zondag, mei 28, 2006

Touch the Sound

Net een mooie aflevering van het programma Vrije Geluiden gezien over: Evelyn Glennie, solo slagwerkster, leeft voor het geluid ondanks slechte oren. Of hoe kun je luisteren met je gevoel....... Prachtig. De muziek, en vooral het ritme, komt echt op je af, vooral met de beelden er bij, die er op gericht waren om de geluiden in voelbare golven te tonen.

Vast over een aantal dagen terug te zien op uitzendiggemist.

Ik ben nu toch wel heel benieuwd naar de film 'Touch the Sound', een docu over Evelyn Glennie.

Of zoals is te lezen op de site van Vrije Geluiden: TOUCH THE SOUND, film in het theaterEvelyn Glennie, slagwerkA sound journey with Evelyn Glennie. (Engelse versie)Touch the Sound is een opmerkelijke documentaire over Evelyn Glennie. Evelyn is een bekende muzikante en percussioniste wier solowerk z'n gelijke niet kent. Ze is bovendien doof. De film vertelt haar verhaal. Ze demonstreert dat geluid ook een voelbaar fenomeen is en dat ritme de basis is van alles. Zonder trilling is er niets. Van stilte tot muziek, van horen naar luisteren en voelen:Geluid manifesteert zich via alle zintuigen van ons lichaam. In de film wordt de zintuiglijke wereld in kaart gebracht, vol kleurrijke beelden en suggestieve geluiden uit Japan, Engeland, Californie en New York. Evelyn improviseert met collega-muzikant Fred Frith, met een tapdanser in de straten van New York, met rondslingerend ijzer op de boerderij van haar broer. Beelden horen, geluid zien. We zien, horen en voelen de hartslag van het universum.Touch the Sound won in 2004 diverse prijzen.

De 100 beste albums ooit!


Op www.stubru.be staan de 100 beste albums ooit. Met op nummer 1: Nevermind van Nirvana. Goede keus lijkt mij. Uit de top 25 heb ik drie albums niet.: Coldplay en twee keer Metallica. Daar kan ik mee leven. Ik mis wel Nick Cave in de lijst, maar het is verder een mooi lijstje.

Kan me sowieso beter vinden in de top 100 van onze zuiderburen dan de Hollandse lijstjes, zoals deze van het blad Oor: grijpt toch meer terug naar ouwe helden. Om maar te zwijgen van de top 1000 van Veronica, met U2 op 1 en de Dire Straits op 2.

Dit is ook een grappig lijstje: worst album covers ever!

zaterdag, mei 27, 2006

BNN Blog 40


Het is voor mij een nieuw fenomeen: blog top 40 lijstjes. Hartstikke leuk.

Stem nu ook op de WM op de BNN blog 40 lijst. Zie www.blog40.nl . Gemiddeld staat WM op een score 9 uit 10 (waarbij 10 het hoogst is, net zoals vroeger op school). Dat is één keer mijn stem. Geen 10... want er is altijd ruimte voor verbetering.

Stem op WM op Blog 40


WM staat als tip op de lijst vermeld. Ik heb geen flauw idee hoe je moet stemmen. Begrijp eerlijk gezegd geen ene zak van die site. Maar dat maakt niet uit... klik op het plaatje aan de linker kant en vindt uit hoe je moet stemmen. Je kunt ook op andere sites stemmen. Zelf heb ik geprobeerd op Max J Molovich te stemmen. Weet alleen niet of dat gelukt is.

Kijk maar… en geef anders een uitleg hoe het werkt en welk nut het heeft. Als het niets is knal ik hem er weer van af.

vrijdag, mei 26, 2006

Nu we het toch over sentimenten hebben...



Het concertpodium Willem II in Den Bosch is volop aan het inspringen op het opleven van de sentimenten. Op vrijdag 7 juli speelt Buffalo Tom in Brabant en een week later komt Hermano. Je moet in de jaren '90 wel in een zeer diepe grot gewoond hebben als muziekjes van deze mensen nooit je kamertje gevuld hebben.

