vrijdag, september 30, 2005

Word Racing 2 demo

De beste, lekkerste race game van afgelopen tijd - Mercedes World Racing - krijgt een vervolg. De demo van Word Racing VW is te downloaden van www.synetic.de Deze keer gebruiken ze ipv Mercedes modellen, alle mogelijke modellen uit de Volkswagen stal. En als je de hele Volkswagen familie en aangekochte dochters meeneemt, zijn dat heel wat diverse modellen. Mooie, ruime landschappen waar je door racet, of rustig tourt. Terasje pakken in Italie?

NB Heel prettig is ook dat het spel nog lekker draait op drie jaar oude computers.

M4rc

Deus videoclip

Videoclip van '7 days, 7 weeks' nu te zien op www.deus.be . Bij mij werkt hij alleen niet, wellicht hebben jullie meer succes.

woensdag, september 28, 2005

Pharrell als 007


Pharrell's next video, "Can I Have It Like That," has so much action in it — thanks to helicopters, Learjets, boat races, fireballs and naked women — that it's supposed to look more like a movie trailer than a video. And that movie would be a spy film.

Bob Dylan season

Bij de BBC is het op dit moment Bob Dylan seizoen. Documentaires met unieke beelden, interviews en shows van deze troebadour worden over alle BBC kanalene uitgezonden. Niet alles is in Nederland te ontvangen; maar pik je graantje mee.
Gisteravond op BBC2 en docu met prachtige beelden van interviews en shows, met een net zo jonge als cynische Bob.

Kijk ook op http://www.bbc.co.uk/music/bobdylan

--
Marc

www.m4rc.nl

dinsdag, september 27, 2005

White Stripes Live


Vanavond/vannacht wordt er een live optreden van de White stripes uitgezonden. Dus ... heb je een slaapliedje nodig..

Soulfly

Max Cavalera en zijn bende zijn weer bezig... luistert!

Call of Duty 2 demo


Voor alle game fans onder ons,
Hij is er!de Call of Duty 2 demo.
Deel 1 is volgens vele nog steeds
een van de beste FPS aller tijden,
dus deel 2 belooft veel goeds.
Ik weet in ieder geval wat ik vanavond
ga doen,lock and load!soldiers!

http://www.callofduty.com/cod2/

zaterdag, september 24, 2005

Boek: John Irving - Tot Ik Jou Vind


831 pagina’s onmiskenbaar John Irving, heerlijk. De meeste schrijvers zouden aan de helft genoeg hebben, maar John Irving niet. Hij schrijft veel. Veel essentieel voor het verhaal maar heel veel ook niet. En zo hoort het ook bij Irving. Een heel leven komt voorbij waarbij iedereen die enigszins van belang is uitvoerig wordt beschreven. Het verhaal is zeer verdrietig maar zo voelt het helemaal niet. Bij Irving is een misvormd lichaam of geest niet meer dan een observatie. Het trieste wordt mooi en komisch, waarbij kotsen en in je broek pissen wel het minst is om je druk over te maken. Hoofdpersoon is Jack Burns, een acteur, die we vanaf zeer jonge leeftijd zien opgroeien zonder, maar altijd opzoek naar, zijn vader. Als vierjarige reist hij met zijn moeder door Noord Europa om hem te vinden. Maar zit het allemaal wel zo in elkaar als Jack’s herinneringen hem toevertrouwen? Natuurlijk niet, en daar kun je 831 pagina’s van genieten. Of het nu Garp, Owen Meany of Jack Burns is, ik denk met veel genoegen aan ze terug.

vrijdag, september 23, 2005

QOTSA: Auftrittsverbot für Josh Homme



Altijd het laaste nieuws als eerst. KB heeft het weer gevonden. Josh Homme mag duitsland niet meer uit vanwege een knie operatie. Althans zover kom ik met mijn frau Hoffman Mavo Duits.

Voorprogramma Bon Jovi

John Bon Jovi heeft zij eigen label opgericht. De eerst band die hij getekend heeft zit nu ook in hun voorprogramma. Volgens John is het geen clone van zijn eigen band.

donderdag, september 22, 2005

Vila Laguna


Wat zou het lekker zijn om een paar weken in een prachtig huis in de Algarve te zitten.... Wat? Dat kan... kijk snel op www.vilalaguna.com

Advies voor Dicky


Ik, Roonui Aamoda, geboren te Mo’orea, kom net ingevlogen vanuit de U.S of A. Waar ik verbleef op uitnodiging van Lynne Cheney. Mijn kennismaking met Lynne was zeer bijzonder. Het was nog in de tijd dat ik mijn geld verdiende als rodeo-instructeur. Onze eerste ontmoeting was tijdens de opening van het National Cowgirl Museum and Hall of Fame in Fort Worth, Texas, ergens begin november 2001. Daar viel ze letterlijk op me. Ze deed mee aan een celebrity-show, waarbij ze van een elektrische rodeostier viel en haar pink brak op een van mijn hoektanden. Jezus, wat kan dat wijf schreeuwen. Maar dit terzijde.

