dinsdag, april 29, 2008

Festival de Beschaving pakt fiks uit


Dat de samenwerking die festival De Beschaving is aangegaan met The Alternative (van Willem Venema) een goede keuze is, blijkt uit de namen die hier prijs gegeven worden. Lees op de site tevens het statement dat het boekingsbureau maakt naar aanleiding van het idee van SGP statenlid Zondag. Dhr. Zondag (mooie naam!) wil een verbod op popmuziek. The Alternative steunt hem daarin.

Mocht Pete Doherty het halen staan The Babyshambles gewoon in Leidsche Rijn te spelen. Net als onder andere Mogwai, I am Kloot, GEM, Kaizers Orchestra, Voicst en Seasick Steve. Voorwaar geen kattedrek!

30 augustus in ieder geval maar vast noteren in de agenda. Ook leuk voor kindjes overigens!

Stonerrock? Uit IJsland?


woensdag 7 mei kan je in Tivoli De Helling terecht voor een avondje lekkere stonerrock. De IJslandse band Minus zal er spelen, vooraf gegaan door Legion of Substitute Heroes en Viberider.

Zin om je nek te trainen? Lekker komen, zou ik zeggen. Slechts acht eurootjes. Krijgt u die prima pauze-plaatjes oplegger er gratis bij!

woensdag, april 16, 2008

o Mauro é dEUS

woensdag, april 02, 2008

Parson Brown presenteert nieuw album


Farewell State heet het album en hij is al te krijgen, maar de officiële lancering vindt maandag 7 april plaats in Hotel Arena te Amsterdam.

Na optredens bij Nachtechiel (of nachtegiel?), diverse draaibeurten op 3 FM en een korte appearence bij de Wereld draait door (ongeveer op 23.48) kan het zomaar gebeuren dat ze het stapje gaan maken. Het album is uiterst volwassen, uitgebalanceerd en staat behoorlijk vol met uitstekende nummers.

De nieuwe (prachtige!) clip van het gemeen lekkere Mexican Standoff is hier te zien.

Een recensie van het album is hier te lezen. En deze dekt de lading behoorlijk.

Is that what the future holds?


De keuze om kaartjes aan te schaffen was nog nooit zo snel gemaakt. The National werd bevestigd en gelijk werd het geld neergeteld om ergens in augustus weer drie dagen bandjes te kijken, feest te vieren en de hemel op aarde even te voelen.

En nu wordt die beslissing gelijk alweer gewaardeerd met het volgende lekkere bandje. British Sea Power komt ook naar Lowlands. Zalig Engels bandje die het grote geluid niet schuwt en waarschijnlijk tamelijk makkelijk de Grolsch gaan inpakken.

Acht bandjes zijn bekend gemaakt en nu al twee die ik erg graag wil zien. Gaat lekker!

Labels: