selecteren op basis van de aangeboden muziekfragmenten op de website van de bands die zich aanmelden!! Dus begin een band en wellicht sta je binnenkort op deze festivals.

Bono luncht met Bush(meat)

Bono, de zelfverklaarde Imelda Marcos van de zonnenbrillen, heeft woensdag geluncht met de Amerikaanse president George Bush. De twee hebben gediscussieerd over de zorgen die zij delen, zoals de strijd tegen aids, malaria en armoede. Bono doet goed werk! Als lobbyist heeft hij al miljoenen dollar naar goede doelen laten wegvloeien. Trouwens zijn zonnenbril draagt hij in het openbaar, omdat hij gevoelige ogen heeft. Sinds de jaren ´90 wordt Bono niet zonder duur exemplaar gezien. Dit om te voorkomen dat wanneer iemand een foto van hem maakt hij de rest van de dag de flits blijft zien en zijn ogen beginnen te zwellen. Dat Bono zou lijden aan grootheidswaanzin is maar de helft van de keren het geval, zegt hij zelf.

Doe Maar de musical?

Doe maar een musical moeten de bandleden gedacht hebben. Ze zijn inmiddels in gesprek met V&V Entertainment over een mogelijke theaterproductie rondom de band en hun liedjes. Verdere details volgen nog.

woensdag, oktober 19, 2005

dEUS is Hot

dEUS is zeer hot. Niet verwonderlijk met zo'n goed album als 'Pocket Revolution' en veel aandacht in de media (met dank aan Zomergasten). En wat Hot is, is geld waard. Dus bied je gek op de eerste tape die Tom op zijn slaapkamertje 2 hoog achter opgenomen heeft op z'n 4-track recorder. Bieden begin bij 250 euro... voor een cassette bandje.

De sceptici krijgen gelijk

De Baby watta?? De Babyshambles, ik moet eerlijk zeggen dat ik de groep an sich niet ken, maar de frontman door alle verhalen wel. Maar goed, dat laten we over aan andere sites.. Maar de groep lijkt de traditie in ere te houden, want de Paradiso show op 22 oktober is gecancelled. De sceptici hebben gelijk gekregen... De boeking zou zijn toegezegd door iemand die daartoe niet gerechtigd was. Zoveel weet Aldo Perotti, distributeur van Babyshambles, ons te vertellen. “Een Engelsman met een naam die ik nog nooit heb gehoord, heeft een nepdeal afgesloten met Jeps Salfischberger van Mojo. Die heeft vervolgens Paradiso bereid gevonden voor een optreden”. De band wist zogezegd van niets en is dan ook niet bereid volgende week op te komen treden. Mmm, het ziet er naar uit dat het veel opgeklopte lucht is, deze band. Binnenkort meer op de 3 voor 12 site. Lees het artikel van vorige week over de sceptici hier

Omgaan met de pers kan je leren

Goed nieuws voor (beginnende) bands en journalisten/communicatiemedewerkers e.d.; omgaan met de pers kan je leren! Ekko organiseert zondag 20 november Dizkuzz: Pers & Publiciteit. Er zijn verschillende sprekers te gast (waaronder een oud-studiegenootje). En de toegang is gratis, is voor beginnende bands wel zo prettig. Zie voor meer info: http://www.dizkuzz.nl/ /http://www.ekko.nl/

Orphanage is niet meer

Ons aller bekend de heavy metal band Orphanage, waarvan de ´grommende´ zanger laatst nog vrij door Amersfoort liep, heeft er een punt achter gezet. Op de website staat: "uit een aantal zeer recente interne discussies bleek er onderling teveel scheef te zitten, te weinig onderling vertrouwen te zijn, om gezamenlijk de schouders te zetten onder een nieuw Orphanage product, op het kwaliteitsniveau waar de band jaren voor heeft gestaan. Hierdoor is het helaas niet mogelijk om afscheid te nemen zoals wij dat graag het liefste hadden gezien: op het podium. En dat doet zeer. En we beseffen maar al te goed: niet alleen bij ons. Aan 11 jaar 'Innovative Gregorian Celtic Groovy Melodic Doom Death Metal' is een einde gekomen. We hebben het mooi gehad. Een groot aantal bijzondere momenten blijven ons voor altijd bij." Kijk voor meer op http://www.orphanage.nl/

