donderdag, december 21, 2006

Arcade Fire's tweede is klaar


Een van de beste livebands die ik ooit gezien heb, is klaar met het tweede album. Hij gaat Neon Bible heten. We mogen ongetwijfeld weer hopen op de juiste dosis dramatiek, grote gebaren en onontkoombare meeslependheid.

Het vorige album Funeral had als inspiratie diverse naasten die kort achter elkaar omvielen. De nieuwe handelt over de vele natuurrampen die we voor de kiezen hebben gehad. Er mag blijkbaar groot gedacht worden. Valt vast goed mee te leven. Er is ook ergens een immens orgel te voorschijn gekomen die terug te horen is op het album en een verbijsterend geluid te weeg brengt.

Wanneer Neon Bible in de winkel ligt is vooralsnog niet bekend, en tourdata zijn ook nog ongewis. Wat in ieder geval zeker is, dat het niet slim is, om deze concerten te gaan missen. Zou er zelfs voor naar Ahoy gaan... Moet je nagaan.

Voor de ongelovigen, bekijk hier rebellion (lies) waarmee ze hun set afsloten op lowlands 2005. Met de mededeling dat de impact op een piepklein schermpje van youtube niet echt in verhouding staat, tot die slag op je muil als je de band voelt en hoort op het juiste volume.

6 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Ik hou ze zeker in de gaten, en ga ze niet nóg een keer niet zien!

21 december, 2006 20:04  
Blogger toolhead said...

nadeel is dat na Funeral elke plaat alleen maar kan tegenvallen. (Al dachten we dat na OK computer ook en ik vind Kid A niet minder.)

Live zullen ze in ieder geval niet teleurstellen, al ga ik er niet voor naar Ahoy (omdat dat nooit beter wordt dan Melkweg/Paradiso/Lowlands).

02 januari, 2007 17:57  
Blogger Maxin Hejduk said...

Die angst heb ik ook wel een beetje inderdaad... Maar voorlopig gun ik ze het absolute voordeel van de twijfel. Met name omdat ze zo rustig de tijd hebben genomen voor de tweede. De band lijkt daarmee niet uit op een rap succes. Kan niet wachten om ze live te zien. Zal wel HMH worden. Kan ik prima mee leven!

02 januari, 2007 23:34  
Blogger toolhead said...

2 april op loopafstand in Vredenburg, perfect!

04 januari, 2007 09:48  
Blogger Maxin Hejduk said...

Potverdomme! Dat is nog eens fucking briljant nieuws!
Al iets bekend over voorverkoop en dergelijke?

04 januari, 2007 13:09  
Blogger Maxin Hejduk said...

Voorverkoop begint 13 januari. Kaarten kosten 29 Euro, vier maximaal per persoon.
Succes allemaal!

05 januari, 2007 12:20  

Een reactie posten

<< Home