dinsdag, november 29, 2005

Oude bekende komt weer eens spelen


Kan het me nog erg goed herinneren... Een muisstille Melkweg die ontroerd tot op het bot luisterde naar de prachtige liedjes van Tindersticks. Prachtig. Later (en ook eerder) nog gezien op crossing border en vredenburg, maar de gedachte aan de Melkweg is de meest zoete.

Ter zake!

Zanger van de tindersticks is Stuart Staples. De crooner doet wat solo optredens in Nederland met begeleidingsband.
11 januari - Doornroosje - Nijmegen
12 januari - Stadschouwberg - Eurosonic Festival - Groningen
13 januari - 013 - Traces Of Voices Festival - Tilburg

Ik weet niet of ik ga (denk het niet om eerlijk te zijn) maar voor de lieden die zich graag een avondje verliezen in prachtige melancholie een goede aanrader!

Muziekquiz


neem deel aan deze lastige muziekquiz
Een quiz voor echte muziekfans.
Met alleen kennis van pop,
jazz en klassieke muziek kom je niet ver.
Van elke muzieksoort moet je op de hoogte
zijn om hoge ogen te gooien.
Leuk! Ik kwam in ieder geval niet boven de 40.000.
http://ad.uk.tangozebra.com/00004337/Microsite/build.html

maandag, november 28, 2005

PRIJSVRAAG !


Op deze poster staan 75 bands
afgebeeld.

Wie raad ze allemaal ??


http://www.hersenscheet.com/images/postimages/bands.jpg

vrijdag, november 25, 2005

REM backcatalogue

Er komt een speciale deluxe dvd versie van REM uit, met daarop al hun vroegere albums. De albums worden geremastered en krijgen als bonus niet eerder uitgebrachte nummers of een dvd. IRS, het vroegere label van REM, plant volgend jaar ook de compilatie 'And I Feel Fine: The Best of REM'.

Ik ben zelf niet zo in voor de verzamel cd's/dvd's maar deze lijkt mij wel interresant. In de jaren tachtig was ik goed gek van deze band en ben in de loop der jaren een aantal platen van ze kwijt geraakt. En die oude cassettebandjes draai ik ook niet meer.

Kurt over Kurt

Er wordt gewerkt aan een nieuwe documentaire over Kurt Cobain. Het speciale aan de documentaire is dat ze verteld wordt door Cobain zelf. De makers gebruikten daarvoor opnames van een zekere Michael Azerrad, die Kurt uitgebreid interviewde voor de Nirvana biografie 'Come As You Are' uit 1993. De film is voorzien voor volgend jaar.

Foo in A'dam

De Amerikaanse rockband Foo Fighters komt op 31 januari naar Nederland! Het eenmalige optreden vindt plaats in de HMH in Amsterdam. Dave Grohl en consorten speelden laatst op het Lowlands festival al de grootste tent plat, en dat smaakte naar meer! De band bestaat nu al zo'n tien jaar en bracht dit jaar het dubbelalbum In Your Honor uit.

Voor het laatst heb ik ze gezien (afgezien van de drum partij bij QOTSA) in Paradiso, heel wat jaartjes geleden met in het voorprogramma Placebo... je weet wel .. die band met die zangeres!

hoppípolla video


Ik kan hem helaas niet bekijken (zit op mijn werk). Maar het zal vast een geweldige clip zijn. Hoppípolla van Sigur Ros.

Ik hoor het graag.

donderdag, november 24, 2005

Whatever you want from live? Ecstasy!


Twee van neerlands beste bands op dezelfde avond, in de leukste stad van Nederland!
Allez, dat is goed nieuws!
Op vrijdag 3 februari spelen Voicst en zZz in Tivoli de Helling. Toegang is slechts een tientje.

Voicst is een zeer lekkere liveband met plenty energie en zeer aangename nummers. Binnenkort spelen ze in Madrid en Barcelona in het voorprogramma van Millionaire. Those lucky Españolos...
zZz werd ooit door een groot concertrecensent omschreven als de band die de ideale soundtrack verzorgt van een uitstekende pornofilm. Nu nog hotlipzz en Jane die na afloop gaan draaien en er ligt een weergaloze avond in het verschiet.

Februari concertmaand begint al aangenaam vol te lopen.

Zo. Dat leeghoofd van Simpson is niet meer het eerste wat je ziet als je de pagina opent.

Aan alles komt een eind..


Na drie jaar huwelijk gaan zangeres Jessica Simpson en Nick Lachey scheiden. Dat heeft het Amerikaanse boulevardblad Us Weekly donderdag op de website gemeld.

En ik vond het altijd zo'n geweldig leuk koppel. Het perfecte domme blondje met de plaatselijke quaterback. The American dream en levende lijve. Het kan alleen nog goed komen als zij met een rockster aan de haal gaat, coke gaat snuiven en dan over twee jaar, met z'n tweetjes, op de bank bij Oprah W. zitten, om het weer goed te maken.

Ik wens ze beide succes!

Weblog als commercieel doeleinde?

Volgens een artikel in de Adformatie bieden weblogs interessante info voor commerciele doeleinden. Ook zouden logs inzicht bieden in trends en behoeften. Dit wordt nog te weinig benut door organisaties, volgens het artikel. Zij zouden wel door middel van text analytic tools weblogs afspeuren om geruchten voor te zijn en of in te grijpen, maar deze nog niet gebruiken voor commerciele doeleinden. Zo zou men adhv een discussie over mp3 spelers kunnen aflezen dat de gebruikers opbergruimte nodig hebben, waar een kledingproducent dan handig op in kan spelen. Ook bevatten de teksten die op sites en forums worden achterlaten veel informatie over trends en behoeften. En kunnen discussies op weblogs een beeld opleveren vd manier waarop de doelgroep wil worden aangesproken. (Bron: Adformatie).

dinsdag, november 22, 2005

Zo vader, zo zoon!






Zoek de verschillen!





maandag, november 21, 2005

Uitnodiging PopGrond met Toman + PJDS 05.12

PopGrond: Een reeks intieme, zweterige en uitgelaten dubbelconcerten van in Vlaanderen beroemde, maar in Nederland nog niet zo bekende popbands in de Brakke Grond te Amsterdam. Met een nieuw album presenteren zij zich aan de Nederlandse pers, programmeurs, boekers en andere popliefhebbers.
Op maandag 5 december met TOMÁN & PJDS.

Locatie: de Brakke Grond - Nes 45 - 1012 KD Amsterdam (bij de Dam) - Aanvang: 20.30 uur. Aanmelden voor gastenlijst: mail de publisher of stuur een mail naar evelyne@het-monumentale.nl met onderwerp UITNODIGING: PopGrond met Toman + PJDS 05.12.