Buffalo Tom heeft nog steeds een setlist om de vingers bij af te likken, en Hermano heeft John Garcia (op de foto rechts naast oud-Kyuss gitarist Josh Homme, toen Garcia bij een QOTSA concert drie nummers mee kwam spelen) als zanger. De gewezen zanger van Kyuss (groter dan God) werkt ergens in een hospitaal, is fulltime vader en zijn vakantie bestaat uit toeren met Hermano. De kans om One Inch Man weer eens te horen is groot bij een Hermano-concert.

De data zijn beiden uiterst WK-vriendelijk!

Dinosaur jr: oorverdovend prachtig


Natuurlijk blijf je alert op nieuwe bandjes en natuurlijk blijft een van de leukste dingen om jonge bandjes vlak voor de doorbraak te zien, maar af en toe een forse scheut sentiment je aderen en gestel injagen blijft ook een aanrader.

We hebben blijkbaar de leeftijd bereikt dat oude helden, die gezonken zijn in het muziekmoeras, de gitaren weer inpluggen en laten zien wat ze het beste kunnen: Spelen!

Dinosaur jr. was een band die ik niet vanaf het begin had opgepikt. Het eerste album hoorde ik pas toen Lou Barlow al lang prachtige liedjes met Sebadoh maakte en de eerste keer live was toen feel the pain al eigenlijk een klassieker was. De indruk destijds was dat het een band was met een daadwerkelijk fenomenale gitarist, die de eerste ronde idols als zanger niet zou overleven, maar je wel beroerd tot op het bot. Dat is gelukkig ook veel belangrijker. Alone is ook waarschijnlijk het meest desolate nummer dat ik ken en in de wat lastigere fases in mijn leven stuurden mijn hersenen dat nummer met repeterende regelmaat naar mijn geest. Goede steun in de rug, dank u wel, meneer Mascis.

Sentimenten zijn me niet vreemd en toen het bericht kwam dat ze kwamen spelen, en dan ook nog om de hoek, was het kaartje snel gekocht en was het cadeauvraagstuk voor verjaardagen van vrienden ook gelijk een makkie. Ik las de berichten dat ze alleen het oude werk (eerste drie albums) zouden spelen in de originele bezetting. Een paar keer hebben die albums gebrand in mijn handen tijdens een bezoek aan Plato, maar toch maar niet gekocht. Je laten verrassen door nummers van 20 jaar oud kan ook weleens lekker zijn tenslotte.

Drie mannen klommen het podium op, pakte hun, voor ouderwets grote marshall-torens staande, gitaren en gingen spelen. Eerste nummer was voor Lou Barlow die ik dus eigenlijk alleen kende van Sebadoh en naast de vriendelijke, bijna lieflijke stem heeft hij dus ook nogal wat power. Al rap deed de roes haar intrede (of was het het jointje wat volledig correct binnenviel?) en bleek elk nummer een pure verwenning. Niet eens zozeer voor het oor, want er was in al die jaren niet ingeboet op het volume, maar vooral voor geest. Prettig aanleunen tegen prachtige gitaarpartijen, pompende bas en een drummer die nooit vergeten is dat rechtuit vaak de beste weg is. Uiteindelijk herkende je ook nog een paar nummers, maar wat vooral bijblijft is het onbehoorlijk voortreffelijke gitaarspel van Mascis. Prachtige melodieën die als een machinegeweer geladen met rozen op je af worden geschoten.

Nu twee dagen later heb ik nog steeds het idee dat ik aan zee woon en het besluit, om op korte termijn hier maar eens heen te gaan, is genomen. En mocht nu blijken dat het te laat is, kan ik ermee leven. Als iemand dan mijn oren moet verkloten, dan maar een stel wat oudere rockgoden die je doen beseffen dat leeftijd en muziek geen kontje met elkaar te maken hebben.

woensdag, mei 24, 2006

Vanavond Dinosaur jr.