Ze had me uitgenodigd omdat haar man, een bekende politicus, het gevoel had dat zijn populariteit afnam. Mevrouw Cheney vond het verstandig als hij zijn plannen om weer bij het volk gelieft te worden eerst met mij zou bespreken. Ik, als afstammeling van de ontdekkingsreiziger kapitein James Cook, wordt wel vaker gevraagd om advies te geven op het gebied van reizen met het doel onbekende gebieden te onderzoeken. Zo vroeg Jan Peter Balkenende mij jaren geleden, 22 juni 1996 om precies te zijn, om samen met hem en Bianca de ontdekkingsreis op hun huwelijksnacht te beleven en beide te voorzien van de nodige tips. Al zag ik vrij snel dat Bianca niet om tips verlegen zat maar meer om kei-harde-minuten, die ik met plezier en vol toewijding geschonken heb. J.P.’s vroegtijdige zaadlozingen zijn bestreden door een foto van wijlen Pim F. boven zijn bed te hangen. Dit geeft hem extra kracht tijdens de daad. Al moest mevrouw Balkenende wel even wennen aan het andere gaatje.

Zo zat ik dus op uitnodiging van mevrouw Cheney te lunchen in de tuin van het Wittehuis. Het gezelschap bestond uit mevrouw en meneer
Cheney, George W. Bush en ondergetekenden. Dick Cheney zetten zijn plan uiteen (vrije vertaling uit het engels):” Men noemt mij tegenwoordig een kontgat. Het crapuul roert zich, het volk zit iets dwars. Wellicht komt dit door die doden in Irak of New Orleans. Mijn aanzien is aangetast. Ik wil iets leuks doen, beetje amusement brengen. Bijvoorbeeld vier Amerikanen op de maan zetten in 2018. Roonui jongen, wat vind jij van dit plan.”

George W. is intussen naar het toilet gelopen nadat hij eerst een briefje aan Lynne gaf met het verzoek om te mogen gaan. “Ach Dick” begon ik, terwijl ik een croissantje met
carpaccio van kobe beef naar binnen werkte, “bekijk je het economisch dan is het zeker geen slecht plan, vier mensen naar de maan schieten kost maar 100 miljard. Dat is 25 miljard per persoon. Daar kun je Iran niet voor binnenvallen. Ik zou adviseren, doen Dick, leuke stunt”. Dat ging er in als koek natuurlijk. Al vond ik het zelf een slecht plan. Maar ze kunnen beter geld naar de maan schieten dan echt iets doms doen.
Met het zalige gevoel van een padvinder die de mensheid net gered heeft nam ik nog een slok uit mijn glas
Dom Perignon.

Ik ga zo naar Jan Peter, voor de nabespreking van zijn ontdekkingreis naar de Efteling.

woensdag, september 21, 2005

Digitale tv kanalen


Persoonlijk ben ik gek op tv kijken via de pc. Hier wat zenders (geplukt van NRC.nl). Klik op het plaatje om te vergroten.

Loesje over without Music

Als ze maar over je praten... without music wordt nu al op affiche van Loesje gebruikt (tip van Femke)

WithoutMusic.nl neemt Google over

Na wekenlang vergaderen en overleg met de aandeelhouders
is er een akkoord bereikt.WithoutMusic.nl neemt Google over !
Zoek voortaan je muziek met de withoutmusic zoekmachine

http://www.logogle.com/ggl.php?hl=ja&lo=WithoutMusic.nl

Queens Of The Stone Age Breaking news!

Dinsdag 20 september Josh Homme wordt vader! De Queens Of The Stone Age frontman en vriendinnetje Brody Dalle van de punkband The Distillers zijn in blijde verwachting. Om het geheel allemaal nog serieuzer te maken, hebben ze zich ook verloofd! Veel geluk en succes dan maar.
Kaartjes e.d. kan je sturen naar:
Josh Sean Homme, 3 Palm Lane, 90220 Joshua Tree, CA.

Psssttt het nieuwtje is nog niet officieel bevestigd.
En mocht je toch al op de qotsa site zijn, dan is er voor de liefhebbers ook dat lekkere Japannertje te zien!,mmm.

James Bond is bekend

Kort bericht vanuit Amerika

Ik, Roonui Aamoda, geboren te
Mo’orea, afstammeling van de ontdekkingsreiziger kapitein James Cook, ben op reis door de U.S. of A. Op verzoek van Lynne, schrijfster van het lesbische epos ‘sisters’, en man van Dick C., maar daar later meer over. Na mijn advies aan Dick en George W., waarover later meer, had ik nog een paar dagen om de toerist uit te hangen in Washington.

Van Bush kreeg ik de tip om eens het
spy museum te bezoeken. Hij heeft zelf een jaarabonnement en is er iedere zaterdag middag te vinden tijdens het KidsSpy programma. Ik persoonlijk ben niet echt onder de indruk van het museum. Wel zeer verrassend was mijn ontmoeting met de schotse acteur Dougray Scott die ik in de ‘spies among us hall’ tegen het lijf liep. U kent hem nog wel van Mission Impossible II. Hij was daar voor wat research voor zijn nieuwe film in de rol van…. James Bond. Hij is dus gevonden, de nieuwe Bond.

