woensdag, maart 21, 2007

Tokyo Police Club


Na Arcade Fire kunnen we bands die uit Canada komen weer serieus nemen. De nieuwste belofte heet Tokyo Police Club. Deze band, bestaande uit Greg Alsop, Joshua Hook, David Monks en Graham Wright, tekende vorig jaar januari bij Paperbag Records uit Toronto en in april was hun ep A lesson in crime een feit.
Het schijfje telt acht nummers die, op een uitzondering nagelaten, niet ver boven de twee minuten klokken. En alles wordt ook in die luttele minuten gezegd. De vergelijking met the Strokes is snel gemaakt, maar het is te gemakkelijk om ze af te doen als een kloon van deze New Yorkse coolguys. Er zijn ook vergelijkingen te maken met die andere band uit New York die we in ons hart hebben gesloten; Interpol. Maar hee, je kunt als beginnende band slechtere referenties hebben. En hun geluid heeft toch echt wel iets eigens.
Een omschrijving waar ik me helemaal in kan vinden komt van Eye Weekly en ik quote: So what exactly is Tokyo Police Club? "[Tokyo Police Club] are undeniably catchy and raw, marrying danceable hooks with talk of robot masters and global emergencies, providing an upbeat soundtrack to our troubled times."
Ze speelden onlangs al in de Melkweg, maar helaas komt bepaalde kennis van zaken soms te laat. Bij deze doe ik een oproep aan de heren programmeurs om de band weer snel naar ons land te halen.
De ep duurt nog geen 20 minuten, maar daarna heb je wel direct zin om de play knop nog eens in te drukken. De tien euro die het album kost is dus gewoon welbesteed. Kopen dat plaatje!

1 Comments:

Blogger Maxin Hejduk said...

Ik ga hem halen! Net als LCD. Toch geld zat nu we geld terug krijgen van Arcade Fire...

26 maart, 2007 11:26  

Een reactie posten

<< Home