Tip voor Sinterklaas; nieuwe Queens dvd

Nu eens geen Queens baby news, maar de koninginnen brengen op 22 november een live-dvd uit. 'Over the years and through the woods' bevat behalve bekende hits van de 'Queens'-albums het nieuwste nummer 'Fun machine'. Ook staan niet eerder uitgebrachte opnamen van zogenoemde 'dessert sessions' van zanger Josh Homme op het schijfje. In deze sessies musiceren bekende artiesten, onder wie PJ Harvey, met Homme om nieuwe muzikale richtingen te ontdekken. Deze opnamen vinden plaats in Homme's studio Rancho de la Luna in Californië. Daarnaast heeft de band beelden van concertregistraties op de dvd gezet. Zo zijn opnamen te zien van het uitverkochte concert in het Britse Brixton Academy en van de Koko Shows in Londen. De band van frontman Homme is op dit moment op tournee met Nine Inch Nails. Ook heeft Queens of the Stone Age laten weten een serie onaangekondigde 'guerilla-concerten' te geven in kleine concertzalen.

Stemproblemen houden aan....

Ik breng liever ook goed nieuws, maar aangezien goed nieuws geen nieuws is, heb ik toch een nieuwtje weten te scoren. Ik heb gelezen dat de shows die dEUS dinsdagavond en woensdagavond in Paradiso en de Effenaar zou doen, zijn uitgesteld. De stemproblemen zijn dus nog niet voorbij. De show in Nighttown van vrijdag 21 oktober gaat vooralsnog gewoon door. Dit is goed nieuws, want zondag lijkt daarmee ook door te gaan. Maar helaas helpt dit hondenweer niet mee aan het herstel van het gouden keeltje van ´hombre de barra´. Op de foto aaaa is Barman op bezoek bij dr. Bibber en op zijn advies is het vanaf nu thee met een citroentje en een lepeltje honing i.p.v. 30 sigaretten en Russische badzeep. We wensen hem beterschap en succes! P.s. ik heb vernomen dat Ronald voor crèche speelt... komen de kids ook goed terecht. Tot zondag en we zien elkaar in kafé België. P.s. eerder afspreken is (g)een optie.

Binnenkort op het menu: gothic soul

Massive Attack, de makers van mijn all time favorite music, zijn weer iets nieuws van plan. Hoewel de bandsamenstelling wisselt en ze eerder aankondigde er mee te kappen (toch heb ik ze vorig jaar juli in Madrid gezien) zijn ze nu van plan om volgend jaar de opvolger van '100th Window' te releasen. Volgens frontman Robert 3-D del Naja is het nieuwe werkje een 'gothic-soul' album, mmm, vraag je je af. 3-D heeft gedurende het afgelopen jaar in de studio gewerkt aan nummers voor het nieuwe album. "Het is een vruchtbaar jaar geworden", vertelt 3-D. "We hebben veel opnamen gemaakt en veel getalenteerde muzikanten zijn in de studio op bezoek geweest. Ik heb nieuwe en oude technieken uitgeprobeerd en zo zijn we tot de nieuwe 'gothic soul'-richting gekomen. Vijf nummers zouden al bijna klaar zijn. Tot aan kerst moeten er 15 nummers op tape staan. Gastvocalisten zijn onder anderen Horace Andy, Liz Frazer, Beth Orton en Terry Callier, die eerder hun medewerking verleenden aan een album van de band. Klinkt op zich goed, maar gothic soul, deze ´fan´zegt eerst luisteren, dan voelen... Ik zie een gat in de markt..

dinsdag, oktober 18, 2005

Sin City... nog een spelletje


Ik vond Sin City een geweldige film. De come back van Mickey Rourke, prachtige beelden en goede actie. Wereld Film. Op de site van Sin City staat een geinig spel, ook een come back maar dan van Space invaders maar dan anders. Geinig, moet je proberen!