Dat was het voor nu.

Roonui

Lezen!

Enkele jaren geleden leerde ik via mijn grote vriend Kenny Rockaway (toetsenist van Ballerina Liberation Front), Max J Molovich kennen. Deze Max J Molovich zie ik gelukkig nog regelmatig en elke keer is dat een feestelijk gevoel.

Naast dat Max een zeer grappige en uiterst aangenaam persoon is, is hij tevens een weergaloos schrijver. Zoals KB het ooit omschreef: "Volgens mij is zijn woordenschat ongeveer het tienvoudige van de gemiddelde lezer van HP de Tijd en heeft hij het observatie vermogen van een echte Dubbel O tijdens de koude oorlog met de fantasie van Willy Wonka."

Nu heeft hij eveneens een weblog. Het adres is http://molovich.web-log.nl/

Met vandaag een relaas over een schokkende gebeurtenis voorafgaand aan de film 'het schnitzel paradijs'.

Als Humo-lezer word ik regelmatig verrast door mensen als Kees van Kooten, Herman Brusselmans, Tom Lanoye of Jan Mulder. Deze heren bijten echter volop in het stof bij de belevenissen van Max j. Molovich.

Lees bij aanvang van je werkdag een artikeltje uit het verleden of lees er een uit het heden, want de verversing is zeer groot, en je zult merken dat alles makkelijker gaat.

Veel plezier!

Maxin Hejduk

dinsdag, september 20, 2005

Live album: the Mars Volta

News

Tuesday, November 8th, the mars volta will release scabdates. Scabdates will feature renditions of Volta tracks recorded live over the course of 2003-2005 touring in support of this year's Frances The Mute and 2003's De-Loused In The Comatorium, drawn out to their epic, endurance-defying lengths, making for a 74-minute sampling of the Mars Volta live experience, with packaging featuring the photography of longtime Volta collaborator Danielle Van Ark. Scabdates was assembled, produced and mixed by Omar A Rodriguez-Lopez. All music by Omar A Rodriguez-Lopez, all lyrics by Cedric Bixler Zavala, and performed by The Mars Volta. The track listing for scabdates is as follows:

abrasions mount the timpani
take the veil cerpin taxt
a) gust of mutts
b) and ghosted pouts
caviglia
concertina
haruspex
cicatriz
a) pt I
b) pt II
c) pt III

maandag, september 19, 2005

dEUS Interview

Omdat dEUS zo goddelijk is. Nog maar een berichtje. Ditmaal een leuk interview op de 3 voor 12 site.

Regiedebuut Hans Teeuwen te zien op filmfestival

De nieuwe Lola's - Masterclass

Documentaire speelfilm, zijn regiedebuut, waarin cabaretier Hans Teeuwen zijn pijlen richt op het fenomeen masterclass. Een beroemd toneelregisseur die zich heeft teruggetrokken in zijn landelijk gelegen woning (Peer Mascini), wordt door een enthousiaste cursusleider (Pierre Bokma) overgehaald een masterclass te leiden op de Academie voor Drama in Eindhoven. In de herinneringen van een keur aan Nederlandse acteurs en actrices klinkt niet alleen grote bewondering voor de regisseur door, maar zijn ook aanwijzingen te horen dat diens masterclasses in het verleden danig uit de hand zijn gelopen.

Ik heb het bericht maar ingekort, want het begon de andere berichten te overschaduwen en dat kan natuurlijk niet! Maar klik op de link voor meer info. Kijk onder programma en zoek op titel, dan kom je nog meer te weten...

Live album van Tool!

Waarschijnlijk komt er niet voor 2006 een nieuwe Tool-album. Dus eerst maar wachten op het live album:
Here's a tasty morsel: the guys over at the official Suns of the Tundra site (the band formerly known as Peach, Justin's old band) mentioned something about a live Tool release: "much excitement with the new Tool live album just round the corner, while the boys are finally laying some tracks for the sequel to 'Lateralus' now ..." The plot thickens.

Bron: http://toolshed.down.net/news/

Den Haag indoorfestival city



Het wordt kouder. Geen concerten meer in lekkere grasvelden. We moeten naar binnen. In Den Haag zit er veel moois aan te komen. Om te beginnen is er Music in my head. Op 11 en 12 november zijn in Het Paard de volgende bands te zien: Roisin Murphy, Tracy Bonham, The Frames, Sons and Daughters, Elbow (!), Clap your hands say yeah (schijnt in het verlengde van Arcade Fire te liggen) en The Posies. Meer namen volgen. Tamelijk gevarieerd programma als je het mij vraagt. Enkele bands die niet echt de moeite (Frames en Bonham kunnen me best gestolen worden om eerlijk te zijn), maar er zijn drie zalen dus is het juist lekker dat je niet de hele tijd lastige keuzes hoeft te maken.

Een week later is Crossing border. Eveneens in Den Haag. Daar is ook een emmer aan acts al leeggestort, maar is bij lange na nog niet compleet. Maar tot dusver zijn onder andere aangetrokken:

Sinéad O'Connor (samen met Sly and Robbie), Salif Keita, Mercury Rev en John Parish + band.

