dinsdag, januari 31, 2006

De Razzies ...


De genomineerde voor de Razzies, de tegenhanger van de Oscars voor slechtste films, zijn bekend. Tom cruise heeft maar liefst drie nominaties aan zijn kleine broekje hangen.
Meer zie hieren hier.

America ontdekt nu ook dEUS

Onze vrienden gaan naar Amerika, om te touren in Maart. De recensies zijn goed dus niets kan ze meer stoppen...

Nog een reden om dan toch maar naar de HMH te gaan voordat zelf die zaal te klein wordt?

Theo Maassen: tegen beter weten in (try out)


Gisteravond gezien in de Flint, mijn favoriete (en de enige cabaretier waarom ik moet lachen): Theo Maassen. De man in kwestie is dus terug. Hard van zins zijn privé-guerilla tegen de bierkaai voor eens en altijd in zijn voordeel te beslechten. ‘Tegen beter weten in’ is de vijfde one-man-show waarin onze held uit Eindhoven op zoek gaat naar zin en betekenis. Hoe moet je je verhouden tot de dingen? De beschaving brokkelt af. De apocalyps komt met zevenmijlslaarzen aandenderen. Het einde der tijden is nabij. Is er een tegengif? Een nooduitgang? Is er iemand die weet hoe het verder moet? Ja. In ‘Tegen beter weten in’ ontvouwt Theo Maassen zijn meesterplan, waarin op relatief eenvoudige wijze de evolutie op een radicaal ander spoor wordt gezet. Er is hoop. Er is een oplossing. Er is een nieuw programma van Theo Maassen. Probeer hoe dan ook een kaartje te bemachtigen. Het is belangrijk.

maandag, januari 30, 2006

dEUS in de bierhal. Wie gaat?


Natuurlijk kan je ze de hele zomer zien op alle grote festivals. Natuurlijk hebben we ze allemaal al gezien in intieme kleine zaaltjes, maar het is wel dEUS...

Ben oprecht benieuwd hoe ze het doen in de bierhal. Want de omgeving is dan weliswaar desolaat, de zaal an sich is wel ok. Met name het geluid is vaak prima. En grote bands verdienen grote podia.

Er zijn nog steeds kaarten en zoals eerder gemeld is het na het concert nog lang nagenieten als Hot Lipzz en Jane (op verzoek van dEUS zelf!) hun plaatjes gaan draaien in een zaal die de magische naam Postbank-lounge heeft.

Ze schijnen inmiddels Via weer op de setlist te hebben. Dat intro bezorgt me nog immer een melancholische bibber en die wil ik wel weer voelen.

En tenslotte is dEUS groter dan gOD.

Wie gaat?

Morrissey naar Nederland


Eindelijk is het zo ver!
Morrissey komt naar Nederland!
10 april in de HMH. Nog niet officieel bevestigd door HMH of ticketmaster, dus de prijs is nog niet bekend.

2006 kan wel eens net zo'n mooi concertjaar als 2005 worden.

Nice!

En nu niet allemaal gelijk alle albums van Morrissey gaan downloaden...

vrijdag, januari 27, 2006

Grandaddy nokt ermee


Grandaddy gaat uit elkaar. Op Oor.nl valt te lezen dat het mede komt doordat ze simpelweg te weinig geld verdienden om rond te komen. Zanger/Gitarist Jason Lytle daarover: ‘Waarom zouden we dit onszelf aan moeten doen? Elke week weer opnieuw? Elke maand? Elk jaar?’

Mocht je derhalve een gebrand exemplaartje van de band in de kast hebben staan, wees dan bewust van het feit dat je hebt bijgedragen aan het feit dat nummers als Chrystal lake en summer here kids nooit meer live gespeeld zullen worden door de band die het heeft verzonnen.

Too bad...

