vrijdag, juni 23, 2006

Denny Landzaat moet in de basis


Het is nu iets meer dan een jaar geleden. AZ haalde de halve finale van de UEFA Cup. In de kwartfinale werd het Spaanse Villareal aan de kant gezet door een fantastisch AZ. Grote man bij Villareal was Riquelme, die echter in twee duels een tegenstander trof die hem niet alleen uitschakelde, maar ook continue over hem heen ging. De grootste reden dat AZ de halve finale haalde was Denny Landzaat. Riquelme verdween in de kontzak van één van de mensen die mee is naar het WK in Duitsland en ook nog Nederlander is.

Volledig vertrouw ik op het inzicht van topcoach Marco van Basten, maar een bescheiden tip wil ik hem wel geven: Landzaat in de basis. Zowel tegen Ivoorkust als tegen Argentinië was het middenveld de zwakke plek van Nederland. Te vaak zag je de bal het beeld uitrollen en hoopte je dat een Nederlands Elftal-speler het beeld in kwam lopen om verlichting te geven aan de defensie of de aanval niet te laten stranden. Dat gebeurde maar niet. Tot de 67e minuut in het duel tegen Argentinië. Telkens was het Landzaat die de losse bal oppikte.

Afgelopen seizoen was Landzaat niet in zijn beste vorm, maar zoals ook op trainingen blijkt is dat nu afgelopen. Landzaat verdient een basisplaats. De meester van de tweede bal en het druk zetten op de bal kan Nederland een ronde verder helpen. Mocht Nederland écht dominant en in een hoog tempo willen spelen, dan is het inbrengen van Landzaat noodzakelijk.

2 Comments:

Blogger KB said...

Je hebt bijval van Arie Haan. In het NRC van Zaterdag zegt hij:'... Landzaat viel tegen Argentinie goed in. Misschien moet je het van hem hebben...

25 juni, 2006 16:47  
Anonymous Anoniem said...

Met landzaat hadden we gewonnen

26 juni, 2006 11:23  

Een reactie posten

<< Home