The Strokes in december in Amsterdam


Verwende galbakjes of niet. De albums zijn uitermate lekker (de tweede niet? Luister dan nog een keer naar reptilia en the end has no end...) en het optreden in de Bierhal ronduit voortreffelijk.

Er komt een nieuw album aan getiteld first impressions of earth en The Strokes zullen enkele secret gigs geven. Een daarvan is in Amsterdam. In december.
Dat is dan ook alles wat ervan bekend gemaakt is. Plaats en exacte datum wordt nog geheim gehouden, maar Fab Moretti, Julian Casablancas, Albert Hammond jr. en die andere twee (naam even kwijt) adviseren om The Strokes site in de gaten te houden...

Lukt het niet een kaartje te kopen? Wees niet getreurd, ze komen in 2006 zeker langs voor een optreden in Nederland. Is this it? Ja.

Niks leuker dan lijstjes maken...


Het is ieder jaar weer een leuk avondje radio. De song van het jaar van de VPRO. Je kan nu kiezen. En wat is er nu leuker dan lijstjes maken? En ook leuk: lijstjes van anderen bekijken.

De lijsten van voorgaande jaren doornemend is de conclusie duidelijk: het is een uitstekende weergave van datgene wat er dat jaar zich heeft afgespeeld op muziekgebied.

Mijn top 5 voor dit jaar:
1. Millionaire
2. Arcade Fire (foto)
3. dEUS
4. Sigur Ros
5. Magic Numbers

zondag, november 20, 2005

Folluw-up Urban Dance Squad

Een reactie op de reacties naar aanleiding van de concertrecensie van BLF, waar de carrières van UDS en Gotcha werden besproken. In een niet nader te noemen maandblad spotte ik een leuk weetje. In de outletwinkel aan de Rozengracht Megazino genaamd, loop je kans om niemand minder dan Rudeboy tegen het lijf te lopen. Niet als klant, maar als verkoper. In het artikel gaat het om de jacht op het perfecte zwarte jurkje. In de eerder genoemde winkel, waar Rudeboy dus werd gespot, geeft hij in het artikel toe die persoon te zijn, maar wil er verder niet op ingaan. Megazino is gelegen aan de Rozengracht 207-213 te Amsterdam. Iemand nieuwe kleren nodig ? En hoe is het met de andere UDS'ers gesteld? Michiel Schoots schrijft o.a. songs, maar waar zijn o.a. René v Barneveld e.a. mee bezig?

Volledige line up Hard Gelach bekend

PERSBERICHT

3FM staat in de deze week tot 18 november in het teken van De Week van het Nederlandse Cabaret. Tevens verscheen onlangs van CNR Entertainment de compilatie DVD Hard Gelach met Nederlands cabaret. Maandag 28 november staan de cabaretiers op het podium van de Amsterdamse Melkweg voor de 3FM Serious Comedy presents Hard Gelach. Nu is de complete line-up voor deze avond bekend!

3FM Serious Comedy presents Hard Gelach in de Melkweg vindt plaats op maandag 28 november. Vorig jaar werd Hard Gelach voor het eerst georganiseerd; in de aanloop besteedde 3FM een volle week aandacht aan cabaret en de finale was een avond met diverse cabaretiers in een poptempel. Die bijzondere formule werd door cabaretiers en publiek zo enthousiast ontvangen dat op diezelfde avond direct werd gesproken over een vervolg. Dit jaar is Hard Gelach wederom in de Melkweg, maar nu in meerdere zalen.

Tijdens Hard Gelach van 28 november staan de volgende artiesten op het podium: Alex Agnew, Kristel Zweers, Lambert-Jan Koops, Ernst van der Pasch, Leon van der Zanden, Joep Onderdelinden, Niet Schieten!, Van Houts en de Ket, Wilko Terwijn, Martijn Oosterhuis, Enge Buren, Op Sterk Water, Sjaak Bral en Javier Guzman. De cabaretavond duurt van 20.00 tot 23.30 uur.
Op het podium presenteren Lantinga & Swijnenberg. De DJ's Coen Swijnenberg en Sander Lantinga zijn bekend van hun 3FM-programma op vrijdagavond. Nu bemannen ze het podium van De Melkweg. Sander en Coen zijn de hele avond tegelijkertijd op de radio te horen, naast 3FM-DJ Michiel Veenstra.
Uitzending LIVE op 3FM door de NPS van 18.00 - 23.00 uur. Daarna gaat het in de Melkweg door met de 3FM DJ’s achter de draaitafels.

Deze week staat in alle 3FM-programma’s tussen 06.00 en 22.00 uur het Nederlands Cabaret centraal. In De Week van het Nederlands Cabaret wordt met korte fragmenten aandacht besteed aan bekende en minder bekende cabaretiers.

Hard Gelach wordt mede mogelijk gemaakt door 3FM, CNR Entertainment en Laughing Tears.

MA 28.11 Hard Gelach
Locatie: Melkweg, Amsterdam
Zaal open : 19.00 uur / Aanvang: 20.00 uur
Prijs: € 15,- (excl. servicekosten)
Voorverkoop: Ticket Service Nederland en Amsterdams Uit Buro


EINDE PERSBERICHT

The Alternative tekent 5 nieuwe acts

PERSBERICHT

Boekingskantoor The Alternative heeft onlangs vijf nieuwe bands aan haar portfolio toegevoegd. The Alternative, gevestigd in Delft, en gerund door Willem Venema, Silvia Biemans en Folkert-Jan Blaauw hebben daarmee een stel Nederlandse acts weten binnen te halen die door critici een grote toekomst is voorspeld waaronder C-Mon & Kypski, Charlie Dée, Stevie Ann, MissAntarctica, The Gathering.

