zaterdag, september 24, 2005

Boek: John Irving - Tot Ik Jou Vind


831 pagina’s onmiskenbaar John Irving, heerlijk. De meeste schrijvers zouden aan de helft genoeg hebben, maar John Irving niet. Hij schrijft veel. Veel essentieel voor het verhaal maar heel veel ook niet. En zo hoort het ook bij Irving. Een heel leven komt voorbij waarbij iedereen die enigszins van belang is uitvoerig wordt beschreven. Het verhaal is zeer verdrietig maar zo voelt het helemaal niet. Bij Irving is een misvormd lichaam of geest niet meer dan een observatie. Het trieste wordt mooi en komisch, waarbij kotsen en in je broek pissen wel het minst is om je druk over te maken. Hoofdpersoon is Jack Burns, een acteur, die we vanaf zeer jonge leeftijd zien opgroeien zonder, maar altijd opzoek naar, zijn vader. Als vierjarige reist hij met zijn moeder door Noord Europa om hem te vinden. Maar zit het allemaal wel zo in elkaar als Jack’s herinneringen hem toevertrouwen? Natuurlijk niet, en daar kun je 831 pagina’s van genieten. Of het nu Garp, Owen Meany of Jack Burns is, ik denk met veel genoegen aan ze terug.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

De nieuwe Franz Ferdinand zit op 3voor12 in de Luisterpaal. Ik dacht, ik zeg het maar even. Wellicht interesseert het iemand. Het eerste nummer klinkt in ieder geval uitstekend.

27 september, 2005 10:00  
Blogger KB said...

Vanavond maar eens luisteren. Kijken of het kunstje nog werkt... er schijnt ook een dubbelDVD uit te komen: http://www.drownedinsound.com/articles/13228.html

27 september, 2005 16:06  

Een reactie posten

<< Home