In de Oor stond afgelopen week dat wellicht Arcade Fire (foto) ook aanwezig zou zijn. Alleen voor deze Canadezen is een kaartje kopen al een goed idee...

Mocht Arcade Fire inderdaad bevestigd worden en nog meer bands komen op beide festivals, dan zal withoutmusic.nl dit uiteraard melden!

zondag, september 18, 2005

Concert: Mala Vita


Nederlands beste patchankaband, Mala Vita, trad gisteren op in de Kelder in Amersfoort. Er waren ongeveer vijftig mensen aanwezig waarvan een kwart op het podium, inclusief roadie, en nog eens vijf man achter de bar. Buiten was het koud en binnen werd het niet veel warmer, al deed iedereen zijn best om er wat van te maken. Nu heb ik weinig bands gezien die de kelder op zijn kop kregen - standaard een kut geluid en haast geen publiek – dus ik houd het er maar op dat ik ze nog een kans moet geven in een ander zaal. Ergens volgende week speelt Gem in de kelder. Ik wens ze veel succes.

Courtney Love moet afkicken


(Novum) - Courtney Love is vrijdag veroordeeld tot een verblijf van 180 dagen in een drugs-rehabilitatiecentrum. Ze kreeg deze straf opgelegd omdat ze haar voorwaardelijke straf in drie criminele zaken heeft geschonden. "Courtney Love heeft de beste intenties om clean en nuchter te blijven", zei haar advocaat na de rechtszitting.
De rechter in Los Angeles prees de 41-jarige rockster voor de 28 dagen die ze eerder in een rehabilitatiecentrum heeft doorgebracht. Hij vertelde Love dat hij blij was met de vooruitgang die ze daar had geboekt. De rechter verlengde haar voorwaardelijke straf tot maart 2007.
Love, de voormalige leadzangeres van rockgroep Hole en de weduwe van Nirvana-zanger Kurt Cobain, moest vorige maand in de rechtbank verschijnen omdat ze onder invloed van drug zou zijn geweest. Tijdens de zaak gaf Love toe dat ze haar voorwaardelijke straf in drie zaken had gebroken. Daarvan waren er twee drugsgerelateerd.
Bron:
www.nieuws.nl
[Copyright 2005, Novum]

zaterdag, september 17, 2005

Joost over Tom

Enkele citaten uit de column van Joost zwagerman in de NRC.
dEUS op afstand de beste popgroep die België ooit heeft voortgebracht.
Pocket Revolution .. het is overweldigend sterk.
Barman en Pawlowsk in één band, dat is als Brian wilson de Beach Boys heropricht en hij Paul McCartney bereid vindt deel uit te gaan maken van de Beach Boys nieuwe stijl.
Luisteren naar Pocket Revolution maakt zielsgelukkig (dit heb ik zelf inderdaad ook al ondervonden, KB).
God heeft heel veel aan Tom Barman te danken.

Geluiden uit een zwart gat.


Ik, Roonui Aamoda, geboren te Mo’orea, afstammeling van de ontdekkingsreiziger kapitein James Cook, die op een zwoele zomeravond in het jaar 1769 op de voorsteven van zijn schip, Endeavour, de betovergrootmoeder van mijn betovergrootmoeder, Shava Katou, bevruchtte en zo het Angelsaksische bloed op het eiland bracht, voorspel u de nieuwste trend voor 2006. De scheet. Een der laatste taboes staat op het punt doorbroken te worden. Dit is de mij wel duidelijk.

Liefkozend het kindje scheetje noemen, dat mocht. Maar hoe lang duurt het eer we, in de buurt van onze geliefde, de trillende fluiten laten ontsnappen. Toch wel 6 maanden, een jaar, wellicht nooit! Hier gaat verandering in komen. De foef wordt een teken van onafhankelijkheid en kameraadschap, laten horen wie je bent, laat je sporen na, het toppunt van individualisme. De ik in optima forma ziet de geur als puur natuur.

Op het eiland Mo'orea is het laten ontsnappen van gas uit de anus met doel het maken van geluid, een teken van welvaart. Men heeft blijkbaar voldoende gegeten en is dus een rijk mens. Dit zie ik nu terug op de buis in de diverse reclames, toch de voortrekkers van het beloofde land in de ogen van de consument. Ik zag het in een reclame van Diesel en van Ambi Pur. In de Diesel reclame zitten een jongen en een meisje, beide niet onaantrekkelijk, speels naar elkaar te kijken. De jongen laat per ongeluk een windje en zij schrikt heel even, maar er verschijnt al snel een spottend lachje op haar mond en ze laat er ook een. Bij die van Ambi pur zit een standaard-reclame-huisvrouw op de pot en wat horen we daar. Juist. Dit is nog wel met een onschuldige blik in de ogen, maar dat zal zeker in de toekomst veranderen. Je bent pas gelukkig als je hem kan laten, decadentie in de 21e eeuw. De kids en de huisvrouwen zijn dus al om. Om de man te betrekken in de nieuwe trend heeft Renault, créature d’automobiles, de nieuwe Mégane voorzien van een pruttelend uitlaatje. Geheel schetteren volgens de traditie van de Mo’orea.

