maandag, augustus 21, 2006

Vrijdag


Vrijdag begonnen met:
WOLFMOTHER
Dit jaar weer gemerkt dat de gitaar toch het belangrijkste instrument is dat er is. Gelukkig begon Lowlands, voor mij, dit jaar met een gitaarband. Natuurlijk kennen we de riffjes al, is de muziek die de Australiërs maken niet heel erg origineel en was het Alpha-podium best groot voor een bandje dat net de neus aan het venster drukt, maar wat is het een lekker bandje! Drie jonge gasten die spelen alsof den duvel ze op de hielen zit. Wat hoorden we zoal? Led Zeppelin zeker, Black Sabbath was in de buurt en meer recenter Fu Manchu en de White Stripes. De uitvoerders zijn net 20 (als ik het wel heb) en vonden een dankbaar publiek. Ga ze zeker nog een keer pakken in een kleinere setting.

MATISYAHU
Slechte een fragmentje van meegepakt. Tentje deinde leuk mee, maar te kort gezien om echt te beoordelen.

ZERO 7
Zero 7 een groot stuk gezien buiten in het zonnetje (zonnetje? Ja, zonnetje ja!) en even naar binnen geglipt om te kijken. Mooie melodietjes, tikje traag, maar wél lekker.

THE MAGIC NUMBERS
Na hun waanzinnige optreden in Tivoli eerder dit jaar, lag de lat bijzonder hoog. Net niet te hoog, maar de verwachtingen werden niet weer overtroffen. Love me like you, forever lost en i see you, you see me zijn waanzinnige platen en de symphatie die je voelt bij de band, gaat tot diep in de vezels. Heerlijke band. Wel toe aan nieuw werk van ze.

BLOC PARTY
Bij Bloc Party is zo prachtig duidelijk te horen dat de muziek voortkomt uit onnoemelijk veel uren in de oefenruimte. Toch klinken ze fris en nergens op de automatische piloot. De hitjes joegen de euforie de grolsch in. Het dak ging er snoeihard af. Nieuwe album belooft veel en die gaan we ook weer lekker gewoon kopen.

DJ SHADOW
Heb van dit optreden, helaas, erg weinig gezien. Een plots zwaar opkomende koppijn zorgde ervoor dat ik af moest haken. Heb daarom ook helaas Snow Patrol en The Knife moeten missen. Snow Patrol wel goed kunnen horen, want onze tent stond vlakbij de Grolsch en dat bevredigde bijzonder.
Het kwartier Shadow was erg goed. De man blijft een meester, maar elke beat begon op een bepaald moment écht pijn te doen.

Overigens later in de nacht nog een glorieuze comeback gemaakt, toen ik na even slapen en wat asperines weer topfit was en lekker fris het nachtprogramma indook.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Meer, meer, meer! Hoe waren de zaterdag en zondag? Ministry gezien?

21 augustus, 2006 20:10  

Een reactie posten

<< Home