vrijdag, september 08, 2006

Negenhonderdenelf twijfels

’In de speelfilm “the matrix” komt een scene voor waarbij de hoofdpersoon Neo de keuze krijgt om een blauwe pil te slikken of een rode.
De blauwe pil zal hem brengen in een wereld van gelukzalige illusies. Daar is rust. Daarentegen onthult de rode pil de waarheid. Die is gruwelijk en iedereen die hem kent zal geen rust meer kennen maar het kwaad willen bestrijden.Als u denkt dat Al qaeda de VS volledig verraste door op 11 september 2001 gekaapte vliegtuigen in de twin towers en het pentagon te boren dan heeft u de blauwe pil geslikt. Als u de rode nam dan weet u dat 11 september een complot is van de neo-conservatieven uit de regering van Bush. Deze hebben op zijn minst de aanslagen willens en weten laten gebeuren omdat die aanleiding vormen voor de oorlogen die ze toch al wilden voeren. Als u echter wat beter bent ingevoerd dan weet u dat de twin towers met explosieven zijn neergehaald, dat er geen vliegtuig het pentagon is ingevlogen maar een kruisraket en dat Bin laden eigenlijk een CIA agent is.
Althans, dat is de mening van enkele miljoenen aanhangers van de 9/11 truth movement, in Nederland aangeduid met de term complotdenkers. Net zoals bij the Matrix, speelt de wereld van de complotdenkers zich vrijwel volledig af buiten de “gewone” wereld. Wie op Google 9/11 invult, komt ze allemaal tegen. In de voor ons gewone wereld, bestaan ze niet. In die wereld worden ze ook niet serieus genomen. Wat ze ook ondernemen aan petities en emailbombardementen gericht aan politici en journalisten, ze worden gezien als een stel idioten of als een sekte die hardnekkig wil geloven in een complot. Ook bij Zembla krijgen we al maandenlang emails. Deze gaan gepaard met tientallen urls, die verwijzen naar sites die, met artikelen, foto’s en filmpjes, hun gelijk aantonen. Ook wij hebben die aanvankelijk meewarig weggeklikt. Totdat ik, op een verloren zondagavond in april, daadwerkelijk ben gaan lezen wat er allemaal wordt beweerd op die sites. Dit is in één woord verbijsterend. Het is een onophoudelijke reeks feiten, onderzoeken, artikelen, getuigenverklaringen, foto’s en materiaal die maar tot één conclusie leidt: 11 september was een inside job.
Natuurlijk, je bent journalist, dus je gaat ervan uit dat iets pas waar is als het controleerbaar is, of als je het zelf hebt geverifieerd. Maar als er ook maar 5 procent waar zou zijn van alles wat ik heb gelezen en gezien, dan nog was er iets ernstig mis met het verhaal over 11 september. Geloof het of geloof het niet, ik heb de rode pil geslikt.

- Kees schaap,zembla

Kijk en oordeel zelf:
Zondag 10 September, de Zembla 9/11 documentaire op Ned. 3, 22:15.
en
Zondag 10 september,Loose Change 2nd Edition op Ned. 3, 23:35.

(met dank aan:Zapruder_Inc)

5 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Wordt de 'oude' journalistiek eindelijk wakker! We leven als een kikker in het steeds warmer wordende water dat nu echt bijna op het kookpunt is beland. De hel, die is hier op aarde, en de hemel, die bestaat niet. We gaan allemaal naar de klote. En Bush draait aan de knoppen en die man denkt dat er wel een hemel bestaat. Wake up…om arm uw moslim broeder en strijd samen tegen de kat in het nauw genaamd: USA!

08 september, 2006 15:45  
Blogger KB said...

Als de Twin Towers waren gebouwd op het losse zand van Loose Change dan waren ze al veel eerder ingestort.

11 september, 2006 12:31  
Anonymous Anoniem said...

WTC7 is de sleutel naar de waarheid
zoder twijfel een "controlled demolition"

over het vermeend gebruik van thermite en kernfusie is geen aandacht aan besteed.
http://www.vkmag.com/zapruder/comments/het_wtc_en_het_binnenste_van_de_zon/

11 september, 2006 12:51  
Anonymous Anoniem said...

http://www.vkmag.com/zapruder/comments/het_wtc_en_het_binnenste_van_de_zon/

11 september, 2006 12:52  
Blogger KB said...

Er zijn nog genoeg vragen over maar die zijn altijd wel te verzinnen. Dat het geen zuivere koffie is .. lijkt mij duidelijk.. dat men wist dat het ging gebeuren. EEN FEIT. Maar wie er vanaf wist en waarom ze het niet hebben tegen gehouden is mij niet duidelijk. Zo simpel als LC het voorschoteld is het i.i.g. niet.

11 september, 2006 13:37  

Een reactie posten

<< Home