zaterdag, februari 24, 2007

De kerk als luisterpaal

Wij wisten het al. God is a DJ.

Al weet ieder nadenkend mens dat God niet echt is, kan de 'spiri' kant van het geloof voor sommige best interessant zijn. Al eeuwen is men hard bezig om zich zelf 'los te laten' en menig mens heeft daar in het verleden het geloof, de kerk, voor opgezocht. Tegenwoordig doet een moderne westerling het met Boeddha of gaat gewoon naar een goed concert. Wij weten al heel lang dat een goed concert je even buiten de allerdaagse beslommering brengt en de tijd zelf even laat stil staan. Ik denk zelf even aan Nick Cave of Mars Volta. Helemaal los van je zelf, new-born-concert-bezoekers.

Een priester of dominee (geen verstand van) dacht slim te zijn om de teksten van U2 te gebruiken voor zijn dienst en daarbij meteen de plaatjes te draaien. Te gek. Dat zal vast heerlijk galmen. Nu nog lekkere lounge bankjes plaatsen ipv die harde houten bankjes en die preken helemaal weg laten, dan kom ik graag voor een Stonerrock of Nick Cave dienst op zondagmiddag naar de kerk. Aan het begin van de muzikale dienst een sterke espresso en aan het einde een glaasje honingrum.

Hebben die kerken toch nog een toekomst...

Labels:

2 Comments:

Blogger Maxin Hejduk said...

Laat dit ook gelijk een startsein zijn om alle kerken, die gebukt gaan onder matige belangstelling van gelovigen, te veranderen in concertzaaltjes.

Muziek als religie. Geen heilige oorlogen, hooguit een moshpitje het en der.

26 februari, 2007 11:11  
Anonymous Anoniem said...

By paradiso werkt het ook prima!

26 februari, 2007 16:25  

Een reactie posten

<< Home