maandag, oktober 17, 2005

Absynthe minded is niét de nieuwe dEUS


Na het kutbericht gekregen te hebben dat dEUS niet kon spelen, ontstond er zo'n avond, waar je niet weet wat je er mee aan moet. Dan maar een drankje in de Poort. Uiteindelijk besloten om toch maar te gaan naar Absynthe minded. Het voorprogramma.

De emoties rond tivoli waren inmiddels bekoeld (alleen die gozer die balend riep 'volgende week zit ik in Parijs') en de benedenzaal was aangenaam prettig vol.

Als je een band in je hoofd als voorprogramma hebt, is het lastig om dat gevoel los te laten als je ze dan plots als 'hoofdprogramma' ziet. Na een nummer of vijf/zes hoop je toch dat ze zeggen 'dank u wel, veel plezier met dEUS', dus het echte concentreren op de muziek was lastig. Toch een poging gewaagd... Absynthe minded is een talentvolle band. De knapen spelen hun instrumenten met vaardigheid, en de bezetting gitaar (soms akoestisch), staande bas, viool, drums en hammond/piano/synthesizer liet ook ruimte voor een apart geluid. De jongens hadden bij het maken van hun nummers ook erg veel ideeën, dus zijn ze moeilijk te vangen in een bepaalde categorie.

Af en toe rammelde de hammond lekker, maar tegelijkertijd klonk dan het viooltje te zigeunermuziek, ontaarde het regelmatig in jazzy-achtige shit en klonk, als de hammond niet gebruikt werd, de piano soms erg Whitney Houston (deze is van Danny). Een paar goede nummers heb ik wel gehoord, maar een hele CD lijkt me een lange zit.

Als voorprogramma was het prima geweest, mits ze dan wel de juiste nummers uitkiezen. nu was het wat lang, maar tegelijkertijd was het wél uiterst sympathiek dat ze besloten om te spelen, dus het applaus was ze kregen was zeer terecht. Maar zoals de kop als vermeldt: ze zijn niét de nieuwe dEUS.

Over dEUS gesproken... Ze zijn wel zondagochtend in Utrecht aangekomen. Het podium is ook opgebouwd en er zijn ook wat soundchecks geweest. Barman kon daadwerkelijk geen woord uitspreken en was daar uiterst teleurgesteld over. Er is lang besproken wat te doen. En in eerste instantie wilde ze het ook gaan proberen. Maar het risico dat het dan gisterenavond fout zou gaan én dan de rest van de tour in gevaar zouden brengen was te groot.

Met balende gezichten werd de terugreis naar België aanvaard, maar niet voordat ze zeker wisten dat het concert op korte termijn ingehaald kon worden.

Volgende week gaan ze dus nog beter spelen dan ze gisterenavond zouden doen. Nu nog een oppas regelen en we hebben een klassieke avond voor de boeg.

Nog zes nachtjes slapen...

4 Comments:

Blogger KB said...

Inderdaad het concert kan er alleen maar beter op worden en de voorpret duurt nu wat langer.. de countdown kan weer beginnen

17 oktober, 2005 12:11  
Blogger Femke (Mama) said...

Ik zal eens kijken of Tivoli een speciale Deus crèche kan opzetten. Zo te horen een gat in de markt! En hierbij nogmaals mocht iemand zich tegen volgende week ziek, zwak, misselijk voelen of in Parijs zitten, dan hou ik me aanbevolen voor het extra overgebleven kaartje, voor een vriendin van me! A.v.b.

17 oktober, 2005 12:41  
Blogger Femke (Mama) said...

N.B. zondagavond uurtje of 7 als ´vanouds´verzamelen in café België, it´s a deal!

17 oktober, 2005 15:23  
Anonymous Anoniem said...

Zeker poes... historische plek voor een historisch moment...

17 oktober, 2005 15:34  

Een reactie posten

<< Home