Vanavond een heuse gitaargod in Utrecht! Jay Mascis! Ondersteund door zijn begeleiders van het eerste uur, Lou Barlow op bas en Murph op drums. Voor de mensen die niet de slimheid hadden om een kaartje te kopen, ze zijn nog verkrijgbaar!

Wil je nog overtuigd worden, lees dan dit.

Links vooraan. Tot vanavond!

dinsdag, mei 23, 2006

Happy Mondays!


Komen in het land. De drugsgelden waren op dus klimmen Shaun Ryder en Bez weer eens het podium op. Zit niks anders op dan je oude drugsdealer te bellen (bestel ook alvast wat extra pilletjes voor de geezers) en beentjes uit elkaar, hoofd schudden en dansen maar!

Voel je weer jong, onverwoestbaar en lekker op 12 juli naar de Melkweg. Op bijgaande foto is te zien dat de jaren en de drugs op geen enkele manier vat hebben gekregen op Shaun Ryder. Kost je wel 35 Euro's, maar levert zeker een aparte avond op!

dEUS in Tilburg

Er staat weer goed nieuws op PocketRevolution. dEUS komt weer naar Nederland. Op 8 september staan ze in 013 te Tilburg.
Voorverkoop begint a.s. Zaterdag.

maandag, mei 22, 2006

Blaffende Affen op weg naar Lowlands




Het podiumdebuut was er een om in te lijsten. Zaaltje vol, publiek in extase en nog fanatieker aan de gang voor het vervolg.

Blaffende Affen zijn los en niet meer te vermijden. De superband met leden van Parson Brown, Overdozer, de helft van het heetste vinyl-duo ooit en het sexy/heavy/dangerous zangduo Billy Madly en Nina Hell. Een combinatie van Rock, Alternative, Cosmic Sludge, Soul en hete stomende porno.

Ga ze zien voordat je je in Augustus naar een afgeladen Alpha tent in de polder moet vechten om een glimp op te vangen. Speeldata: 3 juni in Willem I te Arnhem en 7 juni in de ACU.

zondag, mei 21, 2006

Muse doet Arty Belgium Pop

Wooow... nu was ik in het verleden een groot Muse fan maar ben ze een beetje uit het oog verloren. Tot ik dit nummer hoorde. Wat een lekker plaatje. Dit voorproefje smaakt naar meer.

Bron: www.subjectivisten.org

zaterdag, mei 20, 2006

Blokkenschema Pinkpop


Heerlijk... blokkenschema's. Ze voorspellen de pret die gaat komen. Voor wie naar Pinkpop gaat, veel plezier er mee!

Bron. www.graz.nl

vrijdag, mei 19, 2006

Dieren geluiden

Grappig lijstje van de geluiden die dieren maken in de diverse talen.

donderdag, mei 18, 2006

Nick Cave ook Solo naar Nederland

Nick Cave komt op 18 september naar Den Haag met zijn Solo tour. Voorverkoop start a.s. zaterdag.

woensdag, mei 17, 2006

Tip: Archie Bronson Outfit




Muziekminnende vriendjes en vriendinnetjes,

Gisteren luisterde ik in mijn favoriete platenzaak de Nootzaak te Amersfoort zomaar wat nieuwe cdtjes. Mijn oog was ook gevallen op Archie Bronson Outfit. Zag er wel grappig uit en kost iets meer dan een tientje. De doorslag om te gaan luisteren gaven de korte recensies op de voorkant, waarvan ik er een paar wil vermelden:

"Magisterial" **** MOJO
"Mind-meltingly brilliant" THE FLY
"The heartbeat of a rabbit with a fox at its tail. Rock always wanted to sound like this".

En zo is het maar net!!! Kippenvel en een grote grote glimlach rond mijn gezicht. Wat een wereldplaat!!!!! Het enige verdrietige wat ik moet melden is dat ze net in ons landje hebben gespeeld. Check deze cd of download 'm van mijn part. Hoewel, deze band kan je steun waarschijnlijk goed gebruiken dus KOPEN DIE CD!!!!! Al is het alleen maar voor het eerste nummer op de cd "Cherry lips".