Commodor 64


Uren, vele uren, nachten, dagen lang, spelletjes spelen zoals uit de tijd van de commodore 64. Pacman, Space Invader, Frogger en natuurlijk Donkey Kong. Veel plezier.

Recept Coca Cola gekraakt


Op wikipedia staat het recept van Coca Cola, toch een van de best bewaarde geheime uit de Amerikaanse keuken (naast de speciale saus van McDonalds).

Hamlet tussen Amersfoort en Duivendrecht


Geregeld zit ik slaperig of met een kater in de trein, geen zin om te lezen, geen zin om gelul van andere te horen en ook geen zin om muziek te draaien op mijn mp3-speler. Wat moet je doen als je dan toch van de buitenwereld wil afsluiten... naar een audioversie van het wereldberoemde toneelstuk Hamlet van William Shakespeare luisteren natuurlijk. Briljant idee. Beetje cultuur op de vroege ochtend tussen Amersfoort en Duivendrecht.

Naakte John Lennon beste tijdschrift cover

NEW YORK - De cover met een foto van een naakte John Lennon is maandag gekozen tot de beste Amerikaanse cover van de afgelopen veertig jaar. Dit heeft de Amerikaanse Vereniging van Weekbladdirecteuren (ASME) bekendgemaakt.
Het magazine Rolling Stone plaatste de foto in 1981 op de omslag, na de moord op John Lennon. Naast de ex-Beatle in foetushouding is op de foto zijn aangeklede vrouw Yoko Ono te zien. De tweede prijs is gewonnen door een cover van Vanity Fair, die in 1991 de zwangere actrice Demi Moore liet zien. De derde prijs ging naar het blad Esquire dat de bokser Mohammed Ali liet zien als de heilige Sebastiaan, het lichaam met pijlen doorboord.

maandag, oktober 17, 2005

Knorrende berichten.

Arda Gerkens (SP) heeft minister Brinkhorst van Economische Zaken gevraagd de Nederlandse (concert)ticketbranche te laten onderzoeken. Zij vindt dat de bekende klachten over te hoge servicekosten en het niet terugbetalen daarvan bij een afgelasting nader bekeken moeten worden door kartelwaakhond NMa. Lees het gehele bericht op: http://3voor12.vpro.nl/3voor12/magazines/index.jsp

Absynthe minded is niét de nieuwe dEUS


Na het kutbericht gekregen te hebben dat dEUS niet kon spelen, ontstond er zo'n avond, waar je niet weet wat je er mee aan moet. Dan maar een drankje in de Poort. Uiteindelijk besloten om toch maar te gaan naar Absynthe minded. Het voorprogramma.

De emoties rond tivoli waren inmiddels bekoeld (alleen die gozer die balend riep 'volgende week zit ik in Parijs') en de benedenzaal was aangenaam prettig vol.

Als je een band in je hoofd als voorprogramma hebt, is het lastig om dat gevoel los te laten als je ze dan plots als 'hoofdprogramma' ziet. Na een nummer of vijf/zes hoop je toch dat ze zeggen 'dank u wel, veel plezier met dEUS', dus het echte concentreren op de muziek was lastig. Toch een poging gewaagd... Absynthe minded is een talentvolle band. De knapen spelen hun instrumenten met vaardigheid, en de bezetting gitaar (soms akoestisch), staande bas, viool, drums en hammond/piano/synthesizer liet ook ruimte voor een apart geluid. De jongens hadden bij het maken van hun nummers ook erg veel ideeën, dus zijn ze moeilijk te vangen in een bepaalde categorie.

Af en toe rammelde de hammond lekker, maar tegelijkertijd klonk dan het viooltje te zigeunermuziek, ontaarde het regelmatig in jazzy-achtige shit en klonk, als de hammond niet gebruikt werd, de piano soms erg Whitney Houston (deze is van Danny). Een paar goede nummers heb ik wel gehoord, maar een hele CD lijkt me een lange zit.

