maandag, januari 28, 2008

Nick Cave & The Bad Seeds in april in de HMH!


Geen beter nieuws denkbaar dan het bericht dat Nick Cave & The Bad Seeds naar Nederland komt. En het is zo ver! Op 28 april in de HMH. Tenminste dat valt hier te lezen.

Even goed in de gaten houden wanneer de voorverkoop begint!

EDIT: Voorverkoop start aanstaande zaterdag (2 februari). Ze zijn niet goedkoop (45 Euro) maar het is wel Nick Cave natuurlijk!

zaterdag, januari 26, 2008

Voicst op weg naar prachtige zomer


Het net gemaakte album wordt overal met lofuitingen overgoten en hun optredens maken hun status alleen maar groter. Voicst heeft het stapje gemaakt en zal overal waar ze spelen met open armen ontvangen worden. De Marquee op Pukkelpop zal op een mooie vrijdagavond uit haar voegen barsten, de Grolsch op Lowlands zal met 10.000 man tegelijk tududutudu! schreeuwen. Roskilde gaat plat en Coachella zal balen dat ze het programma al rond heeft. Voicst heeft met het tweede album de status bereikt dat een set van ruim een uur niet inzakt of de aandacht doet verslappen. Nummers van het vorige album (Dazzled Kids en Whatever you want from life?) hebben broertjes en zusjes gekregen die makkelijk het hoge niveau van deze dancefloorfillers (in de juiste tenten dan) aan kunnen. Of overtreffen. Makkelijk eigenlijk.

Aangedreven door de zalige drummer (luisterend naar de verdomd coole naam Joppe) en Rutger de virtuoos van About -wat een aanwinst! Alsof Ajax opeens op de proppen komt met Lionel Messi- en stug doorjagende bassist Sven kan frontman Tjeerd zijn humor, charisma, fijne livestem en energie vrijuit loslaten op het publiek.
Her en der kwam nog ondersteuning van blazers. Plaatje compleet. Verzaken zal Voicst nooit, dus kan het niet anders dat dit hoge niveau, dat ze in deze fase van de tour al te pakken hebben, een prachtige zomer gaat opleveren voor de band. Volkomen terecht.

dinsdag, januari 15, 2008

Anders ga je gewoon lekker naar Wir Sind Helden!


Ze komen in ons eigen stadje. Leuke liedjes zat en de band verdient een goed publiek.

Wir Sind Helden speelt op woensdag 12 maart in Tivoli. Kaartjes zijn 19 Euro. En er zijn nog kaarten! Maar niet lang meer, dus ik zou ze maar rap halen.

PS Ik mag die avond de plaatjes opleggen voor en na het concert. En daar heb ik heel veel zin in!

Black Widow spreekt voorkeuren uit


Je kon erop wachten. Een film over Kurt Cobain. Je had natuurlijk al die film van Gus van Sant (Last Days), maar nu komt er dus een echte biografie. Verwacht er niet te veel van want een van de producers van de film is niemand minder dan Courtney Love.

Ze heeft inmiddels ook al laten weten wie de belangrijkste rollen voor hun rekening moeten nemen. Als haar zelf (bescheiden als ze is) ziet ze Scarlett Johansson wel zitten en voor de rol van Cobain heeft ze Ryan Gosling (foto) op het oog.

Ik verwacht vooralsnog geen tweede control. Helaas...