The Raconteurs in de Melkweg, 30-6

De kaarten zijn binnen: The Raconteurs in de Melkweg. Thank to Simon.

Ik heb er nog geen noot van gehoord maar de recensie van hun debuut Broken Boy Soldiers in het NRC is veel belovend: klink als een speeltuin voor volwassenen, hoogdravende rock a la Led Zeppelin, ook de instrumenten zijn rijk geschakeerd.

Het lijkt me de moeite waard om de cd te gaan luisteren en het concertje te pakken.

dinsdag, mei 16, 2006

Pas op waar je je cdtje koopt!

De Duitse keten van televisie- en witgoedzaken Media Markt is volgens de Nederlandse onderzoeksjournalist Hans Knoop opgericht met geld dat afkomstig is van geheime rekeningen van de Duitse SS. Dat beweert Knoop dinsdag in de Vlaamse krant De Morgen. De journalist zegt zich te baseren op uitgebreid onderzoek, onder meer in de bibliotheek van de vroegere Duitse Wehrmacht.

Knoop zegt dit aan de kaak te willen stellen, ‘omdat ik ervan kots als ik die orthodoxe joden kapitalen zie uitgeven in de Media Markt in de diamantbuurt in Antwerpen’.

Bron: www.volkskrant.nl

Dus let een beetje op waar je je muziekdrager vandaan haalt. Loop gewoon binnen bij je plaatselijk muziekboer en schaf daar je schijfje aan. Van dat langharige wezen achter de toonbank weet je zeker dat het hart op de juiste plek zit.

maandag, mei 15, 2006

WK overzicht




Klik op de afbeelding om te vergroten

Lowlands namen update


Hierdan een update van de namen die bekend zijn voor Lowlands (vet mijn voorkeuren) :

!!! / Anouk / Arctic Monkeys / Belle and Sebastian / Bloc Party / CKY / Coolpolitics / Cantus Buranus by Corvus Corax / The Dead 60s / DJ Shadow / The Frames / Michael Franti & Spearhead / Fun Lovin' Criminals / Gogol Bordello / José González / Hard-Fi / Hawthorne Heights / HIM / Jawat - The Opposites - Kiddo Cee / Luie Hond / Massive Attack / Mew / Miss Djax / Muse / Nizlopi / Opeth / Orson / Pendulum / Pete Philly & Perquisite and New Generation Big Band / The Phantom Four / Scissor Sisters / Silent Disco / The Shins / Spinvis / Urban Dance Squad / Joris Voorn / Yeah Yeah Yeahs

Bij meer dan tien vet ga ik er over nadenken om er dit jaar heen te gaan.. zit nu op acht.

Bron: www.graz.nl

WM en WK gaan prima samen!

Without Music kan prima without music vooral de aankomende twee maanden. Dan zit er volop muziek in het voetbal.
Daarom alvast een eerste WK foto. Is ie niet mooi.

Huntelaar is er dus niet bij.

bron: www.nrc.nl

zondag, mei 14, 2006

dEUS biertje

Dit weekend een aantal heerlijke biertjes gedronken bij de Tapas BBQ. Een biologisch biertje dat je eerst moet walsen om hem goed tot zijn recht te laten komen en natuurlijk het lekkerste biertje van Nederland ‘Alfa’ uiteraard.

Volgend weekend wil ik proberen om een dEUS pilsje in huis te halen.

Ik surf er net tegen aan en hij klink heerlijk: Deus Brut des Flandres 12°. Veel is er niet over te vertellen, genoeg om weten is dat dit bier (champagne) gebrouwen wordt in België, uitgevoerd naar Frankrijk om te rijpen in de champagne streek, gedegorgeerd als echte champagne en terug geïmporteerd in België.
Je moet hem drinken en proeven op speciale gelegenheden, een parelende en openspringende godendrank op je tong, een smaakprofiel die niemand en tot nog toe niets heeft geïmiteerd of verbeterd, een aanrader om te proeven...

Het lijkt wel een cd recensie.