Als voorprogramma was het prima geweest, mits ze dan wel de juiste nummers uitkiezen. nu was het wat lang, maar tegelijkertijd was het wél uiterst sympathiek dat ze besloten om te spelen, dus het applaus was ze kregen was zeer terecht. Maar zoals de kop als vermeldt: ze zijn niét de nieuwe dEUS.

Over dEUS gesproken... Ze zijn wel zondagochtend in Utrecht aangekomen. Het podium is ook opgebouwd en er zijn ook wat soundchecks geweest. Barman kon daadwerkelijk geen woord uitspreken en was daar uiterst teleurgesteld over. Er is lang besproken wat te doen. En in eerste instantie wilde ze het ook gaan proberen. Maar het risico dat het dan gisterenavond fout zou gaan én dan de rest van de tour in gevaar zouden brengen was te groot.

Met balende gezichten werd de terugreis naar België aanvaard, maar niet voordat ze zeker wisten dat het concert op korte termijn ingehaald kon worden.

Volgende week gaan ze dus nog beter spelen dan ze gisterenavond zouden doen. Nu nog een oppas regelen en we hebben een klassieke avond voor de boeg.

Nog zes nachtjes slapen...

zondag, oktober 16, 2005

dEUS afgelast


Het concert dat dEUS vanavond in Tivoli zou geven is verplaatst naar volgende week zondag. De stem van Tom Barman heeft het begeven. Ieder nadeel heb zijn voordeel, ik loop nog rond met een behoorlijke kater van het feesje van A te A van gisteren, dus een weekje wachten is voor mij geen straf.

zaterdag, oktober 15, 2005

Morgen dEUS....


Al een beetje zenuwachtig?.... Voor de meeste vaste gasten van www.withoutmusic.nl is het morgen dEUS day, de dag nadat we ons hebben vol laten lopen bij A te A. Voor nog wat voorpret hier een link naar een tourblog van een fan van dEUS. Leuke verhalen en mooie foto's.

Nite versions


De gebroeders Dewaele zijn muzikale geniën die heerlijk hun eigen gang gaan. Het album ‘Nite Versions’ met remixen van ‘Any Minute Now’ zal voor de fan van Soulwax en voor menig party people een lekker plaatje zijn. Mij kan het ook zeer zeker bekoren. De eerste vier nummers komen nog wat kil over, maar vanaf 'Compute' lijkt het of een vergeten pilletje van jaren geleden nu pas begint te werken als een sluimerende virus opgelopen in de tropen. De gebroeders Dewaele, ze kunnen zowel met gitaar als computer goed uit de voeten.

War Child - Help, a day in the Life


Het is nooit mijn band geweest, Coldplay is mijn te zoetsappig, eentonig en alleen verrassend met dat hitje van ze, ‘Yellow’. Die laatste cd van ze, daar kwam ik al helemaal niet doorheen. Totdat ik het cdtje ‘Help, a day in the Life’ in mijn handen kreeg. Een niets vermoedende verzamelaar ‘to help children affected by war’. Met bijdragen van Radiohead, Keane, Gorrilaz, Damien Rice, The kaizer Chiefs, The Manic Street Preachers en nog veel meer. Het eerste nummer ‘how you see the world no.2’ pakte me direct. Wellicht is Coldplay in kleine dosering goed te behappen. Nummers van Radiohead ‘I want None Of This’ en Damien Rice ‘Cross-eyed Bear’ – eindelijk een nummer van Damien dat, volgens mij, niet over een meisje van 14 gaat – zijn zeker zeer de moeite waard. En ook The Magic Numbers en Elbow leveren een prima bijdrage aan dit leuke cd’tje en het is nog voor een goed doel ook: War Child. Meer info lees je hier!

vrijdag, oktober 14, 2005

Hommecide

lees verder op http://www.m4rc.nl/wp/   (niet voor gevoelige types als het om bepaalde roodharige woestijn mannen gaat ;-)
 
--
Marc

www.m4rc.nl

CD-presentatie Ballerina Liberation Front



11 november is de dag!
Eindelijk komt de nieuwe CD van Ballerina Liberation Front uit. De presentatie is in Tivoli op een vrijdagavond. Kortom lekker bandje kijken met niemand minder dan Kenny Rockaway op toetsen. Entree is slechts vijf (!?) Euro dus excuses kunnen niet worden getolereerd!

