maandag, januari 09, 2006

Nieuwtjes van Studio Brussel

Op de site van Studio Brussel staan altijd leuke nieuwtjes... een kleine selectie:

Massive Attack werkt aan nieuwe nummers. Hun vijfde zal 'Weather Underground' heten, maar verschijnt pas volgend jaar. Om die periode te overbruggen, brengt de band eind maart 'Collected' uit, een Best Of. Het wordt een dubbelaar, met enerzijds de hits, en anderzijds zeldzame en herwerkte nummers. Een dvd zit er ook bij, met alle videoclips. De nieuwe single op 'Collected' is 'Live With Me', met de stem van Terry Callier.

De platenmaatschappijen Warner, EMI en Sony gaan in beroep tegen de uitspraak dat 'Frozen' van madonna plagiaat is. Op 18 november besliste de kortgedingrechter van Bergen dat het gebaseerd is op een nummer van Salvatore Acquaviva. Sindsdien mag 'Frozen' niet meer gedraaid worden in België. Het beroep zal worden ingediend op 24 januari.

Barry Gibb, frontman van The Bee Gees, heeft het huis van wijlen Johnny Cash gekocht. The Man in Black woonde 35 jaar in het huis in Nashville, met zijn vrouw June Carter. Barry is van plan om er nummers te schrijven. Volgens hem werkt de omgeving inspirerend. Begin februari gaat trouwens 'Walk The Line' in première, een film over het leven van Mister Cash.

Live brengt in april een nieuwe plaat uit. Het is al hun zevende, en de titel is 'Songs from Black Mountain'. Meer detail zijn er nog niet, maar de eerste single, 'The River', kun je wel al beluisteren. Klik daarvoor hieronder!
Quicktime
Media Player high
Media Player low

Motorpsycho speelt op 7 mei in het Koninklijk Circus in Brussel. The Love Substitutes, de band met o.a. Mauro en Rudy Trouvé, spelen in de ABclub op 1 februari. De concerten van Praga Khan op 24 en 25 februari zijn uitverkocht. Er zijn nog tickets voor 23 februari. Ook voor The Magic Numbers op 26 februari in de Botanique zijn er geen tickets meer.