maandag, maart 17, 2008

The Black Box Revelation!


Hoe lekker kan het zijn dat je een weekendje Hamburg gaat verkennen, met twee vrienden, en er achter komt dat de band, die lijfblad HUMO al bijna een jaar als een achterlijke loopt te promoten, in die stad speelt?

In club Molotov op de legendarische Reeperbahn speelde The Black Box Revelation en daar hadden we onnoemelijk grote mazzel mee. De band bestaat uit een drummer met een zelden vertoonde stijl en gedrevenheid en een zanger met de looks van Richard Ashcroft, gezegend met een stem die een geweldige doorleefdheid heeft. De nummers doen herinneren aan The Jon Spencer Blues Explosion die iets minder op blues leunt en de performance is met een gezonde dosis attitude. De jongens zijn nog geen twintig.

Het prachtige rockhol werd compleet naar huis gespeeld en na pak 'm beet drie kwartiertjes waren ze klaar. Het zaaltje in overdondering en gegrepen door een diep respect achterlatend.

Het gaat niet lang duren voordat ze ook hier in Nederland zalen en festivaltenten gaan plat spelen. Mocht je een beetje een rockhart hebben zou ik er zeker voor zorgen dat je ze te pakken krijgt.

Labels:

2 Comments:

Blogger Maxin Hejduk said...

En ze staan in het voorprogramma van dEUS in de Melkweg op 15 april. Die Barman heeft zijn ogen en oren niet dicht godzijdank!

Mooie dubbele bill!

26 maart, 2008 16:15  
Anonymous Anoniem said...

En ze stonden in de bovenzaal van Paradiso gisteravond! Hmmmmm.... Dat was lekker!

19 april, 2008 10:29  

Een reactie posten

<< Home