Na het winnen van de samsonic prijs en enkele pakkende hitjes is het nu tijd voor de Ballerina's om hun slag te slaan. Na jaren werken (soms wat harder, soms wat minder hard) hebben de vijf bandleden een voortreffelijke CD uit de breinen geperst. Op 11 november heb je dus de kans om het resultaat te gaan horen en Kenny Rockaway met vrienden live op het podium te zien.

KB is accoord gegaan met het gegeven dat indien je niet gaat naar dit concert, je ook geen posts meer mag doen op de site... Keihard inderdaad. Maar volledig in uw eigen belang!

Voor wat samples en meer informatie (check bij nieuws bijvoorbeeld de door Rodney Handsom gemaakte filmpjes van het concert in Gorinchem, waar de Ballerina's voor 8.000 man optraden en het naprogramma -kane- volledig lieten verbleken), verwijs ik je naar:

(ai, dit lijkt niet te lukken zo, dan maar even zelf typen...)
http://www.ballerinaliberationfront.nl


Kenny Rockaway rekent op u. Ik ook.

Maxin Hejduk

Marijuana make your brain grow


Nieuw wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond
dat door het gebruik van cannabis nieuwe hersencellen
worden aangemaakt.
Ik dacht al,wat weet ik toch veel,wat ben ik toch slim,
hoe kan het toch dat ik alles zo goed onthoud,

maar nu is het duidelijk!
steek er nog maar eentje op!

donderdag, oktober 13, 2005

Somethingawful: Sex with the elderly

Oude mensen hebben ook sex; Somethingawful wijdt er een aantal poëtische woorden aan: http://www.somethingawful.com/articles.php?a=3259

Een fragment:
Moving in tandem
I shatter your other hip
Maybe we should stop

--
Marc

www.m4rc.nl

Gezocht: agressief koppel


The Strokes gaan een nieuwe videoclip opnemen, en daarvoor hebben ze wel zeer specifieke eisen. Zo zoeken ze bijvoorbeeld een oudere taxichauffeur met blauwe ogen, een 'hot and sexy' koppel en lesbische vrouwen tussen 20 en 30 jaar. Het is een lange en héél gedetailleerde lijst, en in zowat elke scène moeten koppels het heel agressief bijna-doen-met-elkaar. Benieuwd wat dat gaat worden! Intussen is bekend dat het nieuwe Strokes album, 'First Impressions of Earth', te koop is vanaf 3 januari.

Wanted for the new Strokes video:
IMPORTANT: The video is cutting edge and we are looking for talent that is comfortable with getting physical on set. Do not submit if you are uncomfortable making-out with members of the same/opposite sex (depending on scene.)

SOCIALITE Aging Female, Caucasian, 60-70 years old.Example: Lauren Bacall

LESBIANS, 20s-30’s, “Victoria Secret” model-type lesbians, prefer Caucasian.The scene involves kissing and being affectionate with another woman.

AD EXECUTIVE FEMALE, Caucasian, sexy, 40’s (reference: Kim Cattrall)The scene involves an aggressive make-out session in a taxi with another male.

HEROINE CHIQ HIPSTER MALE, Caucasian, 20’s-30’s (reference: Nick Stahl in “Bully”)The scene involves an aggressive make-out session in a taxi with another female.

GAY MALE COUPLE Good-looking, East-village type exhibitionist males, 20’s-30’s, any ethnicity.The scene involves an aggressive make-out session between to males.

GRAFFITI ARTIST street-punk skater guy, any ethnicity, 20s-30’sMust be real Graffiti artist

INNOCENT COUPLE IN LOVE Young, 17-21, Caucasian male and female, natural, plain, and innocent – can have braces. The scene involves dialogue.(reference: The couple in Green Day’s “When September Ends” video)

CAB DRIVER, Male, Caucasian, late 40’s-early 60’s, with an interesting face or striking blue eyes.

