maandag, januari 22, 2007

Ex Drummer, de film is in aantocht


Op 12 april komt ie dan in de bioscoop de Vlaamse film Ex Drummer. De eerste verfilming van een Herman Brusselmans boek. Voor de nóg nieuwsgierigen, hij draait het einde van deze maand ook op het Rotterdams Filmfestival.

Vulgair, vrouwonvriendelijk, nodeloos gewelddadig en de film graaft diep in de onderkant van de Vlaamse samenleving. Lijkt me een uitstekende film! Muziek is (uiteraard! Het is Belgisch!) prima in orde met bijdragen van Tim van Hamel, Flip Kowlier, Arno, Guy van Nueten, Mogwai en Madensuyu.

De film gaat over een band met drie gehandicapten, de bassist heeft een stijve arm, de zanger heeft een spraakgebrek en de gitarist is doof. Ze zoeken een drummer, het liefst met eveneens een handicap. Het oog valt op een schrijver die als handicap heeft dat hij niet kan drummen. Prima uitgangspunt, lijkt me.

Een voorproefje van de muziek is zondag 28 januari te krijgen in De Melkweg, waar Millionaire, Flip Kowlier, Experimental Tropic Blues Band en Madensuyu nummers uit de film te horen zullen brengen.

Viva Belgica!