Charlie Dée Met haar on-Nederlandse stemgeluid laat ze publiek in vervoering achter. Charlie Dée (Rotterdam, 1977) schakelt moeiteloos over van breekbare zanglijnen naar melodieuze conversaties. Geïnspireerd door Rickie Lee Jones, Joni Mitchell en Carole King schrijft Charlie Dée songs met inhoud. Ze neemt je mee naar vroeger, schildert kleine portretjes en laat hier en daar een kritische noot klinken. Haar songteksten verwoorden verbazing en onbegrip over het alledaagse leven. Het debuutalbum Where Do Girls Come From verschijnt januari 2006 en is het definitieve bewijs dat Nederland een zangeres met internationale allure rijker is.
www.charliedeemusic.com

Stevie Ann Soms is daar opeens vanuit het niets een nieuw muzikaal multitalent. Al vanaf de eerste noten van haar debuutalbum Away From Here wordt duidelijk dat de 19-jarige Stevie Ann - geboren in het Limburgse Roggel - niet zomaar een zangeres is, maar een getalenteerde muzikant en componist. Al op jonge leeftijd speelde Stevie Ann piano, die ze op haar 14e verruilde voor een gitaar en een blocnote waarin ze verwoed haar eigen liedjes begon te schrijven. Geïnspireerd door jaren ’90 iconen als Sheryl Crow en Alanis Morissette, maar ook door singer/songwriters als Bonnie Raitt, pende Stevie Ann op eigen kracht in drie jaar tijd een heel album bij elkaar. De invloed van deze artiesten is niet alleen muzikaal hoorbaar, maar klinkt ook door in de puurheid van de muziek.
www.stevieann.com

C-Mon & Kypski C-Mon & Kypski is een band van vier man. Ze componeren en produceren hun muziek in hun eigen homestudio's. De muziekstijl van C-Mon & Kypski’s gaat van funk, rock tot polka meestal geserveerd met een heerlijk hiphopsausje. Alles doordrenkt met een flinke dosis turntablism door zesvoudig nationaal scratchkampioen Kypski. Op het podium pakken C-Mon & Kypski de nummers op een volstrekt unieke manier aan. Er wordt live gesampeld, live geproduceerd en van instrumenten gewisseld! Soms worden tracks opgebouwd vanuit het niets om uit te groeien tot knallende dansbare scratchmuziek. De visuals van VJ-collectief Subliminal Mess maken de show compleet.
www.c-monandkypski.nl

MissAntarctica MissAntarctica is een band met een pure, creatieve sound die niet voor niks al jaren terug door Keith Caputo gevraagd werd als vaste support voor de tour. De band woont in Nederland waar ze elkaar en de muziek vonden. De vier mannelijke leden van MissAntarctica komen uit Londen, Brighton, Amsterdam en Alkmaar. Ze zijn een echte indieband, alom geprezen door de Nederlandse tijdschriften. Dankzij een goede live-reputatie, speelden ze al in Paradiso, Melkweg en vele van andere zalen. Onlangs verscheen Lost Electricity, een eigentijdse rockplaat. Het grootse, meeslepende gitaargeluid op Lost Electricity, het vakkundige gebruik van gedrevenheid en de uitzonderlijk sterke zang geeft MissAntarctica een internationaal geluid.
www.missantarctica.com

The Gathering Begonnen in 1989 als metalband, door sommigen zelfs een gothicband genoemd. Tegenwoordig is The Gathering een atmosferische rockband. In 2004 deed de band een tournee door Noord- en Zuid-Amerika. Ook trokken ze bijna heel Europa door en stonden ze op Parkpop in Den Haag. In 2005 werd een live-dvd opgenomen, waarvan de opnames plaatsvonden in Paradiso ten overstaan van fans afkomstig uit meer dan 30 verschillende nationaliteiten. De dvd getiteld A Sound Relief, oogst lovende kritieken als een van de prachtigste Nederlandse liveregistraties ooit. De band is op dit moment onder leiding van producer Attie Bauw de studio in voor de opnamen van een nieuw studioalbum dat begin april 2006 verschijnt.
www.gathering.nl

The Alternative is ook het boekingskantoor van o.a. Bettie Serveert, Voicst, Silent Disco, Jack Johnson, Leela James, G. Love & Special Sauce, Pete Philly & Perquisite, Drillem, Vertigo, Absynthe Minded, Mist, New Model Army, DeLaVega, Black Rebel Motorcycle Club, Teenage Fanclub, Jasper Steverlinck, Sarah Bettens, Solomon Burke, Dyzack, Frank Anthony en Venice.

www.thealternative.nl

- EINDE PERSBERICHT -

3 3voor12 doc.s voor 15 euro op IDFA

Voor het derde achtereenvolgende jaar presenteert 3VOOR12 onder de naam 3DOC12 een eigen avond tijdens het Internationale Documentaire Festival Amsterdam, ofwel IDFA. Op 26 november kun je in City 2 drie gloednieuwe documentaires zien. En het mooiste: 3VOOR12 nieuwsbrieflezers krijgen vijf euro korting op vertoon van een bon. De avond begint met een film over het 'muziekgekke' eiland IJsland. Vervolgens een indringend portret van de manisch depressieve singer/songwriter Daniel Johnston. Tot slot een documentaire over hiphop in Cuba. (zie site 3voor12). Het programma: 19.30 Screaming Masterpiece - 90 minuten21.15 The Devil and Daniel Johnston' - 110 minuten23.20 Young rebels - 70 minuten. Drie voor de prijs van 15, wel de kortingsbon vd 3 voor 12 site meenemen!

zaterdag, november 19, 2005

Madonna veroordeeld

Madonna is vanmiddag door een rechter in Bergen veroordeeld wegens plagiaat. Haar nummer 'Frozen' is volgens de rechter plagiaat van 'Ma vie Fout le camp', van de Waalse zanger Salvatore Acquaviva. 'Frozen' mag vanaf nu niet meer verkocht worden op Belgisch grondgebied. Bovendien moet de platenfirma erop toezien dat het nummer ook niet langer gespeeld wordt op de Belgische radio of televisie. Madonna kan wel nog in beroep gaan tegen de uitspraak.

vrijdag, november 18, 2005

Eritrea Rocks

Muziek maken is gewoon leuk en een dansje maken met wat zwaarde is gewoon tof om te doen. Iedereen wil een rock en roll star zijn ook in Eritrea. Gelukkig doen ze het wel met een eigen inbreng.

Anyone for a bit of stonerrock?


Het roadburn festival heeft haar programma bekend gemaakt. Voor de liefhebbers van stonerrock is het op 22 april 2006 goed toeven in 013 te Tilburg.
Hawkwind komt exclusief naar Nederland voor het festival en verder zijn onder andere Ozric Tentacles, Orange Goblin, Brant Bjork and the bros en The Heads (daar kan Rodney Handsom u alles over vertellen) geboekt.
Voorverkoop start op 3 december. Kaarten kosten 25 Euro.

donderdag, november 17, 2005

dUES niet te verwarren met pENIS


De gasten van de log pocketrevolution ontdekte op wikipedia een vreemde correctie op de naam van dEUS. Zie screenshot.

