dinsdag, mei 09, 2006

Belle & Sebastian

Terwijl op het Leidseplein de voetbalfans elkanders hersens stonden in te slaan, speelde in Paradiso het briljante Belle & Sebastian. Na het matige voorprogramma, dat van hun manager de opdracht had gekregen lekker dynamisch te spelen, wat wonderwel gelukt is, de tempo wisselingen waren niet te tellen zoveel, begon een van de mooiste concerten uit mijn leven.

Nog nooit zo’n uitgebalanceerd prachtig concert meegemaakt als deze. Van het eerste nummer tot het laatste, allemaal waren ze perfect uitgekozen en uitgevoerd, met een gemak om jaloers op te worden. Het is ongelofelijk dat één band zoveel stijlen beheerst en toch een eigen geluid houd.

Stuart Murdoch, zanger, toetsenist en spil van de band, pakte de zaal helemaal in met zijn prachtige stem, praatjes tussen de nummers door en zijn ’Toontje lager’ danspasjes. De band is zo goed op elkaar ingespeeld en doet alle moeite om de nummers, tot in de perfectie, live tot hun recht te laten komen. Instrumenten worden het podium opgesleept voor drie belletjes op plingeltjes. Geen moment zakte het concert in elkaar, niets overbodigs. Dit concert was echt helemaal af.

Om half 12 liep de zaal leeg. Voldaan als volleerde ‘shiny happy people’ liepen we over het Leidseplein en er was weer vrede op aarde.

3 Comments:

Blogger Simon said...

Ik sluit me helemaal bij je recensie aan KB. Scotland's finest was zeer zeer de moeite waard. Een mooie mix van oude en nieuwe liedjes, zeer professioneel, humoristisch en met veel passie gebracht. Ze staan ook op Lowlands en dit lijkt me al reden genoeg om weer eens te gaan.

09 mei, 2006 13:33  
Blogger KB said...

Alleen voortaan niet meer, voor het concert, eten bij 'de klos' ben nu voor de tweede keer ziek geworden van dat vreten daar... Was vanacht behoorlijk de klos.

09 mei, 2006 15:15  
Blogger Wouter said...

Wonderlijk toch hoe ze het inderdaad weer voor elkaar kregen dat iedereen met een glimlach de zaal verliet. Erg leuk concert, met een ademloos luisterend publiek. Ben benieuwd of ze dat op Lowlands ook voor elkaar gaan krijgen.

10 mei, 2006 10:00  

Een reactie posten

<< Home