Not amused

Tommie Cruise (de meest irritante persoonlijkheid van 2005 en wellicht van 2006 buiten Nederland) heeft het namens de Scientology voor elkaar gekregen dat een recente Southpark aflevering waarin hij beticht zou zijn van 'homofilie' niet uitgezonden werd. Lees verder hoe dit verhaal afliep, want Cruise is zeker vergeten dat er nog zoiets bestaat als internet en dat de hele wereld alsnog de aflevering kan bekijken. Of doen marsmannetjes niet aan internet? Via de link kan je ook de de betreffende aflevering bekijken, zolang Cruise (de Scientology) deze niet gehacked heeft.

John & Josh

Voor zover de link nog werkt!

Audio and video footage taken at the Dec. 21, 2005 QUEENS OF THE STONE AGE gig at the Wiltern LG in Los Angeles, where John Garcia, singer of QOTSA frontman Josh Homme's previous troupe KYUSS, joined QUEENS on stage for three songs from their influential hard-rock band's catalog, has been posted online at this location.

Believe the hype: Arctic Monkeys!!!!


Er zijn in Engeland weer nieuwe godenzonen opgestaan. Soms is de hype schromelijk overdreven, maar deze gastjes (nog geen 20 en ze wonen nog thuis) hebben echt een topalbum afgeleverd; Whatever People Say I Am, That's What I'm Not. Misschien hebben jullie de eerste officiele single ' bet you look good on the dancefloor' reeds gehoord, misschien ook niet. Ze verkochten de London Astoria al uit (cap. 1600) voordat ze een album uit hadden en het schijnt dat hun album in de eerste week beter verkoopt dan Definitely maybe van Oasis en de eerste van de Beatles. Kortom superlatieven schieten tekort, maar....... het is ook echt een wereldplaat die ze hebben afgeleverd. Je moet er (misschien) een paar keer naar luisteren maar hij gaat erin hakken, dat beloof ik je!

Mark Lanegan & Isobel Campbell: ballad of the broken seas


Een tip voor de donkere maanden; Mark Lanegan & Isobel Campbell hebben een cd uitgebracht met duets. Isobel is zangeres bij Belle & Sebastian en wie Mark Lanegan is weten de meesten die withoutmusic bezoeken wel. De cd is vandaag uit, dus spoed je naar de platenboer!

Het is niet de meest voor de hand liggende combinatie: het lieve meisje uit Belle & Sebastian met de oergrunger Mark Lanegan (ex-Screaming Trees en Queens Of The Stone Age). Isobel Cambell en Mark Lanegan klinken op 'Ballad Of The Broken Seas' dan ook als hemel en hel.

De twee leerden elkaar kennen in Glasgow toen Lanegan op toer was met de Queens Of The Stone Age. Hij vertelde haar dat hij fan van haar was en dat ze eens samen iets op moesten nemen. Campbell vond dat een goed idee en ging een aantal nummers schrijven met Lanegan in haar hoofd.
De samenwerking blijkt een gouden greep. In opener 'Deus Ibi Est' klinkt het duo hemeltergend mooi. In het nummer (latijn voor 'god is hier') hoor je Lanegan's dreigende gemompel met daarachter de engelenzang van Campbell. Het is goddelijke kost voor deze donkere winterdagen. Lanegan en Campbell maken countryachtige folk. De vrolijke noten op dit album zijn op één hand te tellen. De melancholie overheerst, daar kan zelfs Campbell's engelenzang niets aan veranderen. Tot en met de Hank Williams-cover 'Ramblin' Man' is 'Ballad Of The Broken Seas' zeer overtuigend. Helaas zakt de cd met '(Do You Wanna) Come Walk With Me' een beetje in. Gelukkig is 'Saturday's Gone' alweer een stuk beter en in afsluiter 'The Circus Is Leaving Town' hoor je weer de genialiteit van deze combinatie. Of hèt man-vrouw duo van de 21ste eeuw hiermee is opgestaan, moeten we nog even afwachten.

INFADELS



Hadden we het al over The Infadels gehad? Hier op Luisterpaal. En woensdag 1 maart in de HMH als afterparty van de Kaiser Chiefs (uitverkocht).
Best geinig, zelfs voor zo iemand als ik. Misschien begint mijn smaak te shiften. Ik laat me ook veel te veel voorlichten door M. Hejduk en K. Rockaway...

donderdag, januari 26, 2006

The Queen has arrived


A Modern stone age family...