Papa PETE DOHERTY

Pete Doherty heeft een 2-jarig zoontje Estile. Dat is nu pas bekend geworden. De moeder, Lisa Moorish, weet haar mannen wel te kiezen. Ze heeft namelijk nog een tweede kind, van niemand minder dan Oasis-zanger Liam Gallagher. Papa Pete zegt dat hij zeer veel van Estile houdt, ook al ziet hij hem nooit. Of het jongetje daarmee tevreden is, is een andere zaak…

BRITNEY plant geheime release party


Britney Spears brengt een nieuw album uit, en dat moet gevierd worden natuurlijk. Daarom plant de popster een geheime release-party voor haar fans. Die gaat door op 22 november, ergens in Los Angeles. Manlief Kevin Federline, zal alvast niet op het podium staan dansen, want hij brak zijn hand toen hij uit de bol ging op een feestje. 'B in the Mix: The remixes' is te koop vanaf 22 november.

Bron: Studio Brussel

NICK CAVE tourfilm + live dvd

Eind januari 2006 brengen Nick Cave And The Bad Seeds hun legendarische tourfilm 'The Road To God Knows Where' voor de eerste keer uit op dvd. De film werd opgenomen in 1989 en wisselt 'on the road'-beelden af met backstage opnames van de groep. Ook het in 1992 opgenomen 'Live at the Paradiso' komt uit op dvd.

Bron: Studio Brussel

BONO en THE EDGE verrassen


Bono en The Edge gaven gisteren een verrassingsoptreden op het strand van Miami. De twee speelden daar 'In a Little While' voor de verraste omstanders. Iets later stonden de U2-leden onaangekondigd buiten de American Airlines Arena. Het gerucht is dat de gefilmde optredens deel uitmaken van een film met titel 'A Day In The Life Of Egde'. We houden je op de hoogte!

Bron: studio brussel

Oklahoma Full Auto Shoot

Efteling?....dolfinarium,?...nee ook niet,
de eendjes voeren dan?....................nee,
Wat wil je dan,meisje??
"Pappa,ik wil gewoon met een punt 50
wat auto's aan flarden schieten."
"nou,vooruit dan maar weer."

Het land van............

Mus gaat internationaal

Klik op mus en zie dat deze dode mus ook internationale bekendheid verwerft. Nu moeten we in het buitenland na Fortuyn en Van Gogh ook deze moord gaan uitleggen...Een paar jaar geleden zei een Costa Ricaan terecht dat Nl toch maar een raar land is, waar politieke moorden plaatsvinden. Naar later blijkt nog een, nog een en nu dus ook de laffe moord op een mus, naast die van het opgehangen hondje. Het duurde even, maar op zich had hij gelijk. Maar vergeet niet dat CR al sinds een halve eeuw geen leger heeft.... Al met al lijken de woelige tijden hier nog niet voorbij...

Weet u soms hoe laat het is.......?


Voor iedereen die moeite heeft met de grote en de kleine wijzer.

maandag, november 14, 2005

Ballerina Liberation Front’s nieuwe verdient het gekocht te worden


De muziekscène in Nederland is nooit van een niveau geweest die internationale uitstraling en allure had. Enkele bands gingen ten onder aan interne machtstrijdjes (UDS), andere hadden niet door hoe goed ze waren en nokten ermee om met een waardeloze doorstart te komen (Gotcha) of hadden te kampen met een gebrek aan echte kwaliteit (Krezip, Kane enz.). De laatste jaren is het echter prima toeven in de Nederlandse bandjesscène.

Leuke bandjes groeien als nederwiet en met bands als zZz en Voicst hoef je je niet meer heel erg te schamen dat je uit Nederland komt en pretendeert muziekliefhebber te zijn. Gelukkig zijn er in Nederland tevens veel bands die niet alleen voor het catchy geluid gaan, maar ook zorg willen besteden aan het liedje. Ballerina Liberation Front is er daar een van.

Na diverse demo’s te hebben uitgebracht hebben de Utrechters nu de eerste volwaardige CD af. Het heet Evidence en werd afgelopen vrijdag gepresenteerd in De Helling. Zaal lekker vol, veel bekenden die bekenden tegenkwamen, aangenaam weedluchtje en de zaal lekker warmgedraaid door het uitermate sexy Dj-duo Hot Lipzz en Jane.

BLF opende met een andere presentatie. Namelijk de nieuwe videoclip werd vertoond. Doorgaans zijn clips waarin muzikanten een rol spelen tenenkrommend, maar het clipje van BLF had warmte, dagelijkse gewoonte, een leuk thema, prachtige beelden en een grappige ontknoping. Zelden een dergelijk leuke clip gezien. Gemaakt door Blok 04, die eerder de nederhiphop clip van Steen (Fock Steen) hadden gemaakt. Talenten!

Nadeel van bandjes die het liedje als belangrijkste onderdeel hebben, is dat liedjes vaker gehoord moeten worden om tot je door te dringen. Grofweg ongeveer 80 % van de gespeelde nummers waren voor praktisch iedereen nieuw en dat vraagt veel van het publiek. Dit neemt echter niet weg dat er vele prachtige nummers de zaal in werden geslingerd. Het merendeel van de liedjes werden gezongen door de twee gitaristen; Edward en Joachim. Beiden hebben niet een waanzinnige stem, maar klinken uiterst sympathiek en durven veel, Bassist Joris zorgt voor een solide basis, zoals een goed bassist betaamt. Toetsenist Kenny Rockaway is van de aangename geluidsmuurtjes en pakte fraai uit met zijn accordeon. Drummer Jan-Jacob heeft alles wat je wenst van een drummer. Snaarstrak, kleurrijk en in bezit van een fantastische stem. Het tweede gedeelte van het concert leek de band ook het laatste restje schroom afgeworpen te hebben en kon er worden gekeken naar een volwassen en prima band.
Minpuntje was hooguit de ietwat verontschuldigende houding die BLF soms uitstraalde. Bijna met het schaamrood op de kaken werd het oude hitje ‘Twiggy Rubins’ ingezet. Nergens voor nodig.

De volgende keer, als het album is ingedaald, verwacht ik dat het optreden nog beter is. Het nieuwe album ‘Evidence’ verdient het om gehoord te worden. Vraag ernaar bij de platenboer, niet alleen om voor jezelf te kopen, maar door een gebrek aan platenmaatschappij zal de vraag naar het album bij de distribueerder moeten komen van de platenboeren.
Ondersteund door het prachtige clipje, hopelijk veel optredens en een beetje airplay her en der kan ervoor zorgen dat de muziek beklijft en net als bij mij al dagen lang het prachtige ‘dice men’ in mijn hoofd rond zingt.

