vrijdag, juni 16, 2006

De mooiste uittrap aller tijden


Zoals al eerder op withoutmusic (dat tijdens het WK slecht zonder voetbal kan) viel te lezen, zijn de Argentijnen iets verzwakt. De briljante Fernando Gago zit thuis in Buenos Aires. Gekozen werd voor Esteban Cambiasso. De reeds kalende 25-jarige middenvelder was hopeloos tegen Ivoorkust en zal vandaag waarschijnlijk niet in de basis starten tegen Servië en Montenegro. We hadden ze nog gewaarschuwd...

De Argentijnen hebben echter nog andere wapens. Heb ik het niet eens over de voortreffelijke Riquelme, de makkelijk scorende Crespo of over de onverwoestbare (nog niet echt kalende) Sorín. Geheim wapen is namelijk Roberto Abbondanzieri. De keeper is alweer 33 jaar en nog niet zo heel lang de vaste doelman in het Argentijnse elftal. Wat hem echter legendarisch maakt is zijn uittrap. Geen dropkick of zo'n bal die hoog, en makkelijk verdedigbaar, iets over de middenlijn neervalt. Nee, de doelman heeft een zijwaardse uittrap. De bal wordt met een soort karatetrap met heel veel snelheid geplaatst in het rechterverdedigingsvak van de tegenstander. Crespo en Saviola weten feilloos waar Abbondanzieri de bal plaatst en krijgen hem ook daadwerkelijk precies op de plek waar ze hem verwachten.

John Heitinga, André Ooijer en Joris Mathijsen zijn bij deze gewaarschuwd! heeft iemand aan hen en aan Marco van Basten al het linkje van deze site doorgegeven?

3 Comments:

Blogger KB said...

Woensdag, gehakt dag?

17 juni, 2006 00:03  
Anonymous Anoniem said...

Als Heitinga weer speelt wordt het zeker gehaktdag vrees ik...

18 juni, 2006 01:44  
Blogger Maxin Hejduk said...

Heitinga?
Was uitstekend tegen Ivoorkust!

19 juni, 2006 10:47  

Een reactie posten

<< Home