De kleine is gekomen.

In other celebrity spawn news, Queens Of The Stone Age frontman Josh Homme and Brody Dalle of The Distillers are now parents of their first child, a baby girl. Camille Homme was born in a Los Angeles hospital on Tuesday, weighing in at 6lbs, 15 oz. The couple released a statement saying that "mother and daughter are doing very well".

Hoe het met Josh gaat wordt niet vermeld.

Lees ook.

Nada Surf

Voor de liefhebbers.... Nada Surf speelt 29 maart in Tivoli en 30 maart in de Effenaar! Het is maar dat je het weet.

woensdag, januari 25, 2006

Tool speelt op Roskilde



Roskilde heeft de eerste drie namen prijs gegeven die dit jaar in Denemarken aanwezig zullen zijn. Franz Ferdinand en Kanye West zijn wellicht best leuk, maar kreeg toch echt een verzakking toen eveneens bekend gemaakt wordt dat Tool komt spelen.

Tool... Weer live spelen... Brr...

dinsdag, januari 24, 2006

Parson Brown overtuigt in Db's



Db's is absoluut een van de fijnste plaatsen om te zijn in Utrecht. Het complex herbergt 17 oefenruimtes waar continue gebruik van gemaakt wordt, in het café-gedeelte kan je best lekker zuipen en er is een zaaltje waar regelmatig optredens plaats vinden. Afgelopen zondag was er een emo/indie rockmiddag. Drie bands waren uitgenodigd.

Eerste band was Parson Brown. Het nieuwe project van Danny Gordijn met trouwe strijdmakkers Mark Solleveld en Andre van Arnhem. Nieuw aan zijn zijde Erik Hessel op drums en op toetsen Rolf Hofkes. Danny was een tikkie ziek, dus volgens eigen zeggen niet goed bij stem. Daar bleek weinig van. Op het podium klonk zijn stem beter dan op de demo's die op de eigen site te horen zijn. Daarnaast bleek hij een charismatische frontman die met zijn band, met groot gemak allemaal eigen werk de zaal in slingerde. Geen moeilijk geneuzel maar lekker in het gehoor liggende groeiplaatjes met allemaal ergens een dan wel verrassende, dan wel een nummer-verdieping-gevende twist.

Tweede band was het meer dan povere Ivan Drago. Veel verwachtingen mag je ook niet hebben van een band die zich vernoemt naar een karakter uit de Rocky-serie (je weet wel die Rus die, in de vermaledijde eighties, ervoor zorgde dat een tijdje iedereen een al dan niet geslaagd blockheadje had). Drie nummers volgehouden, toen rap weer naar de aangename bar. Als laatste kwam het Duitse Face-about-Face. Muzikaal niet echt onaardig, maar om te kijken tamelijk pittig. Voor het eerst in Nederland en zich hevig verbazend dat naar een concertzaal mensen komen met instrumenten op de schouder. De leadzanger had een jolig alpenmutsje, de gitarist en bassiste een leuk op elkaar afgestemd streepjes-shirt. Was bij Parson Brown nog een redelijke opkomst, bij Ivan Drago was dat al gehalveerd, bij de Face-about-Face waren er nog slechts 18 mensen in de zaal. Halverwege nog zes. De plaatsvervangende schaamte kreeg volop de ruimte. Met name omdat de geluidsman van Db’s nog riep om ‘nog een liedje’ met een veel te grote grijns op het gelaat, nadat de band met een teleurgestelde blik in de ogen hun gitaren wegzette. Het eerste optreden in Nederland zal ze nog lang heugen...

Parson Brown kan gewoon doorgaan met lekkere liedjes maken en concerten zijn altijd aangenaam zodra de set een opbouw heeft die ervoor zorgt dat de nummers telkens beter worden.

Smashing pumpkins weer bij elkaar?



