donderdag, augustus 03, 2006

The Cult in Tivoli


The Cult maakte met Sonic Temple en Love tamelijk legendarische albums. In die kloterige jaren '80 waren ze nog een van de weinige bands die me konden bekoren. Nadat de rock een tik op de vingers had gekregen van een stelletje gasten uit Seattle leek The Cult zijn beste tijd gehad te hebben.

Plots verraste ze met het briljante nummer The Witch (met een prachtig clipje waar zanger Ian Ashbury vluchtig pilletjes zit te slikken) en kwam een album uit (titel ben ik even kwijt...) die moest laten zien dat The Cult geleerd had. Niet eens een slecht album, dus ook maar naar een concert van ze gegaan. In de Central Studios ergens vlak bij de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Central Studio's bleek een soort Van Gend en Loos opslag te zijn, waar ze met een enkele erg grote kroonluchter en belachelijk hoge drankprijzen probeerden hip te zijn. Missie niet geslaagd.

The Cult trof een zaal met mensen die zin hadden in een goed optreden, maar na een nummertje of vijf/zes sloeg de lethargie toe. Plots leek iedereen zich af te vragen wat ze nu precies goed vonden aan The Cult. Band snapte er ook weinig van en zanger Ashbury vroeg het publiek 'what's wrong people?' Jullie zijn geschiedenis, that's wrong, dacht ik.

Nu vele jaren later komen ze weer in Utrecht spelen. Nu in Tivoli op 13 september. Ik durf hem niet aan. Zeker omdat het maar liefst 34 Euro kost (plus oplichtingskosten) en sommige bands kunnen maar beter een leuke herinnering blijven...

1 Comments:

Blogger Maxin Hejduk said...

Afgelast. Verplichtingen elders.
Dan weet u dat!

10 augustus, 2006 15:48  

Een reactie posten

<< Home