Nick Gladiator

Nog een klein berichtje over Nick Cave. Het gerucht gaat dat Russell Crowe voor de nieuwe Gladiator film niemand minder dan Nick Cave heeft gevraagd om het script te schrijven.

Kan een prachtige film worden. Zal alleen geen happy end zijn, lijkt mij zo.

Nog een keer genieten van Belle & Sebastian

Het is alweer bijna een week geleden: het concert (tot nu toe) van 2006. Belle & Sebastian in Paradiso. Geniet er nogmaals van op de 3 voor 12 site.

Manchego en aceite

De tapas BBQ van gisteren was een daverend succes. Prima BBQ onder supervisie van een latente piromaan die ze lekker bruin bakte en vooraf een aantal tapas die er uitstekend in gingen.

Op aandringen hier dan het recept voor de Manchego en Aceite.

Ingredienten:

  • 1 stuk Manchego-kaas van ca. 500g, persoonlijk ga ik voor de zo oud mogelijke die je kunt vinden
  • 3 dl extra virgen olijfolie
  • 3 takjes verse rozemarijn
  • 1 takje verse tijm
  • 1 theelepel gekneusde zwarte peperkorrels
  • 1 theelepel grof zeezout
  • 2 geneusde teentjes knoflook, 3 is ook goed

Bereidingswijze:

plakjes van maximaal een halve centimeter snijden. Snijd de kaas in driehoekjes dat ziet er het mooist uit. Doe de rest van de ingredienten inclusief de olijfolie bij de manchego en sluit dit luchtdicht af en zet het in de koelkast voor 2 dagen of langer. Al maak ik het vaak drie kwartier van te voren klaar en dat is ook heel lekker.

Succes...

zaterdag, mei 13, 2006

Zanger BETA BAND spoorloos


Steve Mason, vroeger van The Beta Band, nu van King Biscuit Time, is verdwenen. Het laatste wat hij deed was een vreemde boodschap op zijn website zetten. Hij zegt dat hij weg gaat, dat het geweldig is geweest, maar dat hij er nu genoeg van heeft. "Over and out. Steve." Daarna heeft hij alle contact met zijn omgeving verbroken. Volgens insiders ging het al een tijd niet goed met Steve. Het nieuwe album van King Biscuit Time verschijnt normaal op 15 mei. De tournee is uiteraard geannuleerd.

Bron: www.stubru.be

Concertnieuws NICK CAVE


Het concert van Nick Cave op 24 september in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen is uitverkocht. Er komt nu een extra concert op 25 september. Nick Cave treedt er solo op....

Aldus lees ik op www.stubru.be . Ik was te laat voor het optreden van 24 september, dus ik was bang dat ik weer naast de pot zou pissen. Maar gelukkig ik heb drie kaartjes voor het concert van 25 september via internet bemachtigd. Kan niet wachten tot de zomer voorbij is.

Wil je ook ... kijk dan snel hier of je nog kan bestellen.

woensdag, mei 10, 2006

Dance, white boy, dance


Dat niet alle white dudes stijfe harken zijn bewijst dit filmpje en deze.

Nog één dag LAFF

Het Latijns Amerikaanse Film Festival (Laff) zit er weer bijna op. Alleen vanavond kun je nog een filmpje meepakken. Dat is aan te raden want het is een erg leuk festival met prima films. Althans, de films die ik gezien heb waren redelijk tot goed te noemen.
Cinema, Aspirinas e Urubus, een road movie door de binnenlanden van Brazilië. De verstrengelende hitten van de Sertao (of omstreken) voel je door de overbelichte manier van filmen. Twee mannen, een Duitser die geen zin heeft in de oorlog (nummer twee, het speelt zich af in 1942), en een plaatselijke nogal pessimistisch Braziliaan proberen beide hun eigen doel na te streven. Omdat doel te bereiken kunnen ze elkaar goed gebruiken en zo ontstaat er een vriendschap tijdens hun trip.
Cautiva, een Argentijnse film over een meisje die er achter kant dat haar ouders haar ouders niet zijn. Ze blijkt geadopteerd en haar echte ouders zijn slachtoffers van het militaire regime van generaal Videla. Een hartverscheurend verhaal dat net geen hartverscheurende film oplevert.
Beide films zijn filmische een 10 maar beide kunnen net niet de spanning vast houden waardoor ze terug glijden naar een 7.

