zaterdag, september 17, 2005

Tom Waits daagt Opel



FRANKFURT (AFP) - De Amerikaanse zanger Tom Waits heeft Opel voor de rechter gedaagd. Hij eist een schadevergoeding omdat de autofabrikant zijn zangstem zou imiteren in een Europese reclamecampagne op tv, zo zei zijn advocaat donderdag.
Naast Opel, een dochteronderneming van het Amerikaanse concern General Motors, is ook het reclamebureau McCann Erikson aangeklaagd. Volgens de advocaat van Waits heeft General Motors verscheidene keren aan de zanger gevraagd om mee te werken aan het reclamespotje, wat hij steeds weigerde.
Uiteindelijk heeft een zanger uit Frankfurt de doorrookte zangpartij opgenomen. Tom Waits staat erom bekend een fel tegenstander te zijn van commercialisering van zijn muziek. De soundtrack in het spotje van Opel is overigens een Engelse versie van het Wiegenlied van Brahms.

5 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Volgens mij heb ik ze bij Opel ook wel eens Iggy Pop horen imiteren, met een wel heel erg aan Lust for Life denkend nummertje. Grove schande was dat.

Over life gesproken: die 'live' uit de catchy titel van jullie blogspot (withoutmusiclivewouldbeamistake), is dat nou bewust met een 'v' geschreven? Is het, kortom, een woordspeling? Immers, live music schrijf je wel met een 'v', maar life, dat 'leven' betekent, niet, zodat er nu eigenlijk staat - in vertaling: zonder muziek zou live een foutje zijn. En dat klopt natuurlijk ook, want zonder muziek zou er wat 'live' betreft alleen maar live televisie zijn, live-uitzendingen van Beau en Linda en ja, dat zou inderdaad een foutje zijn.

Afijn, geen idee of iemand begrijpt wat ik bedoel, maar je weet nooit.

17 september, 2005 13:06  
Blogger KB said...

Stel je een dampend paradiso voor, de zanger van Mars Volta komt op en drukt de cd-speler aan... het is een tik fout.. Ik vergeleek je onlangs al met 007. Charmant maar haar scherp. Ik zal broccoli bellen dat we de nieuwe Bond gevonden hebben.

17 september, 2005 14:57  
Blogger KB said...

Meteen de header aangepast (met dank aan Alain) en de titel wat korter gemaakt.

17 september, 2005 15:16  
Blogger KB said...

Ik zag een shampoo reclame, ik geloof Guhl, met een imitatie van Laurent Garnier’s ‘The Man With The Red Face’. Moet je dat nou een schande vinden? Klinkt best lekker.

17 september, 2005 16:16  
Anonymous Anoniem said...

Over die Guhl reclame. Het is een schitterende track van Laurent Garnier, en het is zeker een schande als ze er geen toestemming voor hebben gebruikt. Neem aan dat dat wel goed zit.

23 juni, 2006 18:59  

Een reactie posten

<< Home