donderdag, juni 08, 2006

Blaffende Affen geven startsein van een hete zomer


Nog geen half jaar geleden werd voor het eerst een ruimte gehuurd bij Db's en inmiddels gaven gisteravond (woensdag 7 juni) de Blaffende Affen alweer hun derde optreden. Plaats van handeling was ACU in Utrecht.

De band werd aangekondigd als een band vol intriges, verslavingen en zwangerschappen. Deze elementen kwamen eigenlijk allemaal aan bod in het eerste bezwerende en prettig uitgesponnen nummer. Zorgvuldig voortgestuwd door drummer Dr. Jeep en de zwangere -maar niet minder prachtige- bassiste HotLipzz, drapeerde gitarist Rodney Handsom rijkelijk gekleurde geluidstapijtjes over het kosmische geluid van de band. Wellicht het grootste wapen van de band is het aantrekkelijke zangduo Nina Hell en blikvanger Billy Madly (foto). Nina Hell heeft een soulstem die nu eens niet wordt misbruikt door gladde deuntjes, maar tot volle wasdom komt in de stevigere alternatieve rock die de Affen brengen. Zanger Madly is een sekssymbool die het beste van Mark Lanegan, Jim Morrison en Robin van Persie in zich verenigt.

De opbouw van de set is erg goed en de band lijkt het perfecte antwoord te zijn voor goede feesten en festivalletjes die een energie-input nodig hebben. Het repertoire is nog niet uitgebreid, maar de nummers die tot dusver op de setlist (een combinatie van eigen werk en wat citaten van Monster Magnet, Rammstein en X) staan, bezorgen publiek en band een reden tot het uiten van positieve emoties. Dat was dan ook precies wat er gebeurde. Na een kleine drie kwartier waren de nummers op en werd het publiek achtergelaten met suizende oren, een grote grijns en zin in meer. Dat kwam. Een al eerder gespeeld nummer werd met nóg meer overtuiging gespeeld en gaf het officiële startsein voor een hete zomer.

10 Comments:

Blogger KB said...

Zo te horen lijkt het een beetje op het weergaloze concert dat de rockers van Roxette een 15 jaar geleden gaven in Paradiso. Zij speelde hun heel set tweemaal om zodanig een strakke 50 minuten super entertainment neer te zetten. Waarna ze in hun toegift, nogmaals de Hit, die op dat moment al twee keer gespeelt was, vol overgave ten gehore brachten voor het uitzinnige publiek.
Kan ik deze vergelijking schaamteloos maken?

08 juni, 2006 17:05  
Anonymous Anoniem said...

Hey luitjes! Even voor de grap op jullie gegoogled! Was echt een enorm leuk optreden op het Spontaan feest in het ACU. Jullie Duitstalige Polar-Beer nummer kunnen jullie zo uitbrengen. Gegarandeerd een regelrechte zomerhit als je het mij vraagt!
Groetjes Ike

10 juni, 2006 00:51  
Blogger KB said...

aaa.. spelen ze dat nummer van Grauzone...

10 juni, 2006 01:00  
Blogger Maxin Hejduk said...

Jezus kb...
Roxette?
Je hebt duidelijk deze band nog niet gezien. Er is een set van een stuk of vijf eigen nummers, een (zeer fraai) bewerkte cover van Negasonic Teenage Warhead van Monster Magnet en hierboven genoemde medley van Polar Bear en rammstein.

Het publiek wilde meer en kreeg een toegift. Toen werd een eerder nummer nogmaals gespeeld.

Je vergelijking slaat derhalve de plank behoorlijk mis...

Ga ze zien!!!

10 juni, 2006 10:36  
Blogger KB said...

Klinkt heftig... dan wil ik ze wel nog zien voordat ze doorbreken.... met dit soort bandjes kan het in eens heel hard gaan.

10 juni, 2006 10:48  
Blogger KB said...

by the way... ik heb twee tickets voot Tool.

10 juni, 2006 10:48  
Blogger Maxin Hejduk said...

het is echt de moeite waard! Ik verwacht ze wel op feestjes van Moira, nog een keer in de Flitz of bij presentaties van de albums van Garcia of Moskowicz. Kansen genoeg gosur!

De mp3'tjes op myspace zijn iig niet representatief voor datgene wat ze live brengen.

10 juni, 2006 12:13  
Blogger KB said...

Het is vandaag een mooi dag meneer Hejduk... kaartje Nick Cave in Antwerpen vallen zo juist op de deurmap...

10 juni, 2006 14:25  
Blogger Maxin Hejduk said...

Ah! Sehr schön!

En? Zitten we op rij 1?

10 juni, 2006 16:04  
Blogger KB said...

Ik ben bang dat we zijn snor van een afstandje moeten bekijken...

10 juni, 2006 20:57  

Een reactie posten

<< Home