zaterdag, maart 18, 2006

Cuba actie gespot door de media

Ondanks de Novib dag en anti-Irak oorlog demonstratie allebei in Amsterdam, waren er toch nog een handjevol nieuwsgierigen en bijna evenveel schrijvers, journalisten en oud politici.
Vooral het verhaal van Freek de Jonge zie link was treffend. "In Nederland noemen we alleen de hond Fidel (trouw). En ook werd het niet in Cuba zelf te verkrijgen boek Dirty Havana aangeprezen en deze door Boris Dittrich geschonken aan de onafhankelijke bibliotheken in Cuba.
Naar Cuba, neem een boek mee...

1 Comments:

Blogger KB said...

Twee uur lang in de kou gestaan, op de dam, met mijn winterjas zonder knopen en een scheur in de 'Nudie 'spijkerbroek vlak onder de kont, waar de wind goed vat op had - Nudie, die naam hebben ze waarschijnlijk gekozen omdat die broek vanzelf van je reet af valt -om te luisteren naar schrijvers, politici, journalisten en Freek, die met persoonlijke verhalen over echte personen die zonder reden, behalve dat ze een mening hebben, in een Cubaanse gevangenis zitten. Al duurde sommige verhalen wat lang en kon ik de gedachte niet onderdrukken dat een Cubaanse gevangenis in ieder geval lekker warm is, toch ben ik blij ik daar stond. Gewoon te luisteren en weten dat er mensen zijn die zich druk maken over belangrijke dingen. Met zijn allen een beetje pijn, in de kou, op de dam, voor een goeddoel. Beste mooi. Ik ga er niet een gezellig weekend dingetje van maken, maar zo eens in de zoveel tijd (was de 2e keer, 1e keer was ergens in de pubertijd tegen de Bom. Zonde dat je daar druk over moet maken in je pubertijd) is het goed.

20 maart, 2006 21:43  

Een reactie posten

<< Home