maandag, december 12, 2005

een 'gewone' zondagavond in Utrecht


Zondagavond namen Herman en Robijn van muziekwinkel Stand By afscheid van hun winkel in eigen beheer. Het is overgenomen door Dirk Witte. Geen zorgen voor muzikanten onder ons, want Herman staat nog gewoon in de winkel op de Oudegracht. Gekozen werd om allerlei bands uit te nodigen met wie hij ooit werkte. Locatie was Stairway to heaven. Had ik mijn jaarlijkse bezoekje aan deze tent ook weer gehad.

Helaas kon ik door werk pas later, dus had Herman's eigen band Moskowicz, de aangename dames van de Esmeralda's, Cooper, Vamos en Slurf gemist. Geen zorgen, want er zaten nog optreden van Ellen ten Damme en Sjako! in het vat.

Ellen ten Damme betoverde al op de Parade toen ze in de huid van Blondie kroop, nu was de magie wederom aanwezig in haar rol als Chrissie Hynde van The Pretenders. Op een gegeven moment leek een theramin in da house, maar dat bleek Ellen zelf te zijn, ze ontroerde met het fraaie rustigere werk en was lekker in haar rol bij het wat luidere werk. In haar band ook vriendje Robin Berlijn. De supergitarist die als 17-jarige toetradt tot The Fatal Flowers en nu vast in Ellen's band zit. De virtuoos is zijn kunsten niet verleerd en mag beschouwd worden als een van 's-lands grootste gitaristen.

Twee andere van 's-lands grootste gitaristen kwamen daarna op het podium. Sjako! speelde ook namelijk. Naast Wouter Planteijdt was er een gastrol van René van Barneveld. Niemand minder dan Tres Manos van Urban Dance Squad. Enige tijd geleden werd op without music nog gevraagd hoe het met ze zou zijn. Met Van Barneveld gaat het prima! Nog immer een voortreffelijk gitarist.
Een jaar of tien geleden had ik Sjako! voor het laatst gezien. De heren zijn dus een stuk ouder geworden en visueel is het niet echt een droomband, maar wat kunnen ze spelen... Helaas iets te veel Americana en blues invloeden waar ik, hoop ik dan maar, toch nog te jong voor ben. Gelukkig niet jong genoeg om sentimenten te laten opspelen bij het briljante 'hurt' en 'I won't quit now' verdient ook beduidend meer dan piepklein voetnootje in de muziekgeschiedenis.

Vervolgens zou de avond lekker worden dichtgetikt door Jane C. Kramer en Hot Lipzz, maar al na enkele plaatjes werden ze al verzocht te stoppen omdat Stairway dicht ging. Het blijft natuurlijk een beetje een kuttent...

Zomaar een zondagavond. Gratis drie gitaarlegendes aan het werk zien in een tent met ruim voldoende zeer aangenaam volk. Stand By kreeg een mooie uitzwaai. Gerechtigheid bestaat.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

found you!
volgende keer bij ons kijken he!

24 december, 2005 01:59  

Een reactie posten

<< Home