Klappen in Gent


Onze vriendelijke rockers van Millionair hebben het verjaardagspartijtje van Dave Schroyen afgesloten met een ongelukje. De gitarist, Aldo, heeft daarbij zijn pols gebroken. Vermoedelijk ging het hier om een ordinair Gents vechtpartijtje.

Foto: Must be a Millionair.

Dit weekend!


Dit weekend kon je genieten van het indoor festival ‘the Music in my head’. Voor een paar mooi foto’s ga je hier heen en hier en ook op File under. Zelf ben ik naar de cd presentatie van de Ballerina Liberation Front geweest in de Helling. Leuke popliedjes met een prachtige surf film op de achtergrond. Wie kan mij vertellen welke film dit is, wil hem graag nog eens bekijken.

zondag, november 13, 2005

Fractals wat een toffe dingen

The Darkness in de spotlights

The Darkness brengt een nieuwe plaat uit en zanger Justin Hawkins doet er bijgevolg alles aan om in het nieuws te komen. Zo heeft hij in een interview zwaar uitgehaald naar collega’s Chris Martin en Bono. Volgens Hawkins is de Coldplay-zanger hypocriet en is het kinderachtig dat hij met viltstift vanalles op zijn handen schrijft. Hij zou het beter meteen tatoeëren, zoals een echte man dat doet. Ook over Bono is hij niet te spreken omdat die zich heiliger voordoet dan Jezus Christus zelve. Lang leve Justin Hawkins!

Rammstein in de film


Rammstein-frontman Till Lindemann is tegenwoordig even vaak acteur als zanger. Hij speelt nu een dierenrechtenactivist in de film 'Vinzent' die begin volgend jaar uitkomt. Het is niet de eerste keer dat Till te zien is op het witte doek. Hij had ook een kleine rol in de film xXx en in 2003 had hij al een glansrol in de kinderfilm 'Amundsen der Pinguin'. Daar speelde hij de slechterik die een pinguïn wou stelen.

Rockabilly Hartstocht

Toegegeven, de hartstocht is verdwenen. Jon Spencer, the Jon Spencer Blues Explosion, JSBX of wel gewoon The Blues Explosion. Je bent jaren helemaal lyrisch van die band totdat het ene album je niet meer pakt, dat ene concert niet zo goed is en hij verdwijnt als een oude vriend uit je leven.

Toch, als de naam Jon Spencer valt, ben ik meteen alert, de oren staan op scherp. Dan moet ik er toch even het fijne van weten. Nu hoorde ik dat hij met ene Matt Verta-Ray, op tournee is en daarbij onze geliefde Paradiso aan doet. Samen treden ze op in de band ‘Heavy Trash’. Vuige blues, psychedelische rockabilly, zompige Rhythm and Blues, volgens de website van Paradiso. Kan slechter is dan je eerste gedachten. Gelukkig staan er een paar mp3 op de site van Heavy Trash dus maar even luisteren wat Jonathan aan het uitspoken is.

Niet zo vuig als de Blues Explosion, meer rockabilly, maar wel weer echt Jon spencer. En dan voel ik hem, wat is dit goddomme voor een nummer. Take My Hand…. Baby your so sweat, and just my style…. People tell I’m crazy.... Jon Spencer blijft zijn hele leven een hartstochtelijke adolescent. Aha, daarom was ik zo gek van JSBX: Horny Blues. En wat dacht je van, ‘people let me tell you about my little love... I got a crazy kind of style underneath the cover’.

Halleluja! Sexy rock&Roll!

donderdag, november 10, 2005

JUSTIN HAWKINS heeft eigen begrafenis al geregeld

Justin Hawkins, de zanger van The Darkness, wil dat zijn begrafenis even bombastisch wordt als zijn muziek. Hij wil dat zijn stoffelijk overschot bewaard wordt in een amber standbeeld van zichzelf, rijdend op een tijger. Dat standbeeld moet met een gigantische kraan de kerk worden ingedragen op de tonen van ‘Blazing Saddles’. Volgens Hawkins is alles al in kannen en kruiken heeft hij zijn vader al de nodige opdrachten gegeven voor het geval zijn laatste uur zou slagen.

Alle 13 gesubsidieerd!

dEUS krijgt subsidies voor hun Europese tournee. In 2005 startte het European Music Office met een project dat een deel van de toeronkosten van Europese bands op zich neemt. Verleden week werden in totaal 13 groepen uit 7 Europese landen geselecteerd. De enige Belgische band is dEUS en zij kregen meteen het hoogste bedrag: 10.000 euro. Eerder dit jaar werd in een vorige selectieronde ook al subsidie toegekend aan Ghinzu.

Zal er ook nog een Hollands band bij zitten?

Sigur Ros bij Jools


Geen beter muziekprogramma dan 'Later with Jools Holland'.
Komende vrijdag zal het briljante Sigur Ros komen spelen. Het is derhalve aan te raden om de video te zetten. Niet alleen omdat je het dan nog vaker kan terugkijken, maar ook omdat je dan lekker Santana kan doorspoelen.

Ook Paul Weller is aanwezig aanstaande vrijdag. Programma begint om 00.35.

Naar verluidt zullen The Barking Monkees en Ballerina Liberation Front in het volgende seizoen te zien zijn, bij Jools.

woensdag, november 09, 2005

The Music In My Head


Het music in my head festival wordt dit weekend in Den Haag gehouden. Een special is op planet te vinden.
De officiele site vind je hier.

Wie gaat er heen?

dinsdag, november 08, 2005

Nieuwe Madonna te downloaden

Het nieuwe album van Madonna is een week voor de officiele releasedatum al gelekt op het internet en de popster is er niet blij mee. De security rondom 'Confessions on the Dancefloor' was zo mogelijk nog strenger dan bij vorige albums en die was al niet mals. Madonna staat er om bekend een van de felste tegenstanders van illegaal downloaden te zijn en probeerde downloaders bij haar vorige album 'American Life' al tegen te werken door zelf verkeerde versies op het internet te verspreiden. Deze keer werden zelfs promotie-exemplaren niet verspreid naar de pers, om lekken te voorkomen. Maar toch staat de plaat nu te downloaden op sites als thepiratebay.org en torrentreactor.com. Het album kun je daadwerkelijk kopen vanaf 15 november. Maar waarschijnlijk is het album het niet waard om te kopen, wellicht wel om te downloaden.