De nieuwe film van Brad Pitt samen met Sean Connery zal de grote ommezwaai veroorzaken. In een van de scènes, waarin Brad als junior en Sean als senior bankrover een gang met sensoren moeten oversteken, wordt duidelijk hoe een stof in ijle toestand de redder in nood wordt. De sensoren zijn zeer gevoelig voor beweging en temperatuur, maar Sean als senior weet hier wel wat op. Een gas vorm van koolstofdioxide, waterstof, methaan, stikstofgas en sporen van ammoniakgas en zwavelwaterstof kunnen de sensoren verstoren. Brad als junior beseft ineens waarom ze Chili Con Carne hebben gegeten.

Het lijkt allemaal onzin, maar let op mijn woorden, 2006 wordt het jaar van de geurende wind.

Roonui

Tom Waits daagt Opel



FRANKFURT (AFP) - De Amerikaanse zanger Tom Waits heeft Opel voor de rechter gedaagd. Hij eist een schadevergoeding omdat de autofabrikant zijn zangstem zou imiteren in een Europese reclamecampagne op tv, zo zei zijn advocaat donderdag.
Naast Opel, een dochteronderneming van het Amerikaanse concern General Motors, is ook het reclamebureau McCann Erikson aangeklaagd. Volgens de advocaat van Waits heeft General Motors verscheidene keren aan de zanger gevraagd om mee te werken aan het reclamespotje, wat hij steeds weigerde.
Uiteindelijk heeft een zanger uit Frankfurt de doorrookte zangpartij opgenomen. Tom Waits staat erom bekend een fel tegenstander te zijn van commercialisering van zijn muziek. De soundtrack in het spotje van Opel is overigens een Engelse versie van het Wiegenlied van Brahms.

vrijdag, september 16, 2005

Hans Teeuwen stopt als cabaretier


Uitgegeven: 16 september 2005 07:12
AMSTERDAM - Hans Teeuwen stopt als cabaretier. Hij weet niet of hij nooit meer op het podium zal staan maar de komende jaren maakt hij geen nieuw programma. Dat heeft hij vrijdag gezegd in een interview met de Volkskrant. De voorstellingen matten hem zo af dat hij "gewoon even klaar" is met cabaret.
"Ik heb tien jaar cabaret gedaan, vijf programma's gemaakt, er is veel gelachen, ik heb veel applaus gekregen, maar als ik eraan terugdenk, is het eerste dat me te binnen schiet toch die ongelofelijke vermoeidheid", zegt Teeuwen.
"Een cabaretprogramma moet je toch minstens honderd keer spelen. Daar ben je dus anderhalf jaar zoet mee." Zo'n lange tournee ziet hij zichzelf de komende tijd niet meer maken, ook al omdat zijn voorstellingen veel energie vergen.
Bron:
www.nu.nl

donderdag, september 15, 2005

Sigur Ros - Takk


Bij het horen van de nieuwe Sigur Ros moet je af en toe naar boven kijken. Naar een heldere hemel. Want daar ergens komt het vandaan, de zuivere frêle klanken, de bellen, triangeltjes en strijkjes. Takk is weer een mooie plaat. Minder uitheems en raadselachtig dan de vorige platen maar daarom niet minder fraai. Het lijken verdomme wel liedjes geworden. Neem het nummer Gong, heeft in mijn oren meer hit potentie dan dat slappe gezeik van Coldplay. En Hippipolla is een typisch nummer dat in de top 100 aller tijden in het jaar 2025 staat, het is opzwepend en licht melodramatisch. Het deuntje aan het begin van Saeglopur is ijzersterk, het nummer explodeert al heerlijk na een krappe twee minuten en dan ben je voor de opvolgende minuten weer onder de hoeden van de IJslandse kunstenaars. Ik zit nu midden in Milanó…. En alien met grote ogen vraagt me of ik een kopietje wil branden. Het is weer een mooie plaat.

Wat muziek kan doen.


Toevallig zag ik een klein stukje uit het programma Vila Felderhof, het programma van Rick Felderhof die op zijn eigen subtiele wijze met twee bn'ers keuvelt over hun doen en laten waarbij ze ongemerkt, in die prachtige ambiance, hun goede ik laten zien. Dit keer waren Ronald Koeman en Angela Schijf aan de beurt om zich te profileren. Dat muziek zo bepalend is voor de sfeer van een film of tv programma zag ik perfect in die 25 seconden zappauze. Het gesprek tussen Ronald, Angela en Rick ging, in mijn herinnering, als volgt:
Rick: “dit schilderij heb je net gemaakt”?
Ronald: “ja, kijk eens naar de rode streepjes op het doek. Dat zijn geen rode streepjes, maar cijfertjes 4, hier een 4 en hier een 4, en daar staat er nog een. Dat was altijd mijn rugnummer” .
Angel, terwijl ze met haar wijsvinger het schilderij rond gaat: “oh, wat mooi Ronald. Kijk eens wat ik geschilderd heb. Een zon omdat hier de zon schijnt, en kijk een bootje omdat we op een bootje vaarden, en kijk een huisje omdat we in een prachtig huis slapen”.
Dit is dus een van de betere programma’s op de Nederlandse buis, al zou je denken dat het een fragment is uit Sesamstraat of Knoop in je Zakdoek. Zet een pianostuk van Vivaldi onder het geouwehoer en de boel veranderd in een frivool gesprek uit het gezegende programma.