De sfeer rond het festival is heerlijk, lekker eten in het Louis Hartlooper Complex of op het terras zitten. Mocht je vanavond geen tijd hebben zet het dan in je agenda voor volgend jaar, en pak dan een filmpje mee.

terrifying noisemaking dEUS

Wordt in Nederland dEUS tegenwoordig gedraaid op radio 2 en zit Tom Barman gemoedelijk als zomergast aan tafel bij Conny P. In Engeland zijn ze toch nog niet zo gewend aan onze vriendelijke vrienden uit België.

Zo stonden ze in het voorprogramma van Snow Patrol, waar ze de trouwen fans van deze band, met hun terrifying noisemaking de schrik om het lijf joeg.

Die Engelse zitten toch echt op een eiland.

dinsdag, mei 09, 2006

Belle & Sebastian

Terwijl op het Leidseplein de voetbalfans elkanders hersens stonden in te slaan, speelde in Paradiso het briljante Belle & Sebastian. Na het matige voorprogramma, dat van hun manager de opdracht had gekregen lekker dynamisch te spelen, wat wonderwel gelukt is, de tempo wisselingen waren niet te tellen zoveel, begon een van de mooiste concerten uit mijn leven.

Nog nooit zo’n uitgebalanceerd prachtig concert meegemaakt als deze. Van het eerste nummer tot het laatste, allemaal waren ze perfect uitgekozen en uitgevoerd, met een gemak om jaloers op te worden. Het is ongelofelijk dat één band zoveel stijlen beheerst en toch een eigen geluid houd.

Stuart Murdoch, zanger, toetsenist en spil van de band, pakte de zaal helemaal in met zijn prachtige stem, praatjes tussen de nummers door en zijn ’Toontje lager’ danspasjes. De band is zo goed op elkaar ingespeeld en doet alle moeite om de nummers, tot in de perfectie, live tot hun recht te laten komen. Instrumenten worden het podium opgesleept voor drie belletjes op plingeltjes. Geen moment zakte het concert in elkaar, niets overbodigs. Dit concert was echt helemaal af.

Om half 12 liep de zaal leeg. Voldaan als volleerde ‘shiny happy people’ liepen we over het Leidseplein en er was weer vrede op aarde.

zaterdag, mei 06, 2006

Courtney doet het met Moby

Er waren geruchten dat Moby met Courtney Love zou samenwerken en nu is dat ook officieel bevestigd. Courtney schrijft nieuwe nummers met Moby en zegt dat hij een bijzonder rustgevende invloed op haar heeft. Blijkbaar is dat echt zo, want ze wil haar ruzie met Dave Grohl bijleggen. De twee hebben een etentje gepland om over hun meningsverschillen te praten.

www.stubru.be

vrijdag, mei 05, 2006

Andalucíajaaaaaa

Andalucía: het was heerlijk. Wat betreft de muzikale belevenissen, deze begonnen in Sevilla, tijdens Semana Santa. Een rooms-katholiek feestje waar tijdens de lange processies, een muziekkapel de mooiste trompetliederen blies die ik ooit gehoord heb. Nou zijn dat er niet gek veel, maar dat maakte het niet minder indrukwekkend. Vooral midden in de nacht werken die heroïsche droeven klanken goed in op je half dronken hersenpan. En dan te bedenken dat de meeste dragers van de paso's (grote plateaus met enorme beelden er op), op blote voeten liepen, bewegend op de maat van de muziek. Er waren weinig 'jongeren' te zien, maar wel een belevenis op zich..En ja, de kkk, heeft het kostuum afgekeken, helaas.

