zondag, november 20, 2005

The Alternative tekent 5 nieuwe acts

PERSBERICHT

Boekingskantoor The Alternative heeft onlangs vijf nieuwe bands aan haar portfolio toegevoegd. The Alternative, gevestigd in Delft, en gerund door Willem Venema, Silvia Biemans en Folkert-Jan Blaauw hebben daarmee een stel Nederlandse acts weten binnen te halen die door critici een grote toekomst is voorspeld waaronder C-Mon & Kypski, Charlie Dée, Stevie Ann, MissAntarctica, The Gathering.

Charlie Dée Met haar on-Nederlandse stemgeluid laat ze publiek in vervoering achter. Charlie Dée (Rotterdam, 1977) schakelt moeiteloos over van breekbare zanglijnen naar melodieuze conversaties. Geïnspireerd door Rickie Lee Jones, Joni Mitchell en Carole King schrijft Charlie Dée songs met inhoud. Ze neemt je mee naar vroeger, schildert kleine portretjes en laat hier en daar een kritische noot klinken. Haar songteksten verwoorden verbazing en onbegrip over het alledaagse leven. Het debuutalbum Where Do Girls Come From verschijnt januari 2006 en is het definitieve bewijs dat Nederland een zangeres met internationale allure rijker is.
www.charliedeemusic.com

Stevie Ann Soms is daar opeens vanuit het niets een nieuw muzikaal multitalent. Al vanaf de eerste noten van haar debuutalbum Away From Here wordt duidelijk dat de 19-jarige Stevie Ann - geboren in het Limburgse Roggel - niet zomaar een zangeres is, maar een getalenteerde muzikant en componist. Al op jonge leeftijd speelde Stevie Ann piano, die ze op haar 14e verruilde voor een gitaar en een blocnote waarin ze verwoed haar eigen liedjes begon te schrijven. Geïnspireerd door jaren ’90 iconen als Sheryl Crow en Alanis Morissette, maar ook door singer/songwriters als Bonnie Raitt, pende Stevie Ann op eigen kracht in drie jaar tijd een heel album bij elkaar. De invloed van deze artiesten is niet alleen muzikaal hoorbaar, maar klinkt ook door in de puurheid van de muziek.
www.stevieann.com

C-Mon & Kypski C-Mon & Kypski is een band van vier man. Ze componeren en produceren hun muziek in hun eigen homestudio's. De muziekstijl van C-Mon & Kypski’s gaat van funk, rock tot polka meestal geserveerd met een heerlijk hiphopsausje. Alles doordrenkt met een flinke dosis turntablism door zesvoudig nationaal scratchkampioen Kypski. Op het podium pakken C-Mon & Kypski de nummers op een volstrekt unieke manier aan. Er wordt live gesampeld, live geproduceerd en van instrumenten gewisseld! Soms worden tracks opgebouwd vanuit het niets om uit te groeien tot knallende dansbare scratchmuziek. De visuals van VJ-collectief Subliminal Mess maken de show compleet.
www.c-monandkypski.nl

MissAntarctica MissAntarctica is een band met een pure, creatieve sound die niet voor niks al jaren terug door Keith Caputo gevraagd werd als vaste support voor de tour. De band woont in Nederland waar ze elkaar en de muziek vonden. De vier mannelijke leden van MissAntarctica komen uit Londen, Brighton, Amsterdam en Alkmaar. Ze zijn een echte indieband, alom geprezen door de Nederlandse tijdschriften. Dankzij een goede live-reputatie, speelden ze al in Paradiso, Melkweg en vele van andere zalen. Onlangs verscheen Lost Electricity, een eigentijdse rockplaat. Het grootse, meeslepende gitaargeluid op Lost Electricity, het vakkundige gebruik van gedrevenheid en de uitzonderlijk sterke zang geeft MissAntarctica een internationaal geluid.
www.missantarctica.com

The Gathering Begonnen in 1989 als metalband, door sommigen zelfs een gothicband genoemd. Tegenwoordig is The Gathering een atmosferische rockband. In 2004 deed de band een tournee door Noord- en Zuid-Amerika. Ook trokken ze bijna heel Europa door en stonden ze op Parkpop in Den Haag. In 2005 werd een live-dvd opgenomen, waarvan de opnames plaatsvonden in Paradiso ten overstaan van fans afkomstig uit meer dan 30 verschillende nationaliteiten. De dvd getiteld A Sound Relief, oogst lovende kritieken als een van de prachtigste Nederlandse liveregistraties ooit. De band is op dit moment onder leiding van producer Attie Bauw de studio in voor de opnamen van een nieuw studioalbum dat begin april 2006 verschijnt.
www.gathering.nl

The Alternative is ook het boekingskantoor van o.a. Bettie Serveert, Voicst, Silent Disco, Jack Johnson, Leela James, G. Love & Special Sauce, Pete Philly & Perquisite, Drillem, Vertigo, Absynthe Minded, Mist, New Model Army, DeLaVega, Black Rebel Motorcycle Club, Teenage Fanclub, Jasper Steverlinck, Sarah Bettens, Solomon Burke, Dyzack, Frank Anthony en Venice.

www.thealternative.nl

- EINDE PERSBERICHT -