vrijdag, oktober 14, 2005

Hommecide

lees verder op http://www.m4rc.nl/wp/   (niet voor gevoelige types als het om bepaalde roodharige woestijn mannen gaat ;-)
 
--
Marc

www.m4rc.nl

4 Comments:

Blogger Maxin Hejduk said...

Het slaat wel door...
Olivieri is een leuke mafkees, maar ik vond de nummertjes die hij zong (?) altijd regelrechte verkrachtingen van een mooi rifje...

Lanegan is echt een gemis, Olivieri is slechts het irritante broertje.

Wat is dat toch met dat Josh Homme afbranden? Een man die de riffs bedacht heeft van Gardenia, supa Scoop, regular John en een uitstekende oog had voor extreem goede muzikanten.

Maakt een minder album, neukt een vrouw op reguliere basis en krijgt een kind. Let's burn him.

Of is het dat weemoedige gevoel van een vriend die uit het gezellige veilige dorp verhuist naar de grote stad en ook wat andere interesses krijgt?

Of nog erger... Meer mensen vinden het goed. Ai, dan kan het niet veel meer zijn.

Twee maanden geleden zag ik hem nog. Briljant gitarist, nice voice, wereldnummers. Maar geen super charismatisch frontman. Was ie ook al niet toen we hem in een halfvolle melkweg zagen als voorprogramma van Fu Manchu.

Leve Joshua!

14 oktober, 2005 21:37  
Anonymous Anoniem said...

Okee, natuurlijk, het is over the top. Maar hoevaak heb je het laatste album gedraaid? Voor mezelf kan ik de luisterbeurten op één hand tellen, en dan heb ik nog een vinger over om andere leuke dingen mee te doen.
Daarbij heb ik die nummers van Nick altijd erg goed gevonden; niet alleen waar hij op zingt, maar hij is ook verantwoordelijk voor heel wat riff vuurwerk op Rated en Songs.
En als je oren door Mondo Generator in de Melkweg gewassen zijn kan je het niet anders dan jammer vinden dat Dhr. Homme de spreekwoordelijke peper uit zijn eigen spreekwoordelijk reet heeft getrokken door Nick weg te sturen.

14 oktober, 2005 21:47  
Blogger Maxin Hejduk said...

Sterker nog. Ik heb het nieuwe album niet.

Maar ook mensen als Cave of, om maar iets te noemen, The fucking Beatles hebben een paar missers op hun naam staan. Dat gedoe met Homme op de brandstapel staat me gewoon niet zo aan.
Vanaf het moment dat ik hem het podium op zag banjeren met zijn flesje spa blauw, petje op zijn hoofd en handdoek over zijn schouder om daarna los te gaan in de heilige charlie heb ik de man hoog zitten.

Het is het cynisme en sarcasme dat altijd maar rond de muziek hangt die me af te toe fiks tegenstaat.

De man heeft ons behoorlijk veel gegeven en om hem af te branden gaat me gewoon wat ver.

In interviews heb ik hem gehoord over Olivieri en ik kan me goed voortstellen dat je dergelijke types af en toe goed zat bent.

Ik heb wel eens de moeite genomen om een album van mondo generator te draaien en dat vond ik beduidend minder aangenaam luisteren dan de keren dat ik lullabies heb gehoord.

Homme's 'carrière' loopt ook door fasen en sommige dingen staan me meer aan dan andere. Dat kan niet anders, want ikzelf verander ook. Wat ik wél weet dat hij de Alpha een tijdje geleden behoorlijk in de fik stak. Terwijl later bleek dat hij oververmoeid was. Rrrrrrrrrespect...

Neemt overigens niet weg dat ik benieuwder ben naar het nieuwe album van de ballerina's dan ik was naar de nieuwe Queens.
Had ik al gezegd dat er binnenkort een CD-presentatie is van Utrecht's leukste?

14 oktober, 2005 22:54  
Blogger KB said...

Frans Bauer is een heel aardige jongen maar zijn muziek sucks. Het gaat in dit geval ook niet om de persoon maar de magie is verdwenen. En het zal een hele klus worden voor J.H. om die weer terug te krijgen

15 oktober, 2005 10:00  

Een reactie posten

<< Home