Een ander feestje in Sevilla is Feria de Abril. Waarbij de vrouwen zich uitdossen in prachtige flamenco jurken en er, in casetas (kleine houten feesttenten), de Sevillanas gedanst wordt op live muziek en tussendoor veel gegeten en gedronken wordt. Dit feestje duurt maar liefst zes dagen.

In Ronda hebben we een kleine dEUS-tour gehouden. Het album Ideal Crash (inderdaad daad El Choque Ideal) van dEUS is opgenomen in een studio/café in Ronda, tegenwoordig genoemd El Choque Ideal. De tegenwoordige eigenaars, een tof stel uit Nederland, Dirk en Gebke, met mooie ambities, konden nog wat anekdotes vertellen over te afgelopen jaren dat dEUS daar kwam, maar ook over andere artiesten als Gabriel Rios en over de oude eigenaar een oud manager van dEUS, Filip Eyckmans. Tom zou daar bijvoorbeeld in het verleden altijd zijn verjaardag op 1 januari vieren en is de mozaïekbar in het café in elkaar geplakt door Klaas Janzoons tijdens de uren dat hij niet nodig was in de studio. Het café ademt nog steeds iets uit van de dEUS sfeer van welleer. Mocht je de studio en het café willen bezoeken, wacht dan niet te lang want ze hebben vergaande plannen om het te verkopen.

Ook de tapas bar La Lechuguita waar de wel bekende foto van dEUS genomen is hebben we bezocht. Niet veel bijzonders, wel lekkere tapas voor maar 60 cent, vooral de gelijknamige 'salade met azijn'. Verder een aangenaam stadje, waar zoals in Zuid-Spanje wel veel wordt uitgebreid.

Het hotel, Enfrente Arte, dat Filip heeft gecreëerd en nu gerund wordt door een Spaanse famillie, is zeer bijzonder. Het is een prachtig hotel, fantastisch uitzicht, overal terrasjes en hoekjes om te relaxen en een ontbijt om nooit meer te vergeten. Maar wel veranderen de bezoekers, meer 50+ of met kinderen. Maar dat doet niks af aan het originele hotel.

Ook de moeite waard is, voornamelijk toeristenpubliek, flamenco optreden van ‘La bailaora Rocío Vázquez’. Niet alleen de dans maar vooral de muziek is erg aanstekelijk. Het deed me zowaar denken aan de explosieve repetities in sommige Shellac nummers. Flamenco op z’n Steve Albini’s, waarschijnlijk had het met de moscatel te maken.

Het heeft weinig met muziek te maken maar ik wil het toch graag met julie delen. In Tarifa, het meest zuidelijke puntje van Spanje, kun je prachtig dolfijnen en walvissen bekijken. Op de achtergrond zie je Afrika liggen. Geweldig. En met een veerboot zit je 30 minuten later in Tanger, Marokko.

Ben je een dEUS fan, en houd je van tapas en walvissen, Flamenco, lekker weer en prachtige vergezichten, plan dan dit jaar nog een tripje naar Ronda en de rest van Andalucía. Het zal je goed doen! P.s. Portugal (en dus Simon's huis) is slechts 2 uur rijden en dat was ook zeer goed toeven. Femke en Kb.

donderdag, mei 04, 2006

Het nieuwe album van Muse


De titel van de nieuwe plaat van Muse is 'Black Holes and Revelations'. Op 30 juni is die te koop. Maar eerst komt ere en nieuwe single en die heet 'Supermassive Black Hole'.

woensdag, mei 03, 2006

Niet geschoten, is altijd mis

dinsdag, mei 02, 2006

Broken Social Scene op Lowlands


Lag de verloedering van de Amerikaanse jeugd enkele jaren geleden nog volledig aan Canada nu doet het land bijna niet anders dan goede bandjes uitspuwen. En dan het liefst met veel mensen op een podium. We hebben ze inmiddels al lang Bryan Adams en Celine Dion vergeven.

Op lowlands komt dit jaar Broken Social Scene en dat zal vooral M4rc erg blijmaken, naar ik aanneem. Ga maar vast oppas regelen, zou ik zeggen!