HOT COUPLE, male and female, mid-20’s, must be hot, sexy, rock n’ roll, downtown hipster.The scene involves an aggressive make-out session between the couple.
(Bron: Studio Brussel)

win kaarten voor dEUS

WIN DE ALLERLAATSTE KAARTEN VOOR dEUS!!!

Hoewel het concert van dEUS, al weken is uitverkocht, heeft Tivoli nog twee laatste plekken op de gastenlijst en die kunnen voor jou zijn. Wie o Wie het antwoord op de volgende vraag weet maakt kans op twee vrijkaarten voor het concert van de Belgen aanstaande zondag in Tivoli Oudegracht.

dEUS heeft 4 albums en een single collectie album uitgebracht. 
Mail de namen van deze albums naar win@tivoli.nl



--
Marc

www.m4rc.nl

woensdag, oktober 12, 2005

Ruiken als Marilyn Manson

Marilyn Manson heeft het fantastische plan opgevat om een eigen parfum te lanceren. De controversiële rocker denkt hiermee een gat in de markt te hebben. Manson zelf ziet het helemaal zitten. "Ik ben al in onderhandeling met een gigantisch cosmetica bedrijf." Het uiteindelijke doel van de zanger is een complete make-up lijn. De vraag blijft wie wil er ruiken als Manson?

'De naam is Craig - Daniel Craig'

Had onze gerespecteerde Roonui (zie archief 18 september) het toch bij het verkeerde eind. Vanochtend vroeg is op een geheime plek de nieuwe James Bond bekend gemaakt. De zesde Bond zal worden gespeeld door de Britse acteur Daniel Craig. Saillant detail is dat het prototype van de geheim agent nu eens bLond is i.p.v. donkerharige charmeur. Hij krijgt de hoofdrol in de 21ste Bond-film, gebasseerd op het eerste boek van Ian Fleming, Casino Royale. Andere kanshebbers waren Jude Law, Ewan McGregor, Colin Farrell en Orlando Bloom. Uiteindelijke bleven Craig en Henry Cavill over. Voor de ultieme Bond test moesten beiden een smoking aan en een martini bestellen. Is dit het begin van de nieuwe Bond film?

dinsdag, oktober 11, 2005

LINE-UP LONDON CALLING BEKEND


Een nieuwe editie van LONDON CALLING staat voor de deur! In het weekend van 4 en 5 november zal wederom een groot aantal jonge getalenteerde bands en artiesten in Paradiso aantreden.

Hieronder de definitieve line-up van de bands die bevestigd zijn: Alfie, Brakes, Clor, Dogs, Queen Adreena, Amusement Parks On Fire, Battle, Guillemots, Test Icicles, The Infadels, The Race, White Rose Movement, The Zutons, Kid Carpet, Chikinki, Field Music, the Race en Forward Russia.

bron . www.oor.nl

maandag, oktober 10, 2005

Ook Jack White binnenkort in de luiers


Jack White verwacht zijn eerste kindje met zijn nieuwe vrouw Karen Elson. De White Stripes voorman en het Britse model hebben het goede nieuws afgelopen weekend aan hun familie verteld. White trouwde Elson in juni in het geheim in een kano op de Amazone (zie foto). Wie volgt?

Nog zes nachtjes...


Nog zes nachtjes.
De zenuwen spelen een smerig spelletje, abnormale gevoelens bij elk muziekje dat een Belgische origine hebben en Nederlandse elftallen die zich plaatsen voor een WK in een naburig land zijn slechts momenten die ervoor zorgen dat de tijd tenminste sneller gaat.

Nog zes nachtjes.
Welke nummers gaan ze spelen? Durf ik te schreeuwen om dream sequence #1. Daar sloten ze in Vredenburg immers het concert af om in een erg lange sabbatical te duiken. Nooit zag ik dEUS beter dan tijdens dat nummer op die plek...

