maandag, juni 05, 2006

Tweede lading Lowlands namen valt (ietsjes) tegen


De eerste emmer die werd leeggestort was uiterst lekker. Arctic Monkeys, Magic Numbers, Belle & Sebastian, DJ Shadow, Bloc Party, Urban Dance Squad en anderen maakten grote indruk. De tweede lading heeft, als het aan mij ligt, een minder grote impact.

Traditiegetrouw mag Smeets deze aankondigen op pinkpop. Dat doet uiteraard gelijk herinneringen oproepen. Na twee dagen best wel kutweer en bandjes kijken die nogal wisselden van kwaliteit, mocht de pinkpopfather het lowlandslijstje opdreunen. Staande op zo'n meter of vierhonderd van het podium, met een laf festivalbiertje in de ene hand hoorden we onze Jan opeens kioes zeggen... Plots waren we wakker, zei hij daar, ingeklemd tussen Hesser Nova en Monster Magnet, nu niet per ongeluk Kyuss?

De andere hand werd rap uit de broekzak getoverd en vormde een triomfantelijk vuistje. Bij het horen van de nieuwe namen (niet van Smeets, maar via een digitaal nieuwsbriefje, we worden ouder en praktischer...) Placebo, Snow Patrol, Danko Jones, Epica, The Veils, Wolfmother, Zero 7, Xavier Rudd, Psapp, Kelley Polar, Macaco, Fink en Eugene Hutz, heb ik die aandrang minder.

Maar wellicht liggen we over een half jaartje gewoon weer voor het Postkantoor of dat geile GWK (VVV is er OOK al niet meer bij!) om kaartjes voor Wolfmother (foto) te halen...
De afgelopen jaren hebben namelijk geleerd dat Lowlands erg goed is, in het vinden van leuke bandjes.

Ik verwacht ondertussen weer erg veel van de derde lading.

2 Comments:

Blogger KB said...

Hoe lang zit er tussen 'het laatste concert' en 'het eerste van de reunie'? 11 jaar lijkt mij een mooie periode... Kioes in de derde lading band? Dromen mag altijd.

05 juni, 2006 21:13  
Anonymous Anoniem said...

This site is one of the best I have ever seen, wish I had one like this.
»

22 juli, 2006 08:57  

Een reactie posten

<< Home