Jack White zingt ' the real thing'

Jack White heeft een nummer opgenomen voor een komende reclame van Coca Cola, hoewel hij er lang over heeft getwijfeld of dit zijn imago niet zou schaden. "We krijgen de hele tijd aanbiedingen om reclames te doen en het boeit me eigenlijk nooit, maar dit is wel een inspirerende opdracht geweest. Het is een leuk nummer en reclame geworden. Ik vind het sowieso het geweldigste drankje ooit uitgevonden, ik dronk er ooit zes blikjes per dag van. Maar het gaat mij niet echt om het produkt, het gaat mij om een boodschap overdragen op een manier die anders is dan normaal. Ik ben nog steeds geen commerciele sell-out."

maandag, november 07, 2005

Humo recensie uit de oude doos


Humo blik terug naar een recensie. Deze week de prachtige recensie van de toen nieuwe plaat van Mauro.

Speciaal voor m4rc, de plaatbespreking van Broken social scene.

The Most Famous Looter of All

Het is alweer even geleden dat orkaan katrina
de golfkust van america aandeed en menig
amerikaan tot plunderen aanzette.
deze foto van een plunderende amerikaan is
op het net een eigen leven gaan leiden,en
door vele bewerkt tot hilarische creaties.

http://oysterderby.com/blog/?p=44

Internetradio

Misschien levert www.accuradio.com de luisterende mens nog iets op. Mij wel.

 

Uw Rodney Handsom

Investeren in ervaringen is beter voor de mens

Geen hard nieuws op de vroege ochtend, maar wellicht toch zinnig om te melden. Dit bericht vond ik op de economie (!) pagina. Investeren in ervaringen is beter voor de mens dan het najagen van bezittingen. Het najagen van materialistische zaken kan tot ontevredenheid leiden en psychische problemen geven. Dit blijkt uit een onderzoek van de internationale zakenbank Dresdner Kleinport Wasserstein (DrKW). Het rapport van James Montier, directeur en belegginsstrateeg bij deze bank, is gepresenteerd aan investeerders en vermogensbeheerders. Er is volgens Montier genoeg bewijs dat het investeren in ervaringen zoals een tocht naar Machu Picchu in Peru (foto), mensen gelukkiger maakt dan het najagen van bezittingen. Wel stelt hij dat aan basisbehoeften moet worden voldaan. Dus zijn statement geldt dan ook voor mensen die meer dan 25.000 dollar (22.000) per jaar verdienen! Montier had vermogensbeheerders al eerder laten schrikken door te zeggen dat geld en geluk geen verband hebben. Het nastreven van ervaringen heeft volgens hem het voordeel dat die altijd uniek zijn, terwijl een woning of auto snel de norm worden. In de Financial Times zegt hij nog dat het overigens niet betekent dat je je spullen maar moet verkopen, hoewel daar veel voor te zeggen is. Eindconclusie: spullen maken niet gelukkig, ervaringen wel.

zondag, november 06, 2005

plug in baby

Het zal pas over 15 jaar op de markt verschijnen, maar het is al goed om te weten dat ze er mee bezig zijn. Borstvergrotingen met een ingebouwde mp3 speler. Al je favoriete muziek uit je linker tiet. Een droom voor vrouwen en wellicht een natte voor mannen die van grote borsten én muziek houden. En dat zijn er heel wat! Geen druktoetsen om heb te bedienen, wat in het openbaar tot vreemde reacties kan lijden, maar een bluetooth afstandbediening. En het is niet alleen voor het genot van oog en oren maar het heeft ook een medische functie, zo waarschuwt het voor borstkanker en hartkloppingen.

vrijdag, november 04, 2005

Mini Stripes


Goed nieuws voor fans van The White Stripes want Meg en Jack brengen nog eind dit jaar een nieuw plaatje uit. Het wordt een mini-cd met daarop een cover van Tegan and Sara's 'Walking With a Ghost' en 4 live-fragmenten. De titel van de cover is ook de titel van de cd. 'Walking With a Ghost' is te koop vanaf 6 december, maar voor de ongeduldige fans is hij al van 14 november beschikbaar via iTunes.

De tracklist
01 Walking With a Ghost
02 Same Boy You’ve Always Known (live in Manaus, Brazil)
03 As Ugly As I Seem (live on KCRW)
04 The Denial Twist (live on KCRW)
05 Screwdriver (live in Manaus, Brazil)

Auf der Maur en Corgan


Melissa Auf der Maur krijgt voor haar volgende cd de hulp van Billy Corgan. Hoewel ze beiden ex-Smashing Pumpkins leden zijn, hebben ze nog nooit samen nummers geschreven. Melissa Auf der Maur bracht vorig jaar haar eerste solo album uit, haar tweede album zou klaar zijn eind 2006.

Without Ronaldinho life would be a mistake


Het duurt even voor het filmpje op gang komt, maar even blijven kijken is een aanrader. Dit doet het ouderwetse 'flesje van de lat trappen' behoorlijk verbleken.

Niet alles was beter vroeger, blijkt maar weer.

Het heeft inderdaad geen kontje met muziek te maken, maar de persoon Ronaldinho an sich is een kunstvorm. Dus moet het kunnen. Toch?

Millionaire in de Helling: een review

donderdag, november 03, 2005

Mars Volta gitarist does jazz


Het Omar A. Rodriguez-Lopez Quintet speelt zondag 13 november in de melkweg oude zaal. Omar A. Rodriguez-Lopez is met name bekend als de gitarist van The Mars Volta en vroeger van at the drive-in.

Met zijn quintet schijnt hij zijn jazz-kant te willen laten horen.
Over de overige muzikanten wordt erg schimmig gedaan, maar de kans op een erg goede band is zeer groot. In het geruchtencircuit circuleren de namen van enkele Mars Volta leden en Money Mark (toetsenist Beastie Boys).

Er zijn nog kaarten.

Madonna and Robbie sing at MTV show


Robbie Williams and Madonna are among the star performers at the MTV Europe Music Awards. The event is taking place in Lisbon with Coldplay and Gorillaz leading the nominations. The bands are up for five awards each and will compete for best group and best UK act. Madonna will give the first live TV performance of her new single Hung Up. Cartoon band Gorillaz are promising to stage the world's first 3D hologram performance and Williams, who is in the running for best male and best pop act, will sing his latest single, Tripping. Comedian Sacha Baron Cohen will host the awards as his alter ego Borat. Presenters on stage at the Atlantic Pavilion include Sugababes, Craig David and Portuguese football star Luis Figo. James Blunt has three nominations, including best song for You're Beautiful. Kaiser Chiefs, Black Eyed Peas, Snoop Dogg, Gwen Stefani and U2 are also hoping to pick up awards. The ceremony is being broadcast live on MTV.