Op een uitgelekt lijstje van Coachella festival in California prijkt de naam de smashing pumpkins. Enige tijd geleden had Corgan al een noodkreet geuit in The Chicago Post. Zijn solo-project was niet echt een succes en het publiek breef maar schreeuwen om pumpkins nummers. In de noodkreet meldde hij al dat hij niks liever wilde dan verder gaan met de band, maar hij wel met de échte pumpkins aan het werk wilde.

Dat lijkt nu te gaan lukken. D'Arcy zal waarschijnlijk wel weer vervangen worden door Melissa Auf Der Maur. Geruchten op internet verzameld door graz.nl doen eveneens vermoeden dat ze ook Europa aan gaan doen.

The Pumpkins... Heb er toch erg veel goede herinneringen aan. Een rockband zonder slaggitarist kan bijna niet en toen ik sprak met topgitarist Marco van Garcia (die doen het dan weer met één gitaar...) en hij vroeg of zijn gitaargeluid 'pumpkins' of 'deftones' moest klinken, was ik gelijk voor 'pumpkins'.

Kortom na weer van de sokken geblazen te zijn door The Pixies afgelopen zomer, zie ik het ook wel weer zitten om cherub rock, rocket, I am one of silver fuck live te horen. Die kans wordt dus groter en groter...

vrijdag, januari 20, 2006

De revival van de gebreide trui

De nieuwe president van Bolivia, Evo Morales, loopt geregeld in een gebreid alpaca (een lamasoort) truitje rond in plaats van 3-delig. Hij was al eerder leider vd cocaboeren en lijkt nu het formele exportproduct van het land, de alpaca trui, te steunen. Met zijn nieuwe koers wil hij duidelijk Bolivia weer op de kaart zetten. Open de link voor nog meer foto's van gestreepte truitjes.

donderdag, januari 19, 2006

Absurd, absurdistischer, absurdistisch

Zin in wat absurdisme, bekijk de link of het boek.
Gisteravond ook te zien in De wereld draait door. Beetje vreemd, maar wel lekker.

King Khan in dB's


Uw verslaggever R.H. was afgelopen dinsdag aanwezig in dB's om The King Khan And BBQ Show live te aanschouwen. Minimalistisch als het was riep het zoete herinneringen aan Oblivians en aanverwante artikelen op. Sfeerverhogend was het feit dat het kleine achterzaaltje van dB's werd gebruikt. Dit betekende dat de band voor en in het publiek kon spelen wat zanger/gitarist Khan veel en graag deed (gekleed in cocktailjurkje).
Rauw en ongecompliceerd, bier zuipen, chaos en poppers. Als je daarvan houdt, is dit zeker iets voor jou.
Als bonus nog een clipje!

Het heetste vinyl-duo

DJ's Hotlipzz & Jane C. Kramer zijn door naar de volgende ronde.
Ze zullen op verzoek van dhr. Barman de muziek verzorgen op het na-feestje van dEUS in de Heineken Music Hall op 28 februari.
Lees hier het persbericht.
Wij als klein landje mogen trots zijn op onze stoere meiden.
Zet hem op!! Wij komen ook.

dinsdag, januari 17, 2006

Goed nieuws voor de concertbezoekers

Bouwbedrijven die verstand hebben van het realiseren van poppodia opgelet! In kleine en middelgrote gemeentes is volgens Het Financieele Dagblad een ware hausse aan nieuwe poppodia aan de gang.

In gemeentes als Purmerend, Heerhugowaard, Amersfoort, Enschede, Amstelveen en Dordrecht wordt flink nagedacht over de bouw van een plaatselijke poptempel. In 25 plaatsen zou worden nagedacht over een nieuw podium of de verbouwing van een bestaand gebouw.KostenMet de bouw van een poppodium zijn behoorlijke bedragen gemoeid. Een kleintje kost toch al snel drie tot vier miljoen euro. Voor een middelgroot poppodium wordt gemiddeld tussen de zeven en negen miljoen neergeteld. Een groot formaat kost tussen de twaalf en vijftien miljoen.

donderdag, januari 12, 2006

Who's your daddy?

