woensdag, juni 07, 2006

Waarom we de Argentijnen niet té veel moeten vrezen


Het is nu ongeveer een jaar geleden. Het jeugd-WK in Nederland. Aanstaande groten der aarde kwamen naar Nederland om te strijden om de wereldtitel. Nederland haakte af in de kwartfinale tegen Nigeria (met de briljante Mikel, volgend jaar Chelsea), maar dat mocht de pret niet drukken. Op het fietsje in je korte broek en hempje naar de Galgenwaard trappen om te kijken naar Brazilië, Argentinië of Marokko.

Biertje erbij, jointje dat kwistig rond ging en naar prachtig en zeer spannend voetbal kijken. Kan slechter!

Prachtig was de entourage bij Marokko-Italië in de kwartfinale. De Marokkanen wonnen na pingels en de Galgenwaard trilde onder een prachtig fanatieke groen/rode zee. Dat fanatisme ging helaas de verkeerde kant op, enkele dagen later toen er verloren werd van Nigeria. Maar dat was in Kerkrade. Logisch.

Brazilië dient nu wereldkampioen te worden, want de follow-up is dramatisch. Geen enkele voetballer kon me bekoren. Hooguit het leuke rechtsbackje Rafinha (nu spelend bij Schalke 04). Reeds over vier jaar zullen de Kanaries problemen gaan krijgen om een goed elftal op de been te krijgen. Dan weet u dat vast.

Het mooiste team was natuurlijk de latere winnaar Argentinië. De fantastische Lionel Messi toonde zichzelf voor het eerst echt en dat was geweldig. De snelheid en balbehandeling van het kleine Argentijntje was nog nooit vertoond in Utrecht. Ook de piepjonge aanvaller (en invaller) Agüero was een lust voor het oog. Een buitenspeler zoals je zelden ziet. Rap en in het bezit van een passeerbeweging die zijn tegenstander continue in de luren legde.

Ondanks de briljante Messi was mijn grote favoriet Fernando Gago (foto). Een sierlijke middenvelder die de opbouw verzorgde. Een speler die de bal had, en zo niet hem wílde hebben, prachtige pass in de benen en gezegend met een overzicht die we ons nog kunnen herinneren van een andere grote Argentijnse middenvelder: Fernando Redondo (de man met de mooiste actie ever in de Champions League, ga maar eens google'en). De jongeling speelt momenteel bij Boca Juniors en is een van de favorieten van Diego Maradona en de overige fans in La Bombonera. Volgens de Argentijnse media is hij nú al beter dan Redondo.

Maar hij is niet geselecteerd... Het leeghoofd van Internazionale Esteban Cambiasso zal op zijn plek spelen. Dit is het beste nieuws voor het Nederlands Elftal sinds het nieuws dat Marco van Basten bondscoach werd. Hebben we alleen nog maar rekening te houden met Lionel Messi.

De vrees is ietsjes minder groot...

1 Comments:

Blogger Rodney D. Handsom said...

En eindelijk begint het vanavond!
En volgend jaar de EK in eigen land. Oooooohhhh

09 juni, 2006 09:18  

Een reactie posten

<< Home