maandag, november 27, 2006

Ode aan Judah Bauer


Wanneer was het ook alweer? Jon Spencer Blues Explosion in de Melkweg? Midden jaren '90? Wijlen RL Burnside in het voorprogramma, zaaltje tjokvol en de blues Explosion die er overduidelijk zin in hadden. Sexgod Jon Spencer zelve, de stug doorrammende Russel Simmons en de cool-ass motherfucker Judah Bauer op gitaar.

Later nog eens op Lowlands gezien. Stond goed vooraan, zag een band die het laatste optreden gaven van een slopende toernee en ze gingen nog harder dan in de Melkweg. Beeld dat me altijd bij is gebleven is dat van Judah Bauer die compleet uitgewoond van het podium strompelde, een handdoek en een biertje kreeg van een roadie, nog een keer zwaaide en van top tot teen bezweet backstage verdween.

'Wat een fenomeen, die Bauer' , dacht ik nog. 'Leuke naam ook Judah. Als ik ooit een zoon krijg...'

22 november 2006. Juda geeft zijn eerste oerkreet. Je hoort Jon Spencer denken 'Hell Yeah!'

maandag, november 20, 2006

Nogmaals Borat...


Mocht je Borat al gezien hebben is het lezen van het volgende artikel zeer de moeite waard. Wat was echt en wat was niet echt in een van de allergrappigste films ooit gemaakt.

Niet aan te raden voor mensen die de film nog niet gezien hebben. Maar die moeten zich sowieso al schamen...

donderdag, november 16, 2006

Drie tips!




Het nieuwe album is wellicht iets te veel van hetzelfde en soul is erg belangrijk geworden voor The Magic Numbers(foto onder), maar ik hoor minimaal zes nummers die live zeer lekker zullen worden. Op 11 januari in Paradiso. Voorverkoop start zaterdag. Heb ze nu tweemaal gezien, zal deze wellicht overslaan, maar voor mensen die ze nog niet aan het werk hebben gezien een zeer dikke must!

Op 26 februari eveneens in Paradiso: Kasabian(foto links). Heb ze tijdens de tour voor hun vorige album gezien in De Melkweg en dat was verbluffend goed. De neefjes van The Stone Roses zetten een aangename sfeer neer en hebben erg veel uitstekende nummers. Voorverkoop is reeds gestart, dus wees niet te laat!

Tenslotte op 23 februari in De Helling de nieuwste Belgische sensatie Goose(foto rechts). Album meegenomen uit Antwerpen (op aanraden van de verkoper, ondanks dat ze uit Gent komen) en een hippe mengeling van electro en rock. Prima nummers en makkelijk voor de heupjes!

woensdag, november 15, 2006

ELEPHANT SOUNDSYSTEM


Ja man, zaterdag 18 november is het weer zo ver. In ACU draait Elephant Soundsystem weer de nodige relaxte tunes voor jou.
Steeds populairder, steeds lekkerder. Gaan dus!

dinsdag, november 14, 2006

CBGB



Het verhaal zal alom bekend zijn. De bakermat van punk. Ramones, Talking Heads en Blondie werden er groot, maar nu is CBGB dicht.

Dat is balen, was er nog nooit geweest namelijk. Volg deze link en beleef een mooie tour door een van de bekendste clubs (je weet wel, van die coole t-shirts) ter wereld.

Morrissey komt weer!


Zo komt hij jaren niet en dan opeens drie keer in één jaar tijd in Nederland.
De twee voorgaande concerten gemist, dus nu toch maar kaarten aangeschaft.

kan slechts eenieder adviseren hetzelfde te doen.

Je kon er op wachten...


Het was al niet te verwachten dat alle Amerikanen hem leuk zouden vinden. De nieuwe film van Sacha Baron Cohen. De eerste rechtzaak is een feit...

Zorg overigens dat je hem nog wel even gaat zien. Hilarisch is een te zwakke term om 'Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan' aan te duiden.

Nu maar wachten tot Cohen zijn derde personage een eigen film gaat bezorgen.

vrijdag, november 03, 2006

Man Man en zZz in Den Bosch

Dames en heren,

Vanavond spelen Man Man en zZz in Willem II in Den Bosch.
Wie schetste mijn verbazing toen ik ontdekte dat ons eigen Max J. Molovich Man Man is komen versterken! Zie het hier.