Het bekende 'in mei leggen alle vogels een ei' klopt als een bus. De volgende vogels hebben al verklapt dat ze een eitje gaan leggen (Silvie en Rafa, Mr en Mrs. Pitt, J. Homme, en..). En nu dus ook dit stel (zie foto) Dave Grohl en vrouw. Voor hem voortaan pampers in plaats van drumstokjes?
Gegroet uw roddeltante.


woensdag, januari 11, 2006

Legende verfilmd


Potverdomme, wat pakte Hurt, het nine inch nails nummer dat uitgebracht werd kort nadat Johnny Cash was overleden, je hard bij je kloten. Een groot man was doodgegaan. Een abnormaal lange carrière kwam ten einde. Na grote successen gevierd te hebben, door diepe dalen gegaan te zijn en vele (terechte) hits op zijn naam te hebben staan.
Tot vlak voor zijn dood was de muziek die hij maakte betekenisvol, prachtig en emotie-opwekkend.

Zo'n man verdient een film. En die krijgt hij. Joaquim Phoenix zal hem vertolken en Reese Witherspoon zal zijn grote liefde June Carter spelen. Helaas stopt de film voordat Cash door Rick Rubin werd geadopteert en zijn meesterwerken American Recordings werden gemaakt. Toch blijft er genoeg stof over om waarschijnlijk een zeer boeiende film te zien over een der grootsten die de muziek ooit heeft voortgebracht.

Vanaf 2 februari zal de film in Nederland te zien zijn.

dinsdag, januari 10, 2006

Morrissey? Ja! Morrissey


Natuurlijk bekend als frontman van The Smiths, maar zijn solo carrière is inmiddels al vier keer zo lang. The Smiths vond ik vroeger altijd een goede band, zag ze bij The Tube op de VPRO (met Jools Holland als presentator, toen al een grootheid) en zag hem nichterig dansen met een bos tulpen in zijn broek. Vond hem altijd een beetje pathetisch, maar veer nog immer op als The Smiths op de radio gedraaid wordt.

De definitieve omslag kwam toen ik Irish Blood, English heart hoorde. Veel beter kan een nummer niet worden. De rest van het album You Are The Quarry is ook van een grote schoonheid. In feite is het een ouderwetse crooner met een waanzinnige snik in zijn stem en dat alles begeleid door een stel jonge honden die apetrots zijn om met de meester te mogen spelen.

Begin april komt zijn nieuwe album uit. Het zal Ringleader of the Tormentors gaan heten en het album is geproduceert door Tony Visconti die T-Rex haar unieke geluid gaf en David Bowie vaak ondersteunde. Het album is opgenomen in Rome dat, naar verluidt, altijd al een grote inspiratiebron is voor Morrissey.
Een fansite die op een sneak hearing was omschreef het als volgt: At 46, Morrissey's trademark croon is limber as he snakes around difficult vocal lines, evoking Bowie and stars of 1940's MGM musicals as he sings of mortality, lost love and, surprisingly, optimism about the future.

Als je dan ook bedenkt dat er een nummer opstaat waarvan het string arrangement is geschreven door Ennio Morricone en het nummer als titel heeft: Dear God Please Help Me is het, lijkt me, onmogelijk om niét benieuwd te zijn naar dit album.

Nu maar hopen dat hij eindelijk een keer naar Nederland komt.

maandag, januari 09, 2006

Magnus video

Altijd al afgevraagd wat er in het koffertje zat van Vincent Vega en Jules Winnfield. Tom Barman heeft hem in handen gekregen. Zie deze videoclip van Magnus! Met Tarantinoiaanse trekjes en Marlies Dekker Lingerie om de billen van Mauro en een fantastische drumband!

Voor nog meer dEUS video's, kijk hier.

Nieuwtjes van Studio Brussel

Op de site van Studio Brussel staan altijd leuke nieuwtjes... een kleine selectie:

Massive Attack werkt aan nieuwe nummers. Hun vijfde zal 'Weather Underground' heten, maar verschijnt pas volgend jaar. Om die periode te overbruggen, brengt de band eind maart 'Collected' uit, een Best Of. Het wordt een dubbelaar, met enerzijds de hits, en anderzijds zeldzame en herwerkte nummers. Een dvd zit er ook bij, met alle videoclips. De nieuwe single op 'Collected' is 'Live With Me', met de stem van Terry Callier.

