woensdag, mei 10, 2006

Nog één dag LAFF

Het Latijns Amerikaanse Film Festival (Laff) zit er weer bijna op. Alleen vanavond kun je nog een filmpje meepakken. Dat is aan te raden want het is een erg leuk festival met prima films. Althans, de films die ik gezien heb waren redelijk tot goed te noemen.
Cinema, Aspirinas e Urubus, een road movie door de binnenlanden van Brazilië. De verstrengelende hitten van de Sertao (of omstreken) voel je door de overbelichte manier van filmen. Twee mannen, een Duitser die geen zin heeft in de oorlog (nummer twee, het speelt zich af in 1942), en een plaatselijke nogal pessimistisch Braziliaan proberen beide hun eigen doel na te streven. Omdat doel te bereiken kunnen ze elkaar goed gebruiken en zo ontstaat er een vriendschap tijdens hun trip.
Cautiva, een Argentijnse film over een meisje die er achter kant dat haar ouders haar ouders niet zijn. Ze blijkt geadopteerd en haar echte ouders zijn slachtoffers van het militaire regime van generaal Videla. Een hartverscheurend verhaal dat net geen hartverscheurende film oplevert.
Beide films zijn filmische een 10 maar beide kunnen net niet de spanning vast houden waardoor ze terug glijden naar een 7.

De sfeer rond het festival is heerlijk, lekker eten in het Louis Hartlooper Complex of op het terras zitten. Mocht je vanavond geen tijd hebben zet het dan in je agenda voor volgend jaar, en pak dan een filmpje mee.