Lees nu weer die prachtige dialoog maar dan met Born slippy van Underworld in gedachte: “Drive boy dog boy … dat zijn geen rode streepjes maar een 4.. Dirty numb angel boy… hier een 4 en hier een 4… In the doorway boy… Ooh, wat mooi Ronald .. She was a lipstick boy ... Kijk eens wat ik geschilderd heb.. She was a beautiful boy .. Een zon omdat hier de zon schijnt ... She smiled at you boy.” Zie onze nummer 4 net de laatste haal uit zijn basepijpje nemen en ons aller dotje Angela zit nog te genieten van een haute cuisine LSD coctail met aardbeien, de specialiteit van meneer F. die hij van wijlen Herman Brood geleerd heeft. Toch een heel ander sfeertje.

Dat is dus wat muziek kan doen: van dom gelul een inspirerende tv-avond maken voor uitgebluste tweevoeters op de bank.

woensdag, september 14, 2005

De eerste échte luisterbeurt...


Afgelopen maandag had ik gelukkig avonddienst, dus volop de tijd om even langs Plato te gaan en hem binnen te tikken. Nu nog het juiste moment afwachten voor de eerste sessie. Had op lowlands al een keer kunnen luisteren, maar dat is toch een rare plek om het tot je door te laten dringen.

Vanochtend (woensdag) de tijd aan mijn zijde, dus daar ging 'ie!
Eerste nummer klonk gelijk als een perfecte setopener. Zo'n lekker lopend dEUS nummertje, daar zijn we gek op. Het nieuwe singletje klonk op de radio wat flauwtjes, maar sloeg nu beduidend harder in. Sommige nummers had ik ook al gehoord toen ze vorig jaar op lowlands stonden en deden het verblijf op de bank nog makkelijker makend. Maar met name het sluitstuk met Sun Ra en Nothing really ends is ronduit sensationeel. Stef Kamil zingt een deuntje mee en nothing really ends is zowel muzikaal, tekstueel als emotioneel een waanzinnig nummer.

Een luisterbeurt met als resultaat: een stuk of tien gemompelde 'ja, dát is het gastuh' 34 kippenvelmomenten en een continue brok in keel gevoel. En dan te bedenken dat het album nog gaat ontvouwen...

16 oktober, Tivoli. Ik sta links vooraan. Tot daar!

Maxin Hejduk

dinsdag, september 13, 2005

Cubaanse artiesten naar Nederland

Misschien iets voor de Cuba-liefhebbers onder ons?

Cubaanse artiesten naar Nederland

Femke S.

DRUMMERT


Dit is werkelijk een van de beste drumsolo's
die ik ooit gezien heb.
En het kereltje is pas 12.
Ik voorspel een gouden toekomst voor deze
Tony Royster Jr.

http://www.dumpalink.com/media/1126257577

maandag, september 12, 2005

Bush spreekt de waarheid

Hier de link naar Bush zijn laatste creatie. Hij rapt deze keer de waarheid!!
Ontdek zijn laatste ´talent´.

zZz maakt ideale soundtrack voor de 'betere' pornofilm


Gezien: zaterdag 10 september in de EKKO

zZz is een band die het best rendeert na een biertje of zes, een combi van een hash/weed joint en in een zaaltje waar het donker, mysterieus en aangenaam vol is. zZz is een tweemansband, bestaande uit een orgelspeler en een drummer die tevens zanger is. Boven het kleine drumstel hangen twee microfoons die ervoor zorgen dat de stem gaat rondzingen, wat een aangenaam psychedelisch geluid voortbrengt. Het lijkt erop dat als karma to Burn deze zanger had gehoord, ze niét instrumentaal zouden blijven spelen.
zZz klinkt soms als The Doors, maar dan wél de juiste Doors, dus niet light my fire, maar het meer zwaardere werk waarin Morrisson op zoek is naar het diepst van zijn ziel. En dan van deze tijd. Dus zwaarder, logger en spannender.
Bovendien heeft de band een opbouw van de set die niet zou misstaan als soundtrack van een goede pornofilm. Geen siloconenshit, geen fake orgasmes, geen desinteresse, maar fraaie zwetende, met liefde uitgevoerde sex (ik zie een goudmijn!).

Aangenaam opgewarmd door een stel wilde honden die Spider Rico heten waar met name de gitarist die links stond (voor het publiek) een zeer aangename stem had, kwam zZz het podium op. Wat volgde was een uitermate sexy show met nummers die twee weken ervoor op Lowlands niet helemaal uit de verf kwamen, vanwege te licht, te groot podium en tijdstip van de dag, maar nu volledig de juiste snaar raakte.