De platenmaatschappijen Warner, EMI en Sony gaan in beroep tegen de uitspraak dat 'Frozen' van madonna plagiaat is. Op 18 november besliste de kortgedingrechter van Bergen dat het gebaseerd is op een nummer van Salvatore Acquaviva. Sindsdien mag 'Frozen' niet meer gedraaid worden in België. Het beroep zal worden ingediend op 24 januari.

Barry Gibb, frontman van The Bee Gees, heeft het huis van wijlen Johnny Cash gekocht. The Man in Black woonde 35 jaar in het huis in Nashville, met zijn vrouw June Carter. Barry is van plan om er nummers te schrijven. Volgens hem werkt de omgeving inspirerend. Begin februari gaat trouwens 'Walk The Line' in première, een film over het leven van Mister Cash.

Live brengt in april een nieuwe plaat uit. Het is al hun zevende, en de titel is 'Songs from Black Mountain'. Meer detail zijn er nog niet, maar de eerste single, 'The River', kun je wel al beluisteren. Klik daarvoor hieronder!
Quicktime
Media Player high
Media Player low

Motorpsycho speelt op 7 mei in het Koninklijk Circus in Brussel. The Love Substitutes, de band met o.a. Mauro en Rudy Trouvé, spelen in de ABclub op 1 februari. De concerten van Praga Khan op 24 en 25 februari zijn uitverkocht. Er zijn nog tickets voor 23 februari. Ook voor The Magic Numbers op 26 februari in de Botanique zijn er geen tickets meer.

Vote: Parson Brown, Nog meer U-City Rock & Roll

Dat tegenwoordig alle goede muziek uit het Gent van Holland komt is wel bekend. Hier is weer zo'n Utrechts bandje dat onze steun verdient: Parson Brown. klink hier , en doe je goede daad voor vandaag.

zaterdag, januari 07, 2006

U-city rock n' roll

Voor fans van de Utreg-scene het volgende:
Donderdag 12 januari speelt Moskowicz, de band met de grootste mond van Utrecht in café Flitz naast de winnaar van Het Uur U Land of Airplanes. Entree is slechts 2 euro.
Zaterdag 28 januari speelt Moskowicz, de hardste band van Utrecht in Ekko. Op dezelfde avond in dezelfde tent speelt Garcia, de strakste band van Utrecht. Entree is 5 euro.
Mooi!

vrijdag, januari 06, 2006

Dvd van mister Bat Cave.

In menig jaarlijstje van beste concert was onze Nick Cave, de vleermuizen vanger van de concertje zalen, met zijn ´Bat´ seeds, terug te vinden. Genoeg reden om te melden dat er een DVD uit komt met de legendarische tour film THE ROAD TO GOD KNOWS WHERE en LIVE AT THE PARADISO.

donderdag, januari 05, 2006

PRIJSWINNAAR !!!!!!!!!!!!!!!!!!

De prijswinnaar van de allereerste prijsvraag op withoutmusic, de dEUSquiz, is geworden:

tromgeroffel

------ Maxim Hejduk -------

We hebben in Antwerpen lang gezocht naar een toepasselijke prijs... in de beroemde kammenstraat zagen we hem dan eindelijk staan:

Hit Hot 21st

designed by Danny Chan uit Hong Kong (zie foto hiernaast).


Veel plezier ermee. Hij komt zo spoedig mogelijk naar je toe rollen!

woensdag, januari 04, 2006

Ad Visser duikt weer eens op


Natuurlijk kennen we hem allemaal van Toppop. Nadat hij stopte met het presenteren van dit programma bleef hij actief bezig om in het nieuws te komen. Zo predikte hij ooit tantra-sex en beweerde zonder zijn penis aan te raken (of te laten raken), er in te slagen om zijn eigen sperma tegen zijn eigen kin te spuiten. Dat is natuurlijk gewoon grote klasse, laten we wel wezen.

