woensdag, juli 04, 2007

Legendarisch optreden van Queens of the Stoneage


The Queens of the Stoneage waren weer eens in het land en dat zal niet licht vergeten worden. Een briljante set bezorgde een stampvolle Paradiso een onvergetelijke avond. Snoeihard en overwegend kraakhelder werden de Josh Homme riffs de zaal in gepleurd. Dit keer gesecondeerd door vaste gitarist Troy van Leeuwen, drummonster Joey Castillo en twee nieuwe jongens: een bassist met een meer dan verdienstelijke tweede stem en een knapie die toetsen speelde en her en der de derde gitaar oppakte.

Hooguit de enige teleurstelling was het gemis van de staande microfoon, dat duidelijk maakte dat Mark Lanegan er niet bij zal zijn. Maar met die teleurstelling was al afgerekend toen geopend werd met Monsters in the parasol. Vervolgens volgde een set die liet blijken dat het nieuwe album Era Vulgaris thuis hoort in het rijtje van het beste dat onze woestijnvrienden gemaakt hebben en de geijkte paden werden vermeden. Geen No One Knows, Lost art of Keeping a secret of feel good hit of the summer, maar nummers die niet vaak voorbij komen tijdens optreden van QOTSA. Zo was er een zinderende versie van Better living through chemistry en werden I think I lost my headache en If Only gespeeld.

Josh Homme startte met de woorden let's do this en het bleek dat de band er onvoorstelbaar veel zin in had. De chemie spatte van het podium en het leek alsof vele nummers na lang broeden eindelijk een keer voor publiek gespeeld mochten worden. Het als zijn persoonlijke favoriet aangekondigde Regular John had een zeer uitgebreide en spannende jam in het midden en toen uiteindelijk werd afgesloten met een -in absurde perfectie- gespeelde A Song for the dead (en dat zonder de stem van God...) was mijn rock- en gitaarhart drie keer groter geworden.

Homme bleek eens te meer de belangrijkste vertegenwoordiger van gitaarmuziek van deze tijd (of alle tijden?) en ik bedank mother to be B. met een nederige buiging, dat ze haar kaartje vanwege té zwanger aan mij wilde doorpassen.
Edit:
Nog even schuimbekken? hier de setlist:
Monsters
Burn the Witch
Misfit Love
If Only
Sick, Sick, Sick
Avon
Do it Again
Headache
Turnin on the Screw
Hollow
Little Sister
Battery Acid
3's & 7's
Better Living
Go w/ the Flow
Regular John
Encore:
Run Pig Run
Song for the Dead

4 Comments:

Anonymous Anoniem said...

< heefthierverdernietsaantoetevoegen >

04 juli, 2007 10:58  
Anonymous Anoniem said...

ik ook niet... dekt de lading volledig. En niet eens pijn in de headbangerspier in de nek...

04 juli, 2007 15:23  
Blogger Simon said...

Zo te lezen behoorlijk kut dat ik er niet bij kon zijn, hoewel ons verblijf in Portugal ook weer zeer de moeite waard was.

04 juli, 2007 15:38  
Blogger Unknown said...

hm. kan geen excuus verzinnen waarom ik er niet was.STOM.
Zie ik zondag nog iemand bij Bjork in het zonnetje in het Westerpark?
Alain misschien????

05 juli, 2007 14:37  

Een reactie posten

<< Home