dinsdag, januari 24, 2006

Smashing pumpkins weer bij elkaar?



Op een uitgelekt lijstje van Coachella festival in California prijkt de naam de smashing pumpkins. Enige tijd geleden had Corgan al een noodkreet geuit in The Chicago Post. Zijn solo-project was niet echt een succes en het publiek breef maar schreeuwen om pumpkins nummers. In de noodkreet meldde hij al dat hij niks liever wilde dan verder gaan met de band, maar hij wel met de échte pumpkins aan het werk wilde.

Dat lijkt nu te gaan lukken. D'Arcy zal waarschijnlijk wel weer vervangen worden door Melissa Auf Der Maur. Geruchten op internet verzameld door graz.nl doen eveneens vermoeden dat ze ook Europa aan gaan doen.

The Pumpkins... Heb er toch erg veel goede herinneringen aan. Een rockband zonder slaggitarist kan bijna niet en toen ik sprak met topgitarist Marco van Garcia (die doen het dan weer met één gitaar...) en hij vroeg of zijn gitaargeluid 'pumpkins' of 'deftones' moest klinken, was ik gelijk voor 'pumpkins'.

Kortom na weer van de sokken geblazen te zijn door The Pixies afgelopen zomer, zie ik het ook wel weer zitten om cherub rock, rocket, I am one of silver fuck live te horen. Die kans wordt dus groter en groter...