zaterdag, september 17, 2005

Geluiden uit een zwart gat.


Ik, Roonui Aamoda, geboren te Mo’orea, afstammeling van de ontdekkingsreiziger kapitein James Cook, die op een zwoele zomeravond in het jaar 1769 op de voorsteven van zijn schip, Endeavour, de betovergrootmoeder van mijn betovergrootmoeder, Shava Katou, bevruchtte en zo het Angelsaksische bloed op het eiland bracht, voorspel u de nieuwste trend voor 2006. De scheet. Een der laatste taboes staat op het punt doorbroken te worden. Dit is de mij wel duidelijk.

Liefkozend het kindje scheetje noemen, dat mocht. Maar hoe lang duurt het eer we, in de buurt van onze geliefde, de trillende fluiten laten ontsnappen. Toch wel 6 maanden, een jaar, wellicht nooit! Hier gaat verandering in komen. De foef wordt een teken van onafhankelijkheid en kameraadschap, laten horen wie je bent, laat je sporen na, het toppunt van individualisme. De ik in optima forma ziet de geur als puur natuur.

Op het eiland Mo'orea is het laten ontsnappen van gas uit de anus met doel het maken van geluid, een teken van welvaart. Men heeft blijkbaar voldoende gegeten en is dus een rijk mens. Dit zie ik nu terug op de buis in de diverse reclames, toch de voortrekkers van het beloofde land in de ogen van de consument. Ik zag het in een reclame van Diesel en van Ambi Pur. In de Diesel reclame zitten een jongen en een meisje, beide niet onaantrekkelijk, speels naar elkaar te kijken. De jongen laat per ongeluk een windje en zij schrikt heel even, maar er verschijnt al snel een spottend lachje op haar mond en ze laat er ook een. Bij die van Ambi pur zit een standaard-reclame-huisvrouw op de pot en wat horen we daar. Juist. Dit is nog wel met een onschuldige blik in de ogen, maar dat zal zeker in de toekomst veranderen. Je bent pas gelukkig als je hem kan laten, decadentie in de 21e eeuw. De kids en de huisvrouwen zijn dus al om. Om de man te betrekken in de nieuwe trend heeft Renault, créature d’automobiles, de nieuwe Mégane voorzien van een pruttelend uitlaatje. Geheel schetteren volgens de traditie van de Mo’orea.

De nieuwe film van Brad Pitt samen met Sean Connery zal de grote ommezwaai veroorzaken. In een van de scènes, waarin Brad als junior en Sean als senior bankrover een gang met sensoren moeten oversteken, wordt duidelijk hoe een stof in ijle toestand de redder in nood wordt. De sensoren zijn zeer gevoelig voor beweging en temperatuur, maar Sean als senior weet hier wel wat op. Een gas vorm van koolstofdioxide, waterstof, methaan, stikstofgas en sporen van ammoniakgas en zwavelwaterstof kunnen de sensoren verstoren. Brad als junior beseft ineens waarom ze Chili Con Carne hebben gegeten.

Het lijkt allemaal onzin, maar let op mijn woorden, 2006 wordt het jaar van de geurende wind.

Roonui

1 Comments:

Blogger Femke (Mama) said...

Wat een wonderschoon stuk poëzie over zoíets smerigs... Dé nieuwe Mulisch is opgestaan.

17 september, 2005 16:24  

Een reactie posten

<< Home