donderdag, maart 30, 2006

Anton Corbijn van plagiaat beticht door Robert Smith.



We are getting preliminary reports that Robert Smith (lead singer of The Cure) is looking to stop further production of the album "Playing The Angel". It is said, through sources, that Robert has a concern that the "Mister Feathers" character that Anton Corbijn created for the "Playing The Angel" cover bears more than a passing resemblance to the cover for The Cure's "Boys Don't Cry" single.

De narcissus R Smith kreeg in zijn jeugd vaak de Rorschachtest voorgeschoteld. Het is dan ook niet zo vreemd dat hij vermoed dat onze Anton, die inspiratie loze loser, een cover van de Cure heeft gebruikt als voorbeeld voor de Depeche Mode plaat.

En inderdaad als je het zegt zie je het ook, zoals die wolk die op Arafat leek.

woensdag, maart 29, 2006

Jackie Chan gewond door verkeerde schoen.


Jackie Chan is gewond geraakt tijdens opnamen van zijn nieuwe film.

Een stuntman gaf hem een trap in zijn buik. Normaal gesproken is dat voor onze Jackie geen probleem. Alleen had deze stuntman, per ongeluk, verkeerde schoenen aan. Hier naast een afbeelding van de bewuste schoen.

Laten we met zijn alle duimen voor Jack dat hij er weer snel boven op is.
Beterschap!

The Strokes ook al in de HMH...


Op 11 juli aanstaande. Kaarten zijn 31 Euro (excl. afzetkosten). Voor de voetballiefhebbers: het WK is dan al voorbij.

Voorverkoop start zaterdag.

Lowlands geeft eerste namen


- Muse
- Wir sind helden
- Magic Numbers

In de categorie bands die ik wel wil zien een score van twee op drie en dat bandje dat ik niet hoef te zien, zorgt ervoor dat meer dan de helft van de bezoekers de drukte van de Alpha opzoekt. Een zeer aardige score!

dinsdag, maart 28, 2006

Hermano

Lowlands 1995 was speciaal en daar had meneer Garcia als zanger van het bandje Kyuss een belangrijk aandeel in... wil je zijn stem (nog eens) horen?
Dat kan.
Hermano komt naar Nederland, om precies te zijn 14 juli, Willem 2, in Den Bosch.
Zie hier.

Lowlands 1995, nu we het er toch over hebben

Nu we het er toch over hebben. Het was een mooie vrijdag.

maandag, maart 27, 2006

Chris Cornell kan definitief het archief in


Om nu te zeggen dat ik het nooit geprobeerd heb... Ooit in een bomvol Vredenburg Soundgarden gezien, dat was niet best. Lowlands een jaartje of twee daarna was nog veel erger (gezegend zijn zij, die tijdig eieren voor hun geld kozen en Shellac gingen kijken), dat solo-album kon me niet echt bekoren en dat Audioslave kan me ook al niet echt boeien.

Maar ja. Hij heeft wél een gouden strot... Jezus Christ Pose, Rusty Cage... Het klonk wél hard en goed.

Voor het nieuwe album van Audioslave heeft Cornell (volgens eigen zeggen nog wel) ervoor gekozen om een nieuwe manier van zingen uit te proberen. 'Meer soul en R&B'...

Hier is geen drugs tegen opgewassen...

Dinosaur jr. in Tivoli!


Het leek ons ooit een goed idee om maar een keer paddo's te gebruiken op lowlands. Dat bleek een misvatting. Maar nog zittende in het staartje (na een zeer heftige ervaring bij het buitenpodium waar de haat jegens rockabilly-bands tot abnormale proporties opliep) van de trip speelde Dinosaur jr. in de Golf. Wat volgde was een waanzinnig optreden van Jay Mascis en vrienden. Het laatste restje paddo in mijn lijf deed me voelen alsof ik door de tent geslingerd werd om telkens in een grote stapel zachte kussen te belanden. Het prachtige Alone klonk nóg desperater.

Inmiddels zijn we allemaal wat ouder (Mascis ook, zie foto), dus die paddo's laten we maar achterwege. Wat ik wel zeker weet is dat ik op woensdag 24 mei in Tivoli ben. 29 maart start de voorverkoop, dus excuses zijn moeilijk te verzinnen.

Dinosaur jr. Met naar verluidt Lou Barlow (ook bekend van Sebadoh) op bas.