Leuk stel!

woensdag, november 02, 2005

5 november is Museum N8

Op zaterdag 5 november openen alle musea na sluitingstijd voor hun deuren voor de Museumnacht. Hier een impressie van de vijfde Utrechtse MN8. Het universiteitsmuseum, Sonnenborgh en het Academiegebouw doen mee. Bekende Nederlandse sterren leiden de bezoekers door het programma. De aantrekkelijke BARRY ATSMA speelt de sterren van de hemel in Museum Sonnenborgh. Bijzonder, omdat deze acteur, bij het grote publiek bekend van de razend populaire tv-serie Rozengeur & Wodka Lime, een beetje beduusd onthult dat hij al jaren geen museum meer van binnen heeft gezien. Barry geeft een voorproefje van zijn solovoorstelling ‘Denne’.Geheimzinnig doet ook ’s lands bekendste filosoof BAS HARING over zijn rol tijdens de Museumnacht. ‘Kan een vrouw zwanger worden van meerdere mannen tegelijk?’ is alles wat hij los wil laten. Het antwoord op die prangende vraag hoopt de inmiddels razend bekende tv-ster te vinden in het Universiteitsmuseum.Utrechts bekendste dichters INGMAR HEYTZE en TJITSKE JANSEN verwarmen de bonzende harten van het publiek in het fraaie Academiegebouw aan het Domplein. Het Academiegebouw biedt onderdak aan de openingsavond van het Festival Mooie Woorden. In architectuurcentrum Aorta, Achter de Dom 14, onderzoeken twee Utrechtse wetenschappers de bijzondere eigenschappen van het getal 5.In de musea elders in de stad is die nacht mode te zien van internationale topontwerpers, een spookstation, circus, klassieke films, theater of een interactieve speurtocht. Museumnacht 5 november 2005, 20.00 - 0.00 www.museumnacht.nl

zZz en Anouk bereiken samen hoogtepunt

Wie zZz ooit live heeft gezien weet welke klanktapijten en extatische muzikale orgasmen veroorzaakt kunnen worden door het duo zZz, met organist Daan Schinkel in de cockpit en zweetdealer Bjrn Ottenheim achter de drums en zangmicrofoon. Onstage worden geen concessies gedaan, het gaat om de gedreven bulderende satansgalm en het sleazy geram op de ketels van Ottenheim en de zweepslagen op het klavier van Schinkel. En dan sta je ineens in het voorprogramma van de toortsdraagster van koninginnedagrock in Nederland, de dame die het marktaandeel van Arrow Classic Rock doet stijgen: Anouk. Vier avonden in Ahoy, twee in Antwerpen. Wat een vreemde combinatie lijkt, is volgens Bjrn Ottenheim helemaal niet zo opmerkelijk. 3VOOR12 belt hem als hij juist de dames van de Japanse band Afri Rampo in de stad aan het rondleiden is. Ottenheim: "Anouk had ons gezien op tv, toen we op de Uitmarkt in Amsterdam speelden. Ze vond ons te gek. Dan is het toch best tof dat we gevraagd worden om in haar voorprogramma te spelen in Ahoy en het Sportpaleis in Antwerpen. Of ik cd's van haar heb? Wie weet heb ik ze wel onder mijn bed liggen! Ik zou de muziekstijlen ook niet 1, 2, 3 bijelkaar zoeken, maar who cares. Gewoon spelen. We maken er toch weer een sleazy feest van..." De set zal echter niet de kans krijgen om zich te ontrafelen in uren durende orgelsoli en zuigende neurotische vocalen, het blijft een support act. De band krijgt een half uur. Het management van Anouk, Mo'Bizz B.V. in Loosdrecht, beaamt dat Anouk onder de indruk was na het zien van zZz op de Uitmarkt op tv. Een woordvoerster: "Het is toch juist goed dat deze twee acts bijelkaar worden gebracht? Het lijkt me meer dan logisch dat je niet iets programmeert dat exact in het zelfde straatje past." En opmerkelijke combinaties, daar is zZz wel van gediend. Zo werd hun song "Ecstacy" door de Newyorkse producer Tommie Sunshine geremixt. Van Tommie Sunshine doorstotend als voorprogramma van Anouk, er is maar een eis: als het maar sleazy wordt. Vier dagen Ahoy, weer een mooie ervaring voor zZz erbij, na alle avonturen en successen in Amerika. zZzonder Anouk. De band speelt op 3, 4, 16 en 17 december in Ahoy en op 9 en 15 november in het Sportpaleis in Antwerpen met Anouk. Vandaag, woensdag 2 november, laat zZz zien en horen waar het tot toe in staat is in Club 3VOOR12.

"Ik word rijk zonder jou"

Rachel Hazes is door look-a-like Moniek flink op de hak genomen. Met het lied 'Ik word rijk zonder jou' rekent laatstgenoemde af met Hazes' hebberige gedrag."Ik vind het niet okee wat Rachel allemaal doet. Al die negatieve publiciteit rondom Hazes door dat boek," aldus Moniek. Volgens haar buit Rachel Hazes haar man postuum uit. "Daarom heb ik op een zondagochtend met bloed, zweet en tranen dit lied bedacht."De bedoeling van het lied is dat het de fans van André Hazes een hart onder de riem steekt. "Er zijn ook mensen die echt van Hazes houden en niet op de manier zoals Rachel met een boek." De opbrengst zal worden overgedragen aan een goed doel, of aan de mensen die geld hebben uitgegeven aan het standbeeld voor André Hazes op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam. Het nummer is, inclusief videoclip, te beluisteren op de website "Rijk zonder Jou".

Mini-tour Black Mountain


PERSBERICHT
Mini-tour Black Mountain

De Canadese ‘70 rockers Black Mountain geven in november een drietal optredens in Nederland. Op 11, 12 en 30 november doet de band respectievelijk Ekko, Willem 2 en Paradiso aandoen. Eerder dit jaar baarde Black Mountain al veel opzien met een spetterend optreden op Metropolis. Degene die er bij waren kunnen het beamen. Degene die het hebben moeten missen krijgen nu alsnog de kans om alsnog deze experimentele, maar toch zeer toegankelijke band live aan het werk te zien.

De invloeden zijn overduidelijk: Led Zeppelin, Stones, Velvet Underground. Black Mountain kent haar klassiekers. Dat uit al die gerenommeerde rockinvloeden toch nog een eigen sound gefabriceerd wordt pleit voor de inventiviteit van de rootsrockformatie. Het Canadese vijftal werd opgericht door zanger/gitarist en voornaamste songwriter Stephen McBean. Verder bestaat Black Mountain uit Amber Webber, Matthew Camirand, Jeremy Schmidt en Joshua Wells.

