woensdag, november 02, 2005

Mini-tour Black Mountain


PERSBERICHT
Mini-tour Black Mountain

De Canadese ‘70 rockers Black Mountain geven in november een drietal optredens in Nederland. Op 11, 12 en 30 november doet de band respectievelijk Ekko, Willem 2 en Paradiso aandoen. Eerder dit jaar baarde Black Mountain al veel opzien met een spetterend optreden op Metropolis. Degene die er bij waren kunnen het beamen. Degene die het hebben moeten missen krijgen nu alsnog de kans om alsnog deze experimentele, maar toch zeer toegankelijke band live aan het werk te zien.

De invloeden zijn overduidelijk: Led Zeppelin, Stones, Velvet Underground. Black Mountain kent haar klassiekers. Dat uit al die gerenommeerde rockinvloeden toch nog een eigen sound gefabriceerd wordt pleit voor de inventiviteit van de rootsrockformatie. Het Canadese vijftal werd opgericht door zanger/gitarist en voornaamste songwriter Stephen McBean. Verder bestaat Black Mountain uit Amber Webber, Matthew Camirand, Jeremy Schmidt en Joshua Wells.

In eerste instantie lijkt de band alle schijn tegen zicht te hebben. In een periode waarin bands als The Thrills en Magic Numebers veel succes hebben lijkt niemand behoefte te hebben aan weer een retrobandje. Black Mountain is echter een totaal ander verhaal. Ondanks het feit dat ze qua alles doen denken aan en typische jaren ‘70 band is Black Mountain zeker niet ouderwets. Dit komt niet in de minste plaats door de zonnige blazers en het sexy stemgeluid van zangeres Amber Webber.

Al sinds het verschijnen van het titelloze debuutalbum gooit Black Mountain hoge ogen. Zo werd de stem van McBean al een perfecte kruising van Neil Young, Mick Jagger en een zoetgevooisde versie van James Brown genoemd. Ook het feit dat band ondanks alle invloeden en de diversiteit aan instrumenten nooit de essentie van het popliedje uit het oog verliest pleit voor hun succes.

Momenteel is de band op tournee met de nieuwe sensatie Death From Above 79. In november verzorgd de band een Europese tournee waar dus ook Nederland drie keer wordt aangedaan. Zelf omschrijft de band haar muziek als ‘One part protest song, one part pop-cultural commentary and one part sick-groove-rock’. Daar kan je gerust all part quality en 100% rock n’ roll aan toevoegen.

VR 11.11 Ekko, Utrecht
ZA 12.11 Willem 2, Den Bosch
WO 30.11 Paradiso (kleine zaal), Amsterdam

http://www.blackmountainarmy.com/

- EINDE PERSBERICHT -

http://www.het-monumentale.nl/
Evelyne Levêke

2 Comments:

Blogger Femke (Mama) said...

je kan ook 2 bands steunen.

03 november, 2005 10:36  
Anonymous Anoniem said...

maar niet op twee plekken te gelijk zijn!

03 november, 2005 10:41  

Een reactie posten

<< Home