Het concert eindigde met een stuk psychedelica die iets te hard om te oren kwam, maar dat kon niet verbloemen dat er wéér een Nederlandse band bestaat die uitermate de moeite waard is om een keer te gaan bekijken.

De komende periode gaat zZz naar de VS waar ze eerder op het South by southwest festival al grote indruk maakten. Daarna komen ze terug. Als ze in de buurt zijn, zou ik ze lekker gaan pakken...

Als de nieuwe GEM zo goed wordt als het vermoeden is, Voicst zo goed blijft als ze zijn, Ballerina Liberation Front de verwachting waar gaat maken en zZz nog meer coole nummertjes blijft schrijven hebben we in Nederland weer een florerende muziekscene! Support it!

Dial Prispo... Voorheen Tuit

Een voor mij onbekende band uit Utrecht, maar omdat amber de zanger gisteren ontmoet heeft. Kijkt allen op http://www.dialprisko.nl/video.php . Zo te lezen wel een aardige band. Zie ook een recensie: http://www.gunmagazine.nl/gunlogs/archives/000234.html

zondag, september 11, 2005

concerttip

Hola,

ik heb een leuke concerttip voor a.s. zaterdag 17 september. Mala Vita speelt dan in de Kelder.

Zie de website vd band http://www.malavita.net/home.htm

Vriendelijke groet,

Femke

www.withoutmusic.nl

Wegens het overweldigende succes van deze nieuwe weblog heb ik maar meteen het adres wat versimpeld naar: www.withoutmusic.nl . Men vond de naam withoutmusiclivewouldbeamistake toch wat lang... onbegrijpelijk maar waar.

Dus vanaf nu kun je direct naar www.withoutmusic.nl , je berichten kun je nog steeds sturen naar Withoutmusic.livewouldbeamistake@blogger.com of voor de member via www.blogger.com .

Wil je ook een member worden stuur dan een mail naar pspyched@planet.nl

Ciao

Weg met Amerika


Ik hou van Belgie en zijn inwoners, ook al hebben ze er een handje van om, als het kleine vervelende broertje, te schoppen tegen de grote jongens. Zie hier
Raymond van het Groenewoud met zijn nieuwste nummer 'weg met Amerika'... beetje Rammstein met humor. Klinkt wel lekker. Ik kan hem alleen niet meer vinden op het net.

update M4rc.nl

Sinds hedenochtend is er een concert agenda op http://www.m4rc.nl Zoals je kunt zien is het deze maand nog rustig, maar eind september begint het weer met twee leuke concerten bij de altijd vriendelijk anarchisten van het <a href="http://www.acu.nl">ACU</a> in Utrecht.

--
Marc

www.m4rc.nl

zaterdag, september 10, 2005

Pirates of the lowlands


Een peruaan heeft voor zijn zoontje een tekenfilm gemaakt over piraten. Hij vindt blijkbaar de Spanjaarden niet vilein genoeg, dus heeft hij gekozen voor de lompe maar wel iets nichterige Hollandse piraat. Het verhaal is na het leven van Jacob Clerk.De film, '
Pirates en el Callao', is in heel latijnsAmerika een kaskraker. De tekenfilm is ook al verkocht aan Indonesie...

R.L. en JSBX


R.L. Burnside is donderdag 1 september overleden. Op
/Geschiedenis (zie omroep.nl) herhaalde ze gisterenavond de documentaire van Loladamusica over R.L en the Jon Spencer Blues Explosion. Geweldig om weer eens te zien. Midden op de vloer in de melkweg staan ze te jammen, Yeah. R.L. spreekt de Mississippi blues, met zijn kleinzoon en Russell Simins op drum, Judah, Jon en nog een vogel op gitaar, Hell Yeah!! De Mississippi in betere tijden. Paar uur later stonden we op diezelfde vloer om het concert te zien…

vrijdag, september 09, 2005

Rumor 41

Het meest vreemde muziekfestival(letje) van Utrecht: Rumor krijgt een nieuwe editie op 6 oktober:
Utrecht   6 oktober 2005

Aanvang: 20u30
Entree: 11 Euro / 9 Euro
(U-pas, student, CJP)

20u30 Spiegel Strijkkwartet                         Theater Kikker
21u30  Shining                                               EKKO
22u45  Polar Bear feat. Leafcutter John     SJU Jazzpodium

Met name "Shining" spreekt me aan. Ex Jaga Jazzist.

