zondag, mei 14, 2006

Manchego en aceite

De tapas BBQ van gisteren was een daverend succes. Prima BBQ onder supervisie van een latente piromaan die ze lekker bruin bakte en vooraf een aantal tapas die er uitstekend in gingen.

Op aandringen hier dan het recept voor de Manchego en Aceite.

Ingredienten:

  • 1 stuk Manchego-kaas van ca. 500g, persoonlijk ga ik voor de zo oud mogelijke die je kunt vinden
  • 3 dl extra virgen olijfolie
  • 3 takjes verse rozemarijn
  • 1 takje verse tijm
  • 1 theelepel gekneusde zwarte peperkorrels
  • 1 theelepel grof zeezout
  • 2 geneusde teentjes knoflook, 3 is ook goed

Bereidingswijze:

plakjes van maximaal een halve centimeter snijden. Snijd de kaas in driehoekjes dat ziet er het mooist uit. Doe de rest van de ingredienten inclusief de olijfolie bij de manchego en sluit dit luchtdicht af en zet het in de koelkast voor 2 dagen of langer. Al maak ik het vaak drie kwartier van te voren klaar en dat is ook heel lekker.

Succes...

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

MMm heerlijk was het en dat vonden er meer. Volgende keer de gegrilde paprika's met zeezout serveren, op een wk feestje?!

15 mei, 2006 18:23  

Een reactie posten

<< Home