maandag, juni 19, 2006

Totti voodoo


Zoals het een ware liefhebber betaamt heb je -naast favorieten- enkele personen of zelfs landen die je haat. Van oudsher is dat bij mij Italië. De historie is groot (liefst drie wereldtitels) en het heeft vele grote voetballers voortgebracht. Maar een team dat eigenlijk altijd speelt om te wachten tot de tegenstander een steekje laat vallen en meestal pas begint te voetballen als er echte noodzaak is (en daar veel te vaak nog voor beloond wordt ook), met het aanwezige potentieel, kan niet op mijn sympathie rekeken. Bovendien beroofden ze in 1982 het Braziliaanse team van een wereldtitel. Een Braziliaans team dat toen het ware samba-voetbal speelde, in tegenstelling tot hetgene wat ze op dit WK laten zien. Al is het uiterst aardig dat ze dat lelijke dikke jongetje ook mee laten spelen.

Ter zake. Dat irritante Italië...

Exponent van mijn huidige antipathie jegens Italië is de afschuwelijke Francesco Totti (op de foto ziet u hem de Deen Christian Poulsen in den bek spuwen op het EK van twee jaar geleden). Briljante voetballer, de huidige koning van Rome en een supermagneet voor vrouwen. Daarnaast dodelijk irritant, de uitvinder van de verongelijkte smoel en in het veld regelmatig ronduit smerig.

Vriend M. is het daar roerend mee eens. Bij vriend M. is het overigens prima voetbal kijken. Zo heeft hij een houten pop van Pelé die in de tuin dienst doet als urinoir tijdens de pauze van een voetbalwedstrijd. Pelé was dan wel een van de grootste voetballers ooit, maar ook een vervelende slijmbal die niet met waardigheid zijn status gebruikt zoals JC en Diego (nu dan hè!) dat doen. Bovendien was de pop toch al stuk en niet heel erg mooi. Vandaar.

Van de week ging ik weer een avondje bij M. naar het WK kijken. We hadden nog wat bier en sigaretten nodig en we kochten gelijk een pakje voetbalplaatjes. 'Wie hoop jij dat er in zit' vroeg ik M. 'Vogel lijkt me wel wat!' antwoorde M. Ik moest even nadenken wie ik het liefste had en kwam al snel op Totti uit. 'Die kunnen we dan mooi op Pelé plakken en lekker het hele WK over zijn arrogante muil pissen'.

Het eerste voetbalplaatje leverde een Mexicaan op, de tweede was... Totti! Nog arroganter kijkend dan we ooit gezien hadden. Direct werd hij met extra plakband op Pelé geplakt en nu een dikke week later hangt hij er nog steeds. Zwaar afgeleefd.

Totti heeft tot dusver twee duels gespeeld op het WK. In de eerste tegen Ghana was hij de enige dissonant in een soepel en (eindelijk!) goed en aanvallend spelend Italië. In het tweede duel werd hij al na 35 minuten gewisseld omdat een teamgenoot de rode kaart had gekregen (na een Italiaans-smerige elleboog) en Italië overlopen werd op het middenveld.

Van Totti hebben we geen last meer dit WK, na de 1/8 finale naar huis en bedenk, als hij met een chagrijnige bek in het vliegveld richting Italië stapt, u dit allemaal aan bovengenoemd -verwerpelijk- gebeuren te danken heeft.

Ook namens M.: Graag gedaan!

5 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Italiaans voetbal is inderdaad vreselijk... en dat van Holland wellicht iets te ambitieus aanvallend.. San Marco maakt er een mooie mix van!

19 juni, 2006 14:41  
Blogger Maxin Hejduk said...

Het aller, aller, aller laatste wat ik ooit zou doen is een voetbalplaatje van San Marco de behandeling geven die we Totti hebben gegeven.

19 juni, 2006 17:00  
Blogger KB said...

Het schijnt dat het slapie van Totti om een andere kamer heeft gevraagd. Er schijnt in de kamer van Totti een nog al zure lucht te hangen.

19 juni, 2006 17:37  
Anonymous Anoniem said...

1/8 finale... right. We zien hem vanavons scoren!

09 juli, 2006 18:35  
Blogger Maxin Hejduk said...

Voodoo is een overschat ritueeltje. Edoch heeft het in het geval van Totti redelijk gewerkt. Francesco was niet bepaald de beste speler van Italië...

10 juli, 2006 15:51  

Een reactie posten

<< Home