In eerste instantie lijkt de band alle schijn tegen zicht te hebben. In een periode waarin bands als The Thrills en Magic Numebers veel succes hebben lijkt niemand behoefte te hebben aan weer een retrobandje. Black Mountain is echter een totaal ander verhaal. Ondanks het feit dat ze qua alles doen denken aan en typische jaren ‘70 band is Black Mountain zeker niet ouderwets. Dit komt niet in de minste plaats door de zonnige blazers en het sexy stemgeluid van zangeres Amber Webber.

Al sinds het verschijnen van het titelloze debuutalbum gooit Black Mountain hoge ogen. Zo werd de stem van McBean al een perfecte kruising van Neil Young, Mick Jagger en een zoetgevooisde versie van James Brown genoemd. Ook het feit dat band ondanks alle invloeden en de diversiteit aan instrumenten nooit de essentie van het popliedje uit het oog verliest pleit voor hun succes.

Momenteel is de band op tournee met de nieuwe sensatie Death From Above 79. In november verzorgd de band een Europese tournee waar dus ook Nederland drie keer wordt aangedaan. Zelf omschrijft de band haar muziek als ‘One part protest song, one part pop-cultural commentary and one part sick-groove-rock’. Daar kan je gerust all part quality en 100% rock n’ roll aan toevoegen.

VR 11.11 Ekko, Utrecht
ZA 12.11 Willem 2, Den Bosch
WO 30.11 Paradiso (kleine zaal), Amsterdam

http://www.blackmountainarmy.com/

- EINDE PERSBERICHT -

http://www.het-monumentale.nl/
Evelyne Levêke

Perfecte avond!


Weinig dingen zijn leuker dan een aangenaam bandje kijken om vervolgens verrast te worden door Dj's die wél weten wat leuke plaatjes zijn.

Eerder is op withoutmusic.nl al aangekondigd dat Ballerina Liberation Front een nieuw album af heeft. Evidence zal op 11 november aanstaande worden gepresenteerd in De Helling.

Naast het gegeven dat je als een van de eerste het nieuwe album om de oren krijgt, Kenny Rockaway live kan zien spelen en de zaal hoogstwaarschijnlijk gevuld zal zijn met aangename mensen, wordt het optreden omlijst door Utrechts heetste vinylduo 'Dj Hot Lipzz en DJ Jane'. Deze twee hebben een uitstekende muzikale opvoeding en weten van zowel rockplaatjes te draaien die je lekker vindt als de plaatjes te draaien die je soepel in de heupen krijgen. Niemand minder dan Mauro beschouwt het duo, na een bezoekje aan bitterzoet waar de twee wederom een tent in de fik zette, als de beste van het westelijke halfrond.

Helaas zal het stokje worden overgenomen door wat techno-shit, maar dat neemt niet weg dat je een groot gedeelte van de avond te maken hebt met de heerlijkheid die van de decks van Hot Lipzz en Jane komt en Utrechts meest veelbelovende band aan het werk kan zien.

De Ballerina's en Hot Lipzz en Jane op een avond... Ik zou maar gaan...

Geheim optreden Pharell in Amsterdam

Pharell Williams heeft gisteren namiddag een geheim optreden gegeven in de Amsterdamse club Bitterzoet. Pharell is in Nederland om zijn nieuwe dubbelalbum “In My Mind” voor te stellen, waarvan één CD hiphop-oriented is, en de andere vol R&B-nummers staat. Veel is er niet uitgelekt over het geheime optreden van Pharell. Hij zou 2 nummers gespeeld hebben voor een beperkt publiek en het zou door MTV opgenomen zijn, maar die willen geen commentaar geven. De nieuwe CD van Pharell ligt bij ons op 12 december in de winkels.

Nieuwe QOTSA clip

The Queens of the Stone Age hebben wizard Liam Lynch in huis gehaald voor de clip van "Burn The Witch". Terug naar de middeleeuwen, inclusief de heksenjacht en mirakels. Volgens Josh Homme is de timing perfect: net op tijd voor Halloween.De band zelf speelt erin mee, maar ook Billy Gibbons, Chris Goss en Jesse "the devil" Hughes. Haal je lucifers uit de kast, en burn the witch.

Millionair en Foo Fighters

Het gaat goed met Millionaire. Zoals je een paar berichten hieronder kunt lezen, zijn Tim Vanhamel en co intensief aan het toeren in Nederland. Ook mooi is de uitnodiging van de Foo Fighters om te openen voor hun show in het befaamde Earl’s Court in Londen op 18 december. Lijkt mij een gezellig avondje.

Boek: Ik ben Charlotte Simmons

Met het laatste boek van Tom Wolf ben ik wel een paar maandjes zoet geweest. Niet dat de 669 bladzijde zo onleesbaar zijn. Integendeel, het is eenvoudig geschreven, de zinnen lopen als een trein, en het is vrij onderhoudend. Maar het boeide te weinig om lekker lang door te lezen en het was iedere keer weer en opgave om het dikke boek te pakken. Nu is hij dan eindelijk uit.

Het boek begint met een korte anekdote over Victor Ransome Starling, Nobelprijswinnaar biologie van 1997. Hij verrichte daar onderzoek waarbij hij, bij katten, een stukje uit de hersens haalt waar de emoties geregeld worden. Het bleek dat zijn groep van dertig katten in een toestand van extreme, hypermanische seksuele opwinding raakte. Ze wilde sex. De katten probeerde zo fanatiek te paren dat een kat die een andere kat besprong op zijn beurt werd besprongen door een andere kat. Starling nodigde een collega uit om te komen kijken. De dertig geopereerde katten waren met dertig controle katten in dezelfde ruimte opgesloten. Ieder in een eigen kooi. Toen Starling een van de kooitjes openende besprong de kat direct zijn gast om tegen zijn been op te rijden. Het bleek een kat uit de controle groep.

Het hypermanische seksuele gedrag van de geopereerde katten was de norm geworden voor alle katten.

In ‘ik ben Charlotte Simmons’ gaat een meisje uit een klein gehucht in de bergen naar de grote Universiteit. Het cultuurtje op deze universiteit, met de sporters, de nurds en de coole gasten, is haar volkomen vreemd en in het boek zien we of ze inderdaad Charlotte blijft of dat ze, net als de katten, met een van deze groepen meegaat. Beetje spanning, beetje geweld en een beetje sex. Het boek blijft wat braafjes.

Leuk als je een kijkje wil nemen in de keuken van de Amerikaanse Universiteiten. En voer wie denk dat hip hop clips de jeugd verpest, wat best wel eens zo zou kunnen zijn!