woensdag, augustus 15, 2007

Aan de vooravond van...


Nog even de woensdag en donderdag door en de polder gaat weer bezocht worden. Een wederom uitermate sterk programma zal voor een weekend zorgen dat weer lang beklijft. De zin is groot en het weer lijkt mee te gaan vallen.


De verwachtingen wat betreft legende-vorming:

- Just Jack zorgt met stars in her eyes voor een perfecte vibe die het weekend lang blijft duren.

- Interpol brengt de Grolsch al vanaf opener Pioneer to the fall in een aparte extase en bewijst dat de New Yorkers een van momenteel's grootste zijn.

- Sonic Youth klonk vreemd in de Alpha maar geeft een prachtige les in hoe een gitaar moet klinken en krijgen een eerbetoon die ze verdienen.

- Arcade Fire overtreft op het gemakkie het legendarische optreden van 2005.

- The Shins zorgen voor het meest prachtige middagoptreden dat Lowlands ooit gekend heeft.

- De hitmachine van The Rifles dendert de zaterdag naar een mooi hoogtepunt. En dat op lowlands zaterdag... Normaal gesproken de familiedag (beetje bij ouwehoeren en zo), maar dat is sinds 2005 toen Arcade Fire en The Pixies (The Pixies...) op die dag Lowlands in de fik zette al niet meer zo.

- Tool gaat afsluiten. U heeft het niet gehoord? Tool gaat afsluiten.


Voor de mensen die gaan...

Veel Alpha hè? De bands die je graag wil zien, is het raadzaam om op tijd te komen. Vaak kan je dan het voorvak nog makkelijk in. U treft me daar zeker bij Arcade Fire en wellicht ook bij Kasabian, Tool en Sonic Youth. Grolsch rechts vooraan. India en Bravo links. Dat u het weet!


Voor de thuisblijvers: Succes en ik verwijs u graag naar de grootste hit van The Hives.


Ergens volgende week treft u op deze site een uitgebreid verslag.