--
Marc

www.m4rc.nl

links

Interpol http://www.interpolnyc.com/ Greg Dulli (Twilight Singers, Gutter Twins, Afghan Whigs) http://www.thetwilightsingers.com/ Elbow http://www.elbow.co.uk/index.asp Kasabian http://www.kasabian.co.uk/kasabian/ Kindamuzik http://www.kindamuzik.net/ Motel Mozaique (festival in Rotterdam) http://www.motelmozaique.nl/portal/homepage.php Nick Cave & The Bad Seeds http://www.nickcaveandthebadseeds.com/ Roskilde http://www.roskildefestival.dk/object.php?code=45 Sigur Ros http://www.sigur-ros.co.uk/ Something Awful, your band sucks Sparta (de band, niet de club...) http://www.spartamusic.com/ Sziget Festival (Boedapest) http://www.szigetfestival.com/ The Mars Volta http://www.themarsvolta.com/ The Polyphonic Spree http://www.thepolyphonicspree.com/main.html The Streets http://www.the-streets.co.uk/ The Strokes http://www.thestrokes.com/index2.html Dour http://www.dourfestival.be/ DJ Jane & DJ Hotlipz http://www.12coolinches.com/ Arcade Fire http://www.arcadefire.com/ Hilarische weblog van Mark Joost (groot schrijftalent!) met o.a. de onthulling Bob Marley was een nazi!!!! http://molovich.web-log.nl/ Lowlands http://www.lowlands.nl/

japert

Nog drie nachtjes slapen


Nog drie nachtjes slapen en het nieuwe album van dEUs ligt in de winkel, kan goddomme niet meer wachten. Gisteren speelde ze in de Patronaat... iemand daar iets van gehoord/gelezen.

pimp my weblog


De site moet langezaam worden ge-upgrate!!
Alvast een nieuwe header...

goede muziek links

Ik ben op zoek naar goede muziek sites om naar door te linken.
Hebben jullie wat suggesties.

Nieuwe Elbow

Elbow was een band die me door Danny en Simon (ik kan me beduidend slechtere referenties voorstellen...) was aangeraden. Ingestapt bij de tweede en die beviel me prima. Bij het onvolprezen Plato de eerste voor een mooi prijsje uit de schappen geplukt en het kwartje viel! Na een waanzinnig concert in de melkweg ouwe zaal was ik helemaal om. Dit werd iets teniet gedaan door een wat minder concert in Paradiso. De heren oogden wat vermoeid namelijk. En waren bij het eerste concert voor mijn gevoel slechts prachtig lange epossen te horen die allemaal beroerden, bij het tweede concert had ik erg het gevoel dat de overdracht van oren naar het gevoel minder was.

 

Nu hoor ik allemaal positieve berichten over het nieuwe album (leaders of the free world). Kan iemand me vertellen of het wat is die nieuwe?

 

Groeten,

Jasper

 

WORLD NAKED GARDENING DAY

Ja,mensen vandaag is het dan eindelijk weer zover,
 
ruk de kleren van je lijf,pak je schoffel en gaan,
 
lekker in je blote lus onkruid wieden !
 
 
posted by:Pescador

donderdag, september 08, 2005

Nietsche

Maakt er iemand in de linkernavigatie een link naar mijn site? Kan wel wat bezoekers gebruiken ;-)

Overigens denk ik niet dat Nietsche dezelfde muziek smaak had als wij hebben.

--
Marc

www.m4rc.nl

woensdag, september 07, 2005

CHATTEN MET GOD

'I would only believe in a God who knew how to dance."
 
zit wat in,je kan het hem nu zelf vragen,
 
Chat met god:
 
 
posted by Pescador

Labels:

FW: Even twee dingen...

-          Allereerst nogmaals de tip om kaartjes te kopen voor Millionaire. Het kost slechts tien eurootjes!!!! En mocht het nu hard gaan in de voorverkoop is de kans aanwezig dat het verplaatst wordt naar de oudegracht. Daar spelen nu op de motherfuckin' Skatalites. Tim van Hamel verdient het Tivoli podium beduidend meer dan die slappe skasukkels....

-          In de VI van morgen naast een zeer interessante monoloog van Jan-Paul Saeijs en artikelen over Demy de Zeeuw, Nederlands elftal en FC Eindhoven (om maar iets te noemen) een korte introductie van uw geliefde Jasper.

 

Nuttige mail... Een goede tip en een narcistisch stukje pathetiek! Ik bedien u graag op uw wenken!

 

Kusjes,

Jasper

Ook grondleggers 'bling bling' zijn alles kwijt

Niet alleen de arme zwarte zijn alles kwijt.
http://www.nrc.nl/kunst/artikel/1125985131793.html

KB

Feestje Femke

Van het feestje van Femke op 27 augustus staan er foto’s op www.geby.nl

Let niet op de minimalistische lay-out.

 

Groet,

Géby

dinsdag, september 06, 2005

Nieuwe Blog

Omdat ik regelmatig mailtjes krijgen met goede tips over muziek, concerten, links naar goede sites et c. heb ik deze weblog gisterenavond op gestart.

Vanaf nu kun je dus op deze site, dat fantastische album aanprijzen, of melden hoe dom het was om dat ene concert te missen of ….. whatever. Just… drop it like it’s hot.
Om hem op de site te gooien mail je gewoon naar:

Withoutmusic.livewouldbeamistake@blogger.com

Zet je naam onder het mailtje zodat we weten van wie hij komt.

Hij is wat layout betreft nog niet zo geweldig.. ( nog niet zo mooi als de log van Marc, zie www.m4rc.nl , wellicht heb je wat tips) maar daar wordt aan gewerkt.

Groet,
KBee