maandag, augustus 21, 2006

Zaterdag


Zaterdag tamelijk vroeg uit de veren. Een ouwe vriend kwam op bezoek.

URBAN DANCE SQUAD
Het verleden met UDS is groot en de herinneringen uiterst goed. Mijn enige stagedive ooit was bij UDS en een keer vol op mijn plaat gegaan midden in een pit bij de Urban Dance Squad, om een halve seconde later door een stuk of vijftien handen weer keurig op de voeten gezet te worden. De mooie backdrop (ontwerp Peter te Bos van Claw Boys Claw, die ook al het lowlands-logo ontwierp, soms is Nederland best een leuk land) stond prima boven het podium en toen de helden van weleer het podium op kwamen, voelde je weer die siddering. Rudeboy is nog gespierder en kan daarom niet zo hoog meer springen, Silly Sil is nog immer een sexy motherfucker, Tres Manos had -zo leek het- een aantal essentiële pedaaltjes thuisgelaten, maar weet nog altijd van spelen en Magic Stick is de beste Nederlandse drummer ooit.
Toch gebeurde het nét niet. Het klonk wat rommelig, de set had iets te veel rustige nummers en Candy Strip werd niet gespeeld. Toch een alltime favorite. En UDS miste de subtiliteit van DNA. Volgende keer gewoon ook wat pilletjes bestellen voor in de kleedkamer en hij komt vast dan wél opdraven.
Rudeboy zei aan het begin van het optreden dat ze het liefst in de kleinste tent hadden gespeeld, de Alpha was weer even wennen. De UDS sleurde er nét geen toegift uit, maar de kinderen van de bandleden waren aan de zijkant het podium getuige van het gegeven dat hun verwekkers muziek-geschiedenis hebben geschreven. En nu konden zien dat ze nog steeds makkelijk een tent vol krijgen (en houden) op een voor lowlands zeer onchristelijk tijdstip.

THE FRAMES
Rustig komen aanwandelen en midden in een door prachtig viooltje gedragen nummer binnen komen. Ik had al best snel interesse, maar deze vervlakte gelijk toen het nummer daarna we bleken te maken te hebben met een groepje badplassers.

THE INFADELS
Beentjes los en gaan op The Infadels! Zeer leuke band met een cover van The Raconteurs die ik helaas -met mijn domme harses- heb moeten missen. De Bravo luste er pap van en de band zelf ging behoorlijk uit zijn dak. Thanks for the best day of my life! voegde de gitarist aan het einde van de set toe. Graag gedaan.

THE STREETS
Mike Skinner werd vlak voor het optreden al gesignaleerd en zag er fris uit. Dat bleek ook op het podium. Van irritant werd hij grappig en de gemaakte excuses werden geaccepteerd. Turn the page is een van de beste nummers van deze eeuw en het kunstje dat iedereen door de knieën moest werkte aanstekelijk. Allemaal opstaan en springen met je shirt boven je hoofd! Goede show van een van 's-werelds tofste geezers.

IGGY POP & THE STOOGES
We zijn allemaal nietig. Tenminste iedereen die Iggy te keer zag gaan. In 1969 (!?)debuteerde The Stooges en nu waren ze er weer. Wat een energie, wat een man en wat cool dat hij er gewoon stond. Woedend op de security toen ze iemand naar de zijkant wilden afvoeren. Hup het podium op, net als nog wat mensen. Very nice!

GOGOL BORDELLO
Allez lieve mensen. Nog geen genoeg energie gehad? Dan maar naar Gogol Bordello. Een Oekraïner die in New York wat soortgenoten trof en zich nu de pleuris werken op een podium. Wat gingen ze te keer en wat kwam de climax vaak weer terug. Overigens niet iets wat ik heel vaak hoef te zien, maar als energie-injectie voor een lange nacht een prima dealer.

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Gogol Bordello heel vaak zien is volgens mij zelfs slecht voor je gezondheid. Pure drugs, ik zei het al! ;-)

22 augustus, 2006 16:18  
Blogger Simon said...

"Start wearing purple, wearing purple. Start wearing purple for me now..."
Gypsy punk rules!

23 augustus, 2006 09:42  
Anonymous Anoniem said...

Goeie foto van Iggy!

28 augustus, 2006 21:44  

Een reactie posten

<< Home