Nog zes nachtjes.
Kindamuzic heeft een recencie! Pffff.... Leg de druk maar nog hoger...
http://www.kindamuzik.net/artikel.php?id=10743

Nog zes nachtjes...

Stelling: Rushdie versus buitenspel

In navolging van het prachtige verhaal van de heer molovich en de mail wisseling die daarop volgde met MaxinHejduk wil ik graag de volgende stelling neerleggen:

Een boek van Salman Rushdie is niet te begrijpen voor mannen zoals buitenspel (bij voetbal) voor vrouwen.

zondag, oktober 09, 2005

dEUS live op BBC 6


Onze grote vrienden Mauro en Tom Barman speelde een kleine dEUS set voor het radioprogramma op BBC 6, Gideon Coe's. Luisterd hier! Geplukt van de Mauro site.
Twee godenzonen op de breekbare toer. Eerst krijg je real sugar voor je kiezen, met een kort interview en dan 7 days, 7 weeks. Heerlijk op de zondagochtend...

zaterdag, oktober 08, 2005

Soulfly


Een optreden van Soulfly met de braziliaanse groep Nacao Zumbi en een te gekke drumband maakt het feest compleet, tijdens een MTV show in 1997. Te vinden op http://www.soulfly.pl/ .

Toots & The Maytals Roots Reggae


Gisteren was ik op bezoek bij wat oud collega’s waar ik werd vol gestouwd met cd’tjes. Tussen de stapel zat ook een 6 album box set van Toots & the Maytals. Toegegeven ik had ooit wel eens van de naam gehoord maar daar blijft het dan wel bij. Het was dan ook een genot om de ware wortels van de reggae door de speakers te laten knallen. Je hoort duidelijk de transformatie van American Rhythm & Blues naar de Reggae. En heel wat bekende nummers komen voorbij. Nu houd ik het geen zes cd lang vol, maar af en toe een cd’tje tussen door maakt deze lekkere nazomer nog aangenamer. En ik heb ook weer zin om te blowen...

Kasabian mp3

Kasabian album kun je hier beluisteren.

Bieden op Heather Nova


Heather Nova biedt haar gitaar met bijpassende jurk op e-bay aan. Af te halen tijdens een concert van Heather...

vrijdag, oktober 07, 2005

40 jaar top 40



De top 40 bestaat vandaag 40 jaar. Dat is nog van voor mijn bestaan op deze aardkloot. De lijdensweg die resulteerde in de geboorte van ondergetekende werd geflankeerd door hits als ‘Du - Peter Maffay’. Du bist alles, was ich habe auf der Welt, zeer toepasselijk voor een baby zou ik zo zeggen. ‘Just My Imagination (Running Away With Me) – Temptations’, met de regels: Ooh-hoo-hoo-hooh Soon we'll be married.. and raise a family.In a cozy, little home out in the country with two children, maybe three. Ik ben inderdaad nummer twee van de drie. En ‘Hot Love - T.Rex’, de oorzaak van mijn bestaan. Allemaal zeer toepasselijk. Je kunt het slechter treffen maar vast ook beter. Benieuwd naar het liedje dat op 1 stond in de US en UK chart of in de top 40 toen jij geworpen werd?

Queen of the baby age?

Baby bericht nummer 2. Met een baby op komst, is het over met het wilde leventje van Josh Homme. De zanger van de Queens Of The Stone Age heeft beloofd zijn leven te gaan beteren. Zijn eerste doel is stoppen met roken... Succes Josh! Aangezien de vorige minder positieve reacties op het heugijke babynieuws, lijken de cynici toch gelijk te krijgen. Is het voorbij voor de queens en tijd voor een queenie? Duik voor babybericht 1 het archief in.

De Muzikale Geschiedenis van Adolf Hitler


Een prachtig geschreven stuk historie van de hand van de heer Molovich. Noodzakelijke kost voor diegene met enige belangstelling voor de tweede wereldoorlog en de geschiedenis van de Rockmuziek. Even lezen dus.