Potverdomme, wat een goed nieuws weer!

zaterdag, maart 25, 2006

Nog een stubru dan, met beter nieuws


Nieuwe SONIC YOUTH
24 maart 2006
De nieuwe plaat van Sonic Youth verschijnt op 12 juni. De titel is 'Rather Ripped'. Volgens de band is dit album zwaar beïnvloed door seventies rock. Sonic Youth viert dit jaar z'n 25ste verjaardag.

De tracklist
Reena
Incinerate
Do You Believe In Rapture?
Sleepin Around
What A Waste
Jams Run Free
Rats
Turquoise Boy
Lights Out
The Neutral
Pink Steam
Or

Het einde van GORILLAZ?

Het zou wel eens kunnen dat Gorillaz ermee ophouden. Volgens een Britse roddelkrant heeft Remi gezegd dat ze tegen kerstmis stoppen. Remi is in Gorillaz het cartoonfiguurtje Russell. Volgens hem is het te moeilijk geworden om iedereen samen te krijgen. Elk groepslid heeft zijn eigen bezigheden en andere projecten. Maar tegelijkertijd zegt hij dat er dan misschien een reünie komt in 2008. We houden je op de hoogte.

Bron: www.stubru.be

donderdag, maart 23, 2006

South Park pakt Scientology aan.


In de nieuw afleveringen van South Park komt Chef weer terug. Al wil Isaac Hayes niet meer meewerken aan de stem van Chef. Hayes heeft er plots problemen mee dat er af en toe een religieus grapje in de serie zit. Opvallen is dat hij er pas problemen mee heeft zins de Scientology het af en toe moet ontgelden, waar Hayes en adept van is.

Stone and Parker gaan nu met samples gebruiken van de Hayes stem, om de Chef toch te laten praten.

woensdag, maart 22, 2006

Smakeloos of een sieraad voor je schoorsteenmantel?


In juni schijnt ie op de markt te komen. Een miniatuurtje van Kurt Cobain, in zijn smells like teen spirit streepjesshirt met een stukje van het beroemde gymzaaltje, die we nog kennen van het clipje, onder zijn voeten.

Op zich is het best leuk natuurlijk zo'n miniatuurtje. Contrasteerd leuk met een eventueel heilig beeldje (want die katholieken hadden af en toe best goede smaak), maar als het bedrijf dat deze action figure op de markt brengt in een officieel persrelease meldt: "Sure, there are still some songs here and there that diehard Nirvana fans may have not been able to get in its finest form of clarity, and we are still waiting for an official DVD release that catalogs all their music videos, but the one thing that many fans have been asking for and have never received in ANY form, official or not, is an action figure." klinken ze mij iets te leugenachtig, winstnajagend en lijkenpikkend in de oren. Zou Courtney erachter zitten?

Radiohead weer eens in het land


42,50 Euro is weer een bespottelijke prijs. En die laatste albums boeiden me ook niet verschrikkelijk. Die stem van Thom Yorke ging me af en toe ook al vervelen. Dat optreden in die tent in Nijmegen was ook niet echt wat ik er van verwachtte.

Toch is het wél Radiohead. Prachtige optredens van ze gezien op Lowlands en in Vredenburg. En OK Computer is echt een briljant album, net als The Bends overigens en toen hij dat duet met Björk voor Dancer in the Dark zong kroop het kippenvel meters hoog op.

Ok, feiten dan maar. Ze komen in de HMH. Twee keer zelfs. Op 9 en 10 mei en de voorverkoop start zaterdag.

maandag, maart 20, 2006

Suske en Wiske en dEUS


dEUS fans onder de tekenaars van Suske en Wiske.
Zoek de twee verwijzingen naar dEUS...

Meer links naar de Suske en Wiske en dEUS link, vind je hier.

Waarom ik Kyuss een leuk bandje vind

Uit de Serie, '1000 verhalen, waarom ik kyuss een leuk bandje vind', lees het volgende verhaal.

Een spotprent!

Weer een hoop leuks op de agenda!


Gisteren werd ik weer eens aangenaam verrast door een bandje die ik nog niet eerder had gehoord: The New Pornographers. Niet alleen een voortreffelijke bandnaam, maar ook een zeer leuke band die zich moeilijk laat vangen. Het zweept op als de neten en weet ook te ontroeren. Even wat referenties uit de losse pols: Arcade Fire, Magic numbers, Pixies, Sonic Youth en de betere 60's en 70's shit (denk Small Faces e.d.).

Komen gewoon lekker in Utrecht spelen. En wel op zondag 14 mei in de Helling.

