maandag, augustus 21, 2006

Zondag


Brak wakker worden, snel douchen, want Johan begint en nu wil ik wel eens zien hoe goed dat album is, totdat de regen echt even heftig werd. Dan maar een jointje in de tent en besluiten dat het laatste dagje een India dagje wordt.

BROKEN SOCIAL SCENE
Veel Canadezen op een podium? Altijd goed! Zo bewezen in meerdere mate Arcade Fire en in mindere mate The New Pornographers. Broken Social Scene liet ons rustig wakker worden en greep je met fikse regelmaat prachtig in je ballen. Erg lekker! De liedjes waren zeer ok van opbouw en hadden net genoeg een Indie-sausje om niet te glad te worden.

THE KOOKS
Omdat al eerder de keuze tussen Arctic Monkeys en Wir Sind Helden op onze Duitse vrienden was gevallen, was het toch fijn om een jong Engels bandje aan het werk te zien. Niet uit Sheffield, maar uit Brighton, niet heel erg punky, maar meer poppy, maar evenzo goed retelekker. Typisch een bandje die je koopt als ze wat goedkoper in de middenpaden bij Plato liggen.
Lowlands werd, naar verluidt, dit jaar bezocht door 5.000 Britten. Veel daarvan waren in de India. Elk nummer werd woord voor woord meegebruld en ook met The Kooks lijkt het erop dat we met een andere generatie te maken krijgen. Internet (myspace) brengt veel dingen op een andere manier bij de mensen thuis, dus is het spelen belangrijker geworden en in tegenstelling tot eerdere generaties Engelse bands is hard werken op een podium belangrijk geworden. Zieltjes winnen! Mij hebben The Kooks een beetje.

THE TWILLIGHT SINGERS FT. GREG DULLI & MARK LANEGAN
Ergens halverwege de jaren '90 heb ik bij momenten gedacht dat The Afghan Whigs en The Screaming Trees de beste bands aller tijden waren. En nu stonden de zangers van deze bands samen op Lowlands. Allright! Erg goede show die zijn hoogtepunt kende in de vier nummers die Lanegan meezong. Wat een stem... Toen aan het einde nog het intro van het Gentleman-album werd gespeeld was ik klaar voor de volledige overgave... Fountain & Fairfax? Gentleman zelf? Of gewoon ouderwets afsluiten met Don't forget the alcahol, Oeh baby?

Nee... Het gebeurde nét niet. En dat deed een klein beetje pijn... Maar kon niet wegnemen dat Dulli ondanks zijn vadsige postuur nog steeds een held is. Niet zo groot als Lanegan. Dat was na Iggy de tweede God dit weekend.

MORNINGWOOD
Blondie on speed. Lekker singletje. Leuke show, niet super beklijvend, maar een prima uurtje mee gehad.

WIR SIND HELDEN
Het album (von hier an blind) grijs gedraaid, dus erg veel zin. Judith en vrienden maakte het waar. Duitsers zijn vanaf nu wél leuke mensen en Wenn es passiert is dé soundtrack voor deze zomer. Covertje van The Cure (why can't I be you) was prima gekozen en toen het vermoeden juist bleek dat Judith zwanger bleek (van de drummer. Geil hè?) en na dit optreden een 'babybreak' ging inlassen was dit zelfs emotioneel. Mijn lieve vriendin heet ook Judith en is zelf hard op weg met een tweede (al zes maanden). Als de stoerste van alle Lowlandsgangers bleef ze makkelijk op de been en zal volgend jaar gewoon weer gaan. Het stukje Belle And Sebastian dat we nog zagen was te kort om echt te beoordelen, maar zorgde wel voor een euforische Grolsch tent.

Lowlands 2006 was fantastisch. Volgend jaar zeker weer!

6 Comments:

Blogger KB said...

ziet er goed uit ... Mark L samen met Greg D op 1 podium is niet gek om even mee te pakken op een regenachtige zondag. Maar hoe was het LL-sfeertje?... vast oké.

Voor al die dommies die niet geweest zijn omdat ze net te laat waren... volgend jaar geen smoesjes.. weer of geen weer, we motte gewoon maar weer eens gaan. Dus iedereen een regenpak voor zijn verjaardag (ik en poes hebben er al een, inderdaad AGU-blauw Japs)

21 augustus, 2006 22:41  
Blogger Maxin Hejduk said...

De sfeer was fucking brilliant. Je zag op zondag echt iedereen schouderophalend tot de enkels door de modder stappen. Kan mij het schelen...

Bands kregen een uiterst dankbaar en uitermate enthousiast publiek. De zin om bandjes te zien en te horen was erg groot en de wisselwerking publiek-band heb ik zelden zo groot gezien als op lowlands dit jaar.

En laten ze de programmeur asjeblieft een contract voor het leven aanbieden!

22 augustus, 2006 11:19  
Blogger Rodney D. Handsom said...

Niks smoesjes! Het programma was niet goed genoeg. Maar ik ga wel sparen want wie weet...

22 augustus, 2006 12:24  
Blogger Femke (Mama) said...

Ehm ik mis wel een textie over Massive Attack. Nog iets over of van gehoord?

22 augustus, 2006 16:01  
Anonymous Anoniem said...

Het programma was beter dan ooit! Ik ben er volgend jaar weer bij!

22 augustus, 2006 16:16  
Blogger Maxin Hejduk said...

@ Femke.
Massive Attack speelde tegelijk met Gogol Bordello. Niet gezien derhalve. Begreep dat ze behoorlijk veel oud werk speelden en erg veel response kregen. Maar dit is info uit de tweede hand...

23 augustus, 2006 10:10  

Een reactie posten

<< Home