Enfin. De gewezen presentator heeft tijd over en heeft het langste lied ooit geschreven. 1.050 coupletten, en een tijdsduur van acht uur en 42 minuten. Ook daar mag je respect voor hebben.

Dit project gaat binnenkort gebracht worden. Doe er je voordeel mee.

Klinkende namen op Noorderslag

- PERSBERICHT -

The Alternative presenteert 16 acts op Eurosonic/Noorderslag
Boekingskantoor Willem Venema met (inter)nationale artiesten in Groningen

Het eerste festival van 2006 is steevast het Noorderslagweekend in Groningen. Een driedaags evenement met meer dan 180 bands en artiesten en daarnaast het belangrijkste showcase- en netwerkevenement van Europa. Met 16 acts uit de stal van The Alternative verspreid over Eurosonic op 12 en 13 januari en Noorderslag op 14 januari is, het boekingskantoor van Willem Venema goed vertegenwoordigd op het festival.

Vorig jaar nog presenteerde The Alternative de bands Voicst, Bettie Serveert, Jasper Steverlinck, El Tattoo del Tigre en The Go! Team aan de Europese markt. Dit jaar ziet het lijstje er als volgt uit:

EUROSONIC donderdag 12 januari

Stuart A. Staples, leadzanger van Tindersticks
Stadsschouwburg, 22.50 – 23.35 uur

Gare du Nord, loungy mix van blues en jazz
News Café 23.45 – 00.30 uur

Clor, een van de toppers op het afgelopen Londen Calling
Vera, 01.15 – 02.00 uur

EUROSONIC vrijdag 13 januari

C-Mon & Kypski (DJ-set), nieuw album gepland in voorjaar 2006
News Café, 20.45 – 21.30 uur

Charlie Dée, debuutalbum Where Do Girls Come From verschijnt in januari bij PIAS.
Huize Maas, 20.45 – 21.30 uur

DeLaVega, Vlaams collectief dat in eigen land goed scoort met debuut Falling Into PLace.
Stadsschouwburg, 21.25 – 22.10 uur

LaLaLover, songwriter en multi-instrumentalist Tom Kestens. Verdiende zijn sporen met het Gentse Das Pop.
Huize Maas, 22.15 – 23.00 uur

Mystery Jets, een van de best bewaarde geheimen van Engeland
De Beurs, 22.50 – 23.35 uur

Pete Philly & Perquisite, betekenis voor de Nederlandse hiphop: het genre met één plaat naar een hoger niveau tillen. Winnaar Zilveren Harp 2005.
Huize Maas, 23.00 – 23.45 uur

The Answer, Noord-Ierse band die op eigentijdse wijze de jaren ’70 rock laat herleven,
Mutafides, 23.45 – 00.30 uur

Shout Out Louds, maakt melodieuze pop/rock liedjes in de stijl van Velvet Underground, The Cardigans en Belle & Sebastian.
Vera, 01.15 – 02.00 uur

The Rhythm Junks, een pittige muzikale bouillabaisse van beatnik big band swing over mad camel blues met sweaty, sticky fonk.
Koster, 24.00 – 01.00 uur

Teddy Thompson & band, zoon van Richard Thompson die in het straatje zit van Rufus & Martha Wainwright. Werkte ook al met ze samen.
Grand Theater, 01.15 – 02.00 uur

NOORDERSLAG zaterdag 14 januari

Stevie Ann, jonge singer/songwriter, Essent Award winnaar 2006 en winnaar Zilveren Harp 2005.
Oosterpoort - Marathonzaal, 21.15 – 22.00 uur

MissAntarctica, Lost Electricity is een verrassend debuut met elf uiterst sterke gitaarsongs, aldus Planet.
Oosterpoort - Grolsch Foyer, 22.00 – 22.45 uur

Charlie Dée, debuutalbum Where Do Girls Come From verschijnt in januari bij PIAS.
Oosterpoort - Marathonzaal, 00.10 – 00.40 uur

www.thealternative.nl / www.noorderslag.nl

- EINDE PERSBERICHT -

dinsdag, januari 03, 2006

Balkunstenaar

gejat van planet. Open deze link en zie de balkunstenaar aan het werk.