dinsdag, oktober 18, 2005

Naakte John Lennon beste tijdschrift cover

NEW YORK - De cover met een foto van een naakte John Lennon is maandag gekozen tot de beste Amerikaanse cover van de afgelopen veertig jaar. Dit heeft de Amerikaanse Vereniging van Weekbladdirecteuren (ASME) bekendgemaakt.
Het magazine Rolling Stone plaatste de foto in 1981 op de omslag, na de moord op John Lennon. Naast de ex-Beatle in foetushouding is op de foto zijn aangeklede vrouw Yoko Ono te zien. De tweede prijs is gewonnen door een cover van Vanity Fair, die in 1991 de zwangere actrice Demi Moore liet zien. De derde prijs ging naar het blad Esquire dat de bokser Mohammed Ali liet zien als de heilige Sebastiaan, het lichaam met pijlen doorboord.

3 Comments:

Blogger KB said...

Als beste nederlandse cover wil ik graag die prachtige foto Miles Davis gemaakt door Anton Corbijn nomineren. Was wel een cover van de Oor en anders had het er een moeten zijn.

18 oktober, 2005 16:54  
Anonymous Anoniem said...

Verschrikkelijke foto, die met John Lennon en Yoko Ono. Je begrijpt meteen waarom de Beatles zo'n hekel hadden aan dat wijf.

19 oktober, 2005 10:21  
Blogger KB said...

Zoals u weet is een foto maar een moment opname. Wat is namelijk het geval. Als u goed kijkt ziet u dat John op de wang van Yoko blaast om extra kracht te zetten om zijn anus grondig te legen op haar schoot. Helaas heeft de fotograaf iets te vroeg op de ontspanner gedrukt of john iets te laat.

19 oktober, 2005 20:39  

Een reactie posten

<< Home