maandag, augustus 21, 2006

Als zelf regen je niet meer boeit...


Lowlands was uitverkocht dit jaar. Slecht nieuws voor (te) late beslissers en aanpassen voor de mensen die wél gaan. Je moet dan namelijk, als je een bandje een beetje fatsoenlijk wil zien, wat meer plannen. Vóórdat een band begint de tent in en naar een bandje kijken die al onderweg is, kan het wel eens zeer druk zijn en best lastig om nog in de tent te geraken. Dat lijkt een nadeel. Is het waarschijnlijk ook wel, maar heeft wel als voordeel dat je daarom wat bewuster naar bandjes gaat kijken.

Het regende op zondag bijzonder fors en dan lever je aan vrijblijvendheid toch een beetje in. maar na een keer goed een plas gepakt te hebben, kan je er ook wel mee leven. De tevredenheid over het -niet verwachte- perfecte weer van de eerste twee dagen zat nog in je hoofd, geen zorgen dus!

De programmering op lowlands is al weer jaren van een uitstekend niveau. Pukkelpop heeft altijd een paar bandjes meer, maar dat maakt de keuzes ook weer lastiger. Geen radiohead, TV on the radio en Beck. Jammer. Meer niet.

Groot voordeel van het tijdschema dit jaar was dat de enige bands die ik in de Alpha wilde zien, beiden al vroeg op de dag speelde, dus de Alpha niet al verandert was in een té massaal gebeuren. Arctic Monkeys heb ik om wir sind helden en alpha reden moeten overslaan. Eigenlijk het enige moment dat een keuze erg lastig was.

Minpuntjes waren dat het eet-aanbod verminderd. Er zijn te veel dingen die je in elk middelgroot stadje kan krijgen (La Place) en minder ruimte is voor aparter eten. Voordeel is dat je donders aangename fruit-drankjes kan krijgen. Bovendien was het verplaatsen, door de ietwat grotere drukte wat lastiger. Kon me eigenlijk ook al niet schelen.

Positief is dat Lowlands nog steeds een waanzinnig festival is. De eerste keer het festival of een van de tenten inlopen genereert direct een gelukzalig gevoel. Was er vroeger vaak het gevoel dat je een beetje oud werd hiervoor, nu zullen de kids zich af en toe eenzaam gevoeld hebben. De gemiddelde leeftijd oogde tussen de 30 en 35.

Een ding heb ik al wel weer met mezelf afgesproken: volgend jaar ga ik weer.