Is lang niet het enige lekkers dat naar Utrecht komt.
Wat dacht u namelijk van:
- Ballerina Liberation Front (Café Flitz, 23 maart)
- Nada Surf (Tivoli, op 29 maart)
- Cross Linx festival met o.a. Yann Tiersen, die de prachtige film Le fabuleux destin d'Amélie Poulain van muziek voorzag en ook Bauer (MC Vredenburg en Tivoli op 30 maart)
- GEM, nieuw album en klaar voor de grote stap (Helling op 13 april)
- Radio Soulwax, praktisch alle projecten van de Dewaele bros. op één avond (Tivoli, 21 april)
- Koninginnenacht bij de Flitz. Met onder andere GEM en Moskowicz. En volgens hardnekkige geruchten lijkt een superband haar podiumdebuut te maken. Met in de gelederen onder andere DJ Hot Lipzz en (ex)leden van o.a. Parson Brown, Overdozer en NEST. Bandnaam is nog niet bekend, maar het is wel raadzaam om erbij te zijn!

zaterdag, maart 18, 2006

Cuba actie gespot door de media

Ondanks de Novib dag en anti-Irak oorlog demonstratie allebei in Amsterdam, waren er toch nog een handjevol nieuwsgierigen en bijna evenveel schrijvers, journalisten en oud politici.
Vooral het verhaal van Freek de Jonge zie link was treffend. "In Nederland noemen we alleen de hond Fidel (trouw). En ook werd het niet in Cuba zelf te verkrijgen boek Dirty Havana aangeprezen en deze door Boris Dittrich geschonken aan de onafhankelijke bibliotheken in Cuba.
Naar Cuba, neem een boek mee...

woensdag, maart 15, 2006

Barça, Barça, Barça!!!


Het is alweer een dikke week geleden maar wat was het fantastisch om in Camp Nou van FC Barcelona te zijn. Een krappe 100.000 man zorgden voor een fantastische sfeer en alleen de warming-up van Ronaldinho (hij doet zelfs zijn strekoefeningen met de bal) is de moeite van een bezoek aan deze prachtige club waard.

Bovendien is het cant del Barça een van de mooiste traditionals ooit gemaakt, dus is het ook geoorloofd om dit bericht op deze site te plaatsen.

Aanrader voor elke liefhebber des levens!

dinsdag, maart 14, 2006

"Viva Cuba – lezen en schrijven in vrijheid’’

Hola,

jullie als waardige lezers van dit blog en daarnaast als liefhebbers van het boek mag ik jullie in deze mooie boekenweek uitnodigen voor het volgende (ik heb de meesten van jullie al een ´spammail´ gestuurd): om a.s. zaterdag 18 maart bij de start van de Cuba boekencampagne in Amsterdam te aanwezig te zijn. Want vanaf13:30 zullen op de Dam schrijvers en journalisten waaronder o.a. Marion Bloem, Freek de Jonge, Tommy Wierenga en Ronald Giphart de campagne openen. Omdat iedereen Cuba vooral lijkt te kennen van de romantische plaatjes (zie foto links) laat deze campgane zien dat er naast geen vrije keus van literatuur in Cuba, veel schrijvers, journalisten in gevangenissen zitten, wanneer ze deze censuur proberen te ontduiken. De deelnemende schrijvers/journalisten aan deze campagne hebben ieder een gevangene geadopteerd. Wanneer je nu zaterdag niet kunt, maar je gaat wel naar Cuba op vakantie, of iemand die je kent, vergeet niet om een boek mee te nemen voor de onafhankelijke bibliotheekjes (zie foto rechts) op Cuba. Voor meer info over deze campagne klik op Cuba. En spread the word aan andere geïnteresseeerden. Hasta sábado!

maandag, maart 06, 2006

HOSTEL

Dit weekend gezien,de nieuwe film geproduceerd door Quentin Terantino,geregisseerd door Eli Roth,Eli kreeg het idee voor deze film na het zien van een thaise website waar je voor $10.000 iemand kon doodmartelen.

Twee avontuurlijke Amerikaanse studenten, Paxton en Josh, backpacken door Europa(het begint in Amsterdam) en ontmoeten hun nieuwe vriend Oli uit IJsland. Tijdens hun reis krijgen ze te horen over de hemel op aarde voor de Amerikaanse backpacker: een afgelegen Slowaaks hostel barstensvol Oost-Europese vrouwen die bloedmooi en minstens zo wanhopig zijn. Wanneer de Paxton en Josh arriveren, leggen ze het gemakkelijk aan met de exotische schoonheden Natalya en Svetlana. Te gemakkelijk... Door al het gefeest, merken de Amerikaanse vrienden te laat dat ze in de val gelokt zijn. Ze bevinden zich in een duistere situatie, die steeds gevaarlijker, afgrijselijker en zieker wordt.Het is geen Terantino klassieker,maar zeker de moeite waard.Voor wie niet naar de bioscoop wil voor deze film,ik heb 'm al op DVD !!

vrijdag, maart 03, 2006

Monster Magnet moet toer afblazen


Slecht nieuws voor de mensen die kaarten hadden gekocht voor de concerten in 013 en paradiso. De concerten zijn afgelast, niet eens verplaatst. Dus je kunt je kaarten inleveren.

Goed nieuws is dat het komt doordat Dave Wyndorf zijn drugs inname had geoverdoseerd. Was Monster Magnet een band die platen als superjudge kon maken, in de loop der tijden was dat verandert in een tamelijk eendimensionaal rockbandje. Oorzaak? De verhalen gingen dat Wyndorf van de drugs af was. Brr... Je moet er niet aan denken, maar hij heeft zijn oude vriend dus weer in de armen gesloten. Alleen iets te heftig.

woensdag, maart 01, 2006

dEUS erg goed, maar de fik ging er niet in


Het is even wennen. Je had ze al wel eens gezien op een groot podium ergens in de polder, Limburg of België, maar het optreden in Tivoli staat zo diep in je hersens getatoeëerd dat het even wennen is om ze te zien op een kolos van een bühne zoals die van de HMH.

Maar het blijft dEUS, dus je gáát en dat bleek uiteindelijk toch weer het juiste. Elbow deed het voorprogramma en dat bleek een goede greep. Eerst wat nummers van het nieuwe album, een experimenteeltje, om vervolgens switching off (voor de Elbow-op-zichzelf concertgangers, dat nummer met die vuurtoren) de zaal in te slingeren. Je moet maar durven, een zaal vol mensen die niet voor jou komen en een dergelijk breekbaar nummer naar pak ‘m beet 6.000 nieuwe oren slingeren. Ze sloten af met het epische Newborn en dat beviel uitstekend. De sympathieke band bleek vereerd te zijn met het feit dat ze voor dEUS mochten openen, blijkens de woorden van zanger Guy Garvey die een ambition van zijn lijst kon wegstrepen.

De ombouw was vliegensvlug en de zaallampen dempten al weer vlot nadat Elbow het podium had verlaten. Vaste opener Pocket revolution werd ingezet en ondersteund door een daadwerkelijk prachtige lichtshow sleepte dEUS je weer mee door een trektocht van een handvol waanzinnige albums. Instant street blijft nog steeds een soort sein van losgaan, maar dat gebeurde niet echt. Debet daaraan was het gevoel dat ik ook bij mezelf constateerde: de impact van een cluboptreden is simpelweg veel groter en je gaat onbewust vergelijkingen maken. Bovendien was de tijdspanne een stuk korter om alles weer te horen dan de vorige keer en de setlist was op het einde wel heel erg rocknummertje/rustig nummertje/rocknummertje enz. enz.

Maar wat fier overeind blijft staan is het feit dat dEUS een weergaloze band is en met Mauro de perfecte muzikant in huis heeft en ze makkelijk een groot podium aankunnen. De avond werd vervolgens fraai dichtgetikt door het heetste vinylduo dat onze aarde ooit kende, Hot lipzz en Jane. Naar mijn smaak iets te veel remixjes (sommige nummers wil je gewoon liever rechtstreeks in je smoel), wederom het negeren van de perfecte hot lipzz en jane-plaat I’m on a high van Millionaire, maar who gives a flying fuck als twee toffe chicks de zaal plat krijgen met een nummers van Monster Magnet, Nine Inch Nails of T-Raumschmiere?

Voor de mensen die wel in de kleinere zalen zijn geweest eind vorig jaar en nu niet, even wat plussen en minnen:

- de lagere impact, het gevoel dat ze in je kamer spelen ontbrak en de collectieve ontlading was beduidend minder heftig. Volgende keer een nummertje van Magnus inruilen voor Evil Superstar’s Satan is in my ass zou de band nog veelzijdiger maken en zou tegelijke een handreiking naar Mauro zijn.

+ een band die lekkerder met elkaar speelt, een prachtige lichtshow, ze speelden VIA! En Mauro zit nog beter in zijn rol. En wat kan je nu beter